18 / 05 / 2024

75. Yıl Sosyal tesisleri

75. Yıl Sosyal tesisleri

Geçen yıl hizmete açılan 75. Yıl Sosyal tesislerinin ardından yapılacak en büyük yatırım olacak Sultandere Spor Kompleksi ve Oyun Alanları Projesi ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Ormanı’nın yapımına düzenlenen törenle başlandı...

Aile Bakanlığı 2024 yılı sosyal yardım programını açıkladı! İşte kalem kalem o destek ödemeleri!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, merakla beklenen 2024 yılı yardım programını da açıkladı. İşte kalem kalem o destek ödemeleri...

Vatandaşların 2030 yılı asgari ücret tahminleri!

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği beklediği asgari ücret 17 bin 2 TL olarak açıklandı. Peki vatandaşların 2030 yılı asgari ücret tahmini ne? İşte Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin'in resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı o paylaşım...

2024 konut almak için doğru yıl mı? Fiyatlar ne zaman düşecek?

Emlak piyasasında durgunluk devam ederken, konut fiyatlarında da artış hızı yavaşladı. Broker İlker Şenocak, x sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, yatırımcılar için “2024 yılı konut almak için doğru yıl mı?” sorusunun cevabını verdi.

Sosyal yardım alanlara müjde: 2024 yılında yüzde 52.18 okkalı zam geliyor! Engelli aylığı, evde bakım, 65 yaş, SED

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal destek ödemeleri memur, emekli ve asgari ücret zammından sonra arttırılacak. Gözler Ocak ayında yapılacak artışlara çevrildi. Peki 2024 yılında sosyal destek ödemeleri ne kadar olacak?

Kıdem tazminatı resmen dibi gördü! Son 40 yılın en düşük seviyesinde!

Kıdem tazminatı günden güne erimeye devam ediyor. 1982’de asgari ücretin 7,5 katı, 1992’de de 5,7 katı olan kıdem tazminatı tavanı, temmuzda asgari ücretin 1,75 katına kadar gerileyerek, son 40 yılın en düşük seviyesini gördü.

Aile Bakanlığı'ndan müjdelerin müjdesi geldi. Süre uzatıldı. 1 yıl bu kadar para ödenecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın aile destek ödemelerinin süresini uzatıp uzatmayacağı merak ediliyordu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, müjdeyi verdi. Bakan Yanık, destek programının süresinin uzatıldığını açıkladı. Ailelere 1 yıl daha ödemeler yapılmaya devam edilecek.

Aile Bakanlığı'ndan büyük müjde asıl şimdi geldi... 1 yıl boyunca para ödenecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın vatandaşlara ödediği Aile Destek Ödemeleri hakkında asıl büyük müjde geldi. Aile Bakanı Derya Yanık, ödeme sürelerini uzattıklarını açıkladı. Ailelere 1 yıl daha para ödenmeye devam edilecek.

Aile Bakanlığı'ndan çocuklu dar gelirli ailelere maddi yardım: 1 yıl boyunca 4.200 TL destek verilecek!

Aile Bakanlığı, dar gelirli vatandaşlara ve çocuklu ailelere yönelik maddi yardım kampanyalarıyla gündemde. Çocuk sahibi olan ailelere 1 yıl boyunca 4.200 TL nakit yardım sağlanacak. Peki, 2023 yılı sosyal destek yardımından faydalanma şartları neler? Detaylar haberimizde.

2 yıl ödeme yok! 150 bin TL üstelik faizsiz

Sosyal sorumluluk amacıyla hayata geçirilen projeler kapsamında Aile ve Gençlik Bankası 150 bin lira kredi verileceğini duyurdu. 4 yıl vade seçeneği ile sunulan kredi kapsamında ilk 2 yıl erteleme imkanı veriliyor. İşte tüm detaylar...

Başvuru formunu eksiksiz dolduran PTT’den 2 yıl boyunca aylık 400 TL alacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca verilen destek ödemeleri yeni yıla girilmesiyle beraber artırıldı. Bu ödemelerden biri de çocuklu ailelere yapılan destek ödemeleri. 0-2 yaş çocuğunu olan anne babalara 2 yıl süresince para yardımı sağlanıyor.

Emekli bayram ikramiyeleri için kritik görüşme! 2023 yılı bayram ikramiyeleri ne kadar olacak? 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün bugün bir görüşme yapacak. Peki 2023 yılı bayram ikramiyeleri ne kadar olacak? Emekli bayram ikramiyeleri hesaplara ne zaman yatacak?

DeFacto, deprem bölgesindeki bütün çocukların bir yıl boyunca giyim ihtiyacını karşılayacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve DeFacto arasında gerçekleşen protokole göre, deprem bölgesinde Bakanlığın himayesindeki bütün çocukların giyim ihtiyacı bir yıl boyunca DeFacto tarafından karşılanacak.

2023 yılı Aile Bakanlığı sosyal destek programları belli oldu! İşte 50'ye yakın sosyal destek ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2023 yılı için ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlar için düzenlenen sosyal yardım programları yayınlandı.

75. Yıl Sosyal tesisleri Haberi

75. Yıl Sosyal tesisleri

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, şehrin çeşitli bölgelerindeki büyük yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Son olarak, 75. Yıl Mahallesi Selami Vardar Bulvarı sonunda bulunan alanda Sultandere Spor Tesisleri ve Oyun Alanları Projesi hayata geçiriliyor. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi işbirliğiyle yürütülecek olan projenin ilk adımı olarak, 24 bin üç yüz metrekarelik orman sahası düzenlenen törenle ağaçlandırılmaya başlandı. Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Milli Olimpiyat Komitesi Başkanvekili Türker Arslan ve komite yönetim kurulu üyeleri, 75. Yıl Mahallesi Muhtarı Emine Karakuş başta olmak üzere mahalle sakinleri ve amatör spor kulüpleri sporcuları katıldı.


Törende konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Türkiye’de merkezi hükümetten ödenek olarak en az payı alan belediyelerden birinin Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olduğunu ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi...