28 / 04 / 2024

677 Ahıska Türkü muşa getirildi

677 Ahıska Türkü muşa getirildi

Ukrayna’dan Türkiye’ye gelecek olan 677 Ahıska Türkü’nün 72’si özel uçakla Muş’a getirildi. Çiçeklerle karşılanan aileler, Ahlat’taki evlerine yerleştirilecek.

DATÜB ve Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği'nden Kırgızistan'a inşaat malzemesi desteği!

Merkezi İstanbul'da olan Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) ile Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği, Kırgızistan'da, Tacikistan sınırında yaşanan çatışmaların etkilediği kişiler için toplam 25 tonluk un, gıda ve inşaat malzemesi desteği yaptı.

TİKA, Gürcistan'da 45 Ahıska Türkü ailenin evlerinin tadilatını yaptı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Gürcistan’ın Ahıska ve Gori şehirlerinde ikamet eden 45 Ahıska Türkü aileye, evlerinin tadilatını yaparak sera desteği sağladı ve seracılıkla ilgili eğitimler verdi.

Albaraka Türk 2017’de 1 milyar liralık konut kredisi kullandırdı!

Katılım bankalarının konut kredilerinin son 5 yılda iki kat artığına dikkat çeken Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, “Banka olarak 2017’de 5 bin 500 müşterimize, 1 milyar liralık konut kredisi kullandırdık” diye açıklama yaptı. 

Türk Kızılayı'ndan Bursa'da kat karşılığı inşaat ihalesi!

Türk Kızılayı Karacabey Şube Başkanlığı, Bursa Karacabey'deki Tavşanlı Mahallesi'nde yer alan bahçeli ahşap evi kat karşılığı inşaat ihalesine çıkarıyor..

Ahıska Türkü 108 aile TOKİ Konutları'na yerleştirilecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla daha önce Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilen Ahıska Türkü 302 ailenin yerleştirildiği Erzincan'ın Üzümlü ilçesine, Ahıska Türkü 108 aile daha getirilecek.

Ahıska Türkleri Erzincan'daki okulları yeniledi!

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde İŞKUR aracılığıyla işe yerleştirilen Ahıska Türkleri, ilçedeki okulların bakım onarımını yaparak yeni öğretim yılına hazır hale getirdi.

Ahıska Türkleri Ahlat'taki evlere yerleştirilecek!

Ukrayna’dan Türkiye’ye gelecek olan 677 Ahıska Türkü’nün 72’si özel uçakla Muş’a getirildi. Çiçeklerle karşılanan aileler, Ahlat’taki evlerine yerleştirilecek.

35 Ahıska Türkü Erzincan Üzümlü Toki konutlarına yerleştirildi!

Ukrayna’nın doğusunda, Rusya’nın desteklediği ayrılıkçıların başlattığı iç savaş yüzünden evlerini ve işlerini kaybeden Ahıska Türklerinden oluşan üçüncü kafilenin ilk grubu Türkiye'ye hareket etti.

Ahıska Türkleri, Erzincan'daki TOKİ Konutları'na yerleştirilecek!

Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilmeye başlanan Ahıska Türklerinin 824 kişilik üçüncü kafilesi, 14 ve 15 Nisan'da Erzincan'a gelecek.Geyikli Mahallesi'nde TOKİ tarafından yapılan konutlara yerleşecek Ahıska Türkleri için evler hazırlandı.

Türk Eğitim Vakfı'ndan Çamlıca'da satılık köşk!

Türk Eğitim Vakfı, Üsküdar Küçük Çamlıca'da bulunan bahçeli ahşap köşkü satışa çıkardı. Söz konusu köşkün satış bedeli 16 milyon TL olarak belirlendi. İhalesi 3 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleşecek.

Ahıska Türkleri, Erzincan Üzümlü'deki TOKİ konutlarına yerleştirildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koordinasyonunda Türkiye'de iskan ettirilecek Ahıska Türkleri'nin ikinci kafilesi, Erzincan'ın Üzümlü ilçesine getirilerek konutlarına yerleştirildi.

Ahıska Türkleri TOKİ Üzümlü Konutları'na yerleştirilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koordinasyonunda Türkiye'de iskan ettirilecek Ahıska Türkleri'nin ikinci kafilesi 3 Mart'ta Erzincan'a gelecek.

Erzincan'da Ahıska Türkleri için yapılan evlerin ilk etabı tamam!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile Ukrayna'dan getirilmesi planlanan Ahıska Türkleri için Erzincan'daki Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan dubleks konutların ilk etabı olan 150'si tüm eşyalarıyla tamamlandı.

677 Ahıska Türkü muşa getirildi Haberi

677 Ahıska Türkü muşa getirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın koordinasyonunda 677 Ahıska Türkü'nün 72'si Bitlis'in Ahlat ilçesine yerleştirilmek üzere özel uçakla Muş'a getirildi. Önceki gece saat 23.30'da Muş Havaalanı'na gelen 72 Ahıska Türkü'nü, Muş Vali Yardımcısı Ali Sakar ve devlet görevlileri karşıladı. Çiçeklerle karşılanan Ahıska Türkleri duygularını ifade etmekte güçlük çekerken, anavatanlarına geri dönmenin heyecanını hep birlikte dua ederek yaşadı. Okunan duadan sonra Muş Havaalanı bekleme salonuna alınan Ahıska Türkleri, konaklama yerlerine taşındılar.


677 AİLE GETİRİLİYOR

Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Salih Bıçak, Ahlat'a 300 kişinin yerleştirileceğini söyledi. Bıçak, Türkiye'ye 677 aileden oluşan yaklaşık 3 bin kişinin yerleştirileceğini ifade etti. Bıçak, ailelerin bugün Ahlat'ta hazırlanan evlerine yerleştireceğini söyleyerek, "İnşallah o imkanları, o rahatlığı biz onlara sağlarız. Anavatanlarına hoş geldiler diyorum,...