07 / 05 / 2024

736 nolu ilke kararı

736 nolu ilke kararı

Kentsel sit alanı; mimari, mahalli, tarihsel, estetik ve sanat özelliği bulunan ve birarada bulunmaları sebebiyle kıymeti olan, kültürel çevre elemanları olarak tanımlanıyor. İşte 736 nolu kentsel sit ilke kararı...

6 Şubat depremlerinden sonra Şanlıurfa'dan korkutan rakam! Tam 6 bin 736 bina yıkıldı!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa'da, ağır hasarlı 7 bin 829 bağımsız bölümden 6 bin 736'sının yıkımı yapıldı.

MİT bir ilke imza attı, bu kez doktor ve sağlıkçı personel alacak! Diyetisyen, Biyolog, Fizyoterapist, Hemşire...

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) personel alımı yapacağını ilan etti. Bu kapsamda bir ilke imza atan MİT, sağlık personeli ve doktor alımı yapacak. İşte MİT personel alımına ilişkin tüm ayrıntılar...

Ford Türkiye’de otomotiv sektöründe bir ilke imza atmaya hazırlanıyor

Ford Türkiye “geleceği bugünden yaşa” söylemi kapsamında otomotiv sektöründe bir ilke imza atarak, Ford Dijital Stüdyo’yu sanal evrene taşıyor. Stüdyo Ford araçların performanslarını deneyimleme imkanı da sunacak.

Tüketici kredilerinin 274 milyar 736 milyon 249 bin lirası konut!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın haftalık olarak düzenli şekilde yayınladığı bültende yer alan bilgilere göre, tüketici kredilerinin 274 milyar 736 milyon 249 bin lirası konut kredilerinden oluştu.

Türkiye'de 61 bin 736 esnaf kepenk indirdi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Türkiye’de yüzde 21.7’lik büyüme olduğu bu dönemde, en az 61 bin 736 esnaf kepenk kapatırken, 2021 yılının Ocak-Ağustos aylarında ise en az 48 bin şirket ve gerçek kişi ticari işletmesi de iflas ederek kapandı” diye konuştu.

Lagos Yapı İnşaat Tekstil Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih 1 Nolu Şubesi açıldı!

Lagos Yapı İnşaat Tekstil Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih 1 Nolu Şubesi bugün Fatih'te 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Gedikli tarafından açıldı.

Lagos Yapı İnşaat Tekstil Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih 2 Nolu Şubesi açıldı!

Lagos Yapı İnşaat Tekstil Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih 2 Nolu Şubesi bugün Fatih'te 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Gedikli tarafından açıldı.

Eston 1 Nolu Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Eston 1 Nolu Yapı Anonim Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 5 milyon TL sermaye bedeli ile Fuat Keleş, Dursun Keleş, Şerif Eren ve Çağla Keleş ortaklığında kuruldu.

Sinpaş GYO 2 nolu yönetim kurulu raporu yayınlandı!

Sinpaş GYO tarafından 14 Ocak 2021 tarihli 2 nolu yönetim kurulu raporu KAP'ta yayınlandı. 

İş GYO Kartal 400 nolu 2020 değerleme raporu!

İş GYO, İstanbul İli, Kartal İlçesi, Yukarı Mahallesi, 2274 ada 400 nolu parsele ilişkin değerleme raporunu yayınladı.

Ayasofya'da temel ilke binanın tarihi dokusuna ve mimarisine zarar verilmemesi!

24 Temmuz'da ibadete açılacak Ayasofya Camisi'yle ilgili konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Ayasofya'da temel ilke binanın tarihi dokusuna ve mimarisine zarar verilmemesi" dedi.

ORGE'den Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'na 736 bin Euro'luk ilave iş!

ORGE Enerji Elektrik Taahhüt'ün devam eden işleri arasında yer alan Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Projesi'nde, Depo Sahası Genel Elektrik İşleri'ne yönelik 736 bin 137,17 EUR+KDV tutarındaki ilave iş teklifi olumlu sonuçladı...

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nda 736 bin 137 Euro'luk ilave iş!

ORGE Enerji Elektrik Taahhüt'ün devam eden işleri arasında yer alan Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Projesi'nde, Depo Sahası Genel Elektrik İşleri'ne yönelik 736 bin 137,17 EUR+KDV tutarındaki ilave iş teklifi onaylandı...

736 nolu ilke kararı Haberi

736 nolu ilke kararı

736 nolu kentsel sit ilke kararı!

Kentsel sit; mimari, mahalli, tarihsel, estetik ve sanat özelliği bulunan ve bir arada bulunmaları sebebiyle teker teker taşıdıkları kıymetten daha fazla kıymeti olan kültürel ve tabii çevre elemanlarının (yapılar, bahçeler, bitki örtüleri, yerleşim dokuları, duvarlar) birlikte bulundukları alanlar olarak tanımlanıyor.


Kentsel sitler de dahil Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu İlke Kararı aşağıda yer alıyor.


(736 nolu İlke Kararı)


KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARINI KORUMA 

YÜKSEK KURULU İLKE KARARI


 Toplantı No. ve Tarihi     :  76        01.11.2007                                            

Karar No. ve Tarihi         :  736      01.11.2007        ...