27 / 04 / 2024

6502 sayılı tüketici kanunu yürürlük tarihi

6502 sayılı tüketici kanunu yürürlük tarihi

Yeni Tüketici Kanunu olan 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. Peki, Bu Tüketici Kanunu yürürlük tarihinden önceki dönemleri kapsar mı?

6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun!

6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, 28 Kasım 2013 tarihinde 28835 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 6502 sayılı tüketici kanunu yürürlük tarihi ise 28 Mayıs 2014. Peki, 6502 sayılı Yeni Tüketici Kanunu neler diyor?

Tüketici kanunu yürürlük tarihi!

Tüketicilerin kendilerini koruyucu girişimlerini özendirmek ve bu konulardaki politikaların oluşturulmasında gönüllü örgütlenmeleri teşvik etmeye ilişkin hususları düzenleyen 6502 sayılı Tüketici Kanunu yürürlük tarihi ne zaman?

Çiftçiler dikkat! Türk Boğası Tümosan Traktör'de ayın fırsatını kaçırmayın sayılı gün kaldı! 25 Şubat 2023 fiyat listesi

Türk çiftçisinin ihtiyaç duyduğu tüm işlevsel kabiliyetleri bir arada sunan Tümosan fiyatları merak ediliyor. Çiftçiler dikkat! Türk Boğası Tümosan Traktör'de ayın fırsatını kaçırmayın sayılı gün kaldı! 25 Şubat 2023 fiyat listesi

Tüketici ve konut kredilerine sigorta düzenlemesi geliyor! 1 Ocak'ta resmen başlıyor!

Bugünkü 31962 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, tüketici kredisi sözleşmeleri ile konut finansmanı sözleşmeleri, sigortalı ve sigortasız olarak hazırlanacak karşılaştırmalı ödeme planıyla teklif edilebilecek.

Tüketici güven endeksi Eylül'de yüzde 0,3 artarak 72,4'e yükseldi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, tüketici güven endeksi Eylül ayında aylık bazda yüzde 0,3 artış gösterdi ve 72,4'e çıktı.

Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliğinde Yer Alan Parasal Sınırların Artırılmasına İlişkin Tebliğ!

6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 68. ve Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliğinin 6. Maddelerinde Yer Alan Parasal Sınırların Artırılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31691 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

DAP Yapı ‘yılın tüketici markası’ ödülünü aldı!

Yeni konut yatırımlarını hız kesmeden sürdüren DAP Yapı, gayrimenkul sektöründe bu senenin ‘tüketici markası’ ödülünü aldı.

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunu'nda değişiklik!

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun İle 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. 

Maketten konut alırken nelere dikkat edilmeli?

Ön ödemeli konut satışı ile ilgili düzenlemeler 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da düzenlendi. Maketten ev alacakların arsa üzerinde satışa sunulacak konut sayısı, kat irtifakı kurulması ve inşaat izinlerinin alınmış olmasına dikkat etmesi gerekiyor.

Ankara-Ankara Projesi tüketici davası 5 Eylül'e bırakıldı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Ankara-Ankara Projesi tüketici davasının dünkü duruşmasında hakim değişikliği nedeniyle dosyanın incelemeye alınmasına ve bu sebepten duruşmanın 5 Eylül'e bırakılmasına karar verildi...

Tüketici hakem heyeti parasal sınırı 2019!

2019 yılı için Tüketici Hakem Heyetlerine yapılacak başvurulara esas parasal değerler tespit edildi. 2019 yılı tüketici hakem heyeti parasal sınırı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı...

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğinde değişiklik!

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2008-32/34)’De Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Tüketici kredilerindeki faiz düşürülüyor mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün ‘Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı’nda bankalara seslenerek, “Vatandaşların rahat ödeyebilmeleri için tüketici kredilerindeki faizi lütfen düşürün” dedi.

Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmelik değişikliği!

Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği 25 Şubat 2016 tarihinde 29635 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan değişiklikler...

Tüketici hakem heyeti bilirkişi incelemesi nasıl yapılır?

Tüketici hakem heyeti çözümü özel veya teknik bilgiyi gerektiren hâllerde, taraflardan birinin talebi üzerine yahut re’sen, bilirkişinin görüşünün alınmasına karar verebiliyor. Peki, bilirkişi incelemesi nasıl yapılır?

6502 sayılı tüketici kanunu yürürlük tarihi Haberi

6502 sayılı tüketici kanunu yürürlük tarihi

Tüketici Kanunu yürürlük tarihinden önceki dönemleri kapsar mı?

Yeni Tüketici Kanunu olan 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, kamu yararına uygun olarak tüketicinin sağlık ve güvenliği ile ekonomik çıkarlarını koruyucu, zararlarını tazmin edici, çevresel tehlikelerden korunmasını sağlayıcı, tüketiciyi aydınlatıcı ve bilinçlendirici önlemleri almak, tüketicilerin kendilerini koruyucu girişimlerini özendirmek ve bu konulardaki politikaların oluşturulmasında gönüllü örgütlenmeleri teşvik etmeye ilişkin hususları düzenliyor.


28 Kasım 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan; 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile ilgili olarak en çok merak edilen konuların başında, "Kanun yürürlük tarihinden önceki yılı kapsar mı? sorusu geliyor.


Bu sorunun yanıtı Kanun kapsamında "geçiş hükümleri" başlığı altında açıklanıyor. Buna göre, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önceki tüketici işlemlerine, bunların hukuken bağlayıcı olup olmadıklarına...