06 / 05 / 2024

9 milyar dolara ulaştı

9 milyar dolara ulaştı

Türkiye'nin en fazla ihracat gerçekleştiren sektörlerden çelik sektörü, yılın ilk beş ayında değerde 5.9 milyar dolar, miktarda ise 7.9 milyon ton ihracata ulaştı.

Sigortacılık sektöründe hangi yatırım hız kazandı? 2023’te 97,9 milyar dolara ulaşacak..

International Data Corporation verilerine göre, 2019'da 37 milyar dolar olan yapay zeka harcamalarının 2023'te 97,9 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Sigortacılık sektöründe ise yapay zeka tabanlı uygulamalar; süreç otomasyonu, sanal asistan, yeni sigortalı gibi alanlarda kullanılıyor.

The Economist'ten dikkat çeken iddia: Kanal İstanbul 15 milyar dolara mal olacak!

İngiltere merkezli The Economist dergisi, Kanal İstanbul'un 15 milyar dolara mal olacağını duyurduğu gündem olan haberinde, "Recep Tayyip Erdoğan'ın rüyası İstanbul'un kabusu olma riski taşıyor" dedi.

Pink, Malibu'daki evini 14,9 milyon dolara satıyor!

Amerikalı şarkıcı ve Motokros yarışçısı Pink, Malibu’da yer alan, denize sıfır şekilde konumlanan evini 14,9 milyon dolara satışa sundu.

Evergrande hisselerini 1.5 milyar dolara sattı!

Çin'in en büyük gayrimenkul şirketlerinden biri olan Evergrande, hisselerini 1.5 milyar dolara varlık yönetim şirketine sattı.

Kripto para piyasasında 24 saatte 9 milyar dolarlık pozisyon kapatıldı!

Dün kripto para borsalarında ciddi bir dalgalanma yaşandı. Bu dalgalanma sert düşüşlere neden oldu. 24 saatte 9 milyar dolarlık pozisyon kapatıldı.

Dogecoin çılgınlığı! 90 milyar dolara yaklaştı!

Elon Musk'ın tweet'leriyle yönünü bulan Dogecoin, 1 günde yüzde 56 değer kazandı ve toplam piyasa değeri 90 milyar dolara yaklaştı.

Kanal İstanbul'un gayrimenkul gelirleri 15 milyar dolara ulaşabilir!

Kanal İstanbul için yapılan finansal fizibilite çalışmasına göre gelirler; gayrimenkul gelirleri, kanal kullanım/kiralama gelirleri, kanal işletme gelirleri, entegre tesis işletme gelirleri olarak belirlendi. Gayrimenkul gelirlerinin senaryolara göre 15 milyar dolara ulaşabileceği belirtildi.

2020'de Türkiye'de yabancı gayrimenkul yatırımı 3,9 milyar dolar oldu!

Türkiye'de yatırım yapan yabancılar en çok gayrimenkul alanında yatırım yaptı. Ülkede yapılan gayrimenkul yatırımları 3,9 milyar oldu. 

Tapu harçlarından 18,9 milyar TL gelir elde edildi!

2020 yılı merkezi bütçe açığı 172,7 milyar TL ile rekor kırdı. Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl, neye ne kadar vergi ödediğimizi ve bütçe açığının sebeplerini kalem kalem açıkladı. Buna göre, tapu harçlarından 18,9 milyar TL gelir elde edildi...

Rusya'nın uluslararası rezervleri 596 milyar dolara çıktı!

Rusya'nın uluslararası rezervleri 2020 yılında bir önceki yıla göre yüzde 7,6 artış göstererek 596 milyar dolara çıktı.

Katar'daki müteahhitlik işleri 20 milyar dolara yaklaştı!

Türkiye'nin Katar'da hayata geçirdiği inşaat projeleri her geçen gün artıyor. Katar'da Türk müteahhitlik işlerinin yatırımı 20 milyar dolara yaklaştı. 

Musul'un yeniden imarı için 7 milyar dolara ihtiyaç var!

Yaklaşık 3 yıl önce terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan Irak'ın Musul şehrinin yeniden imara açılması için 7 milyar dolara ihtiyaç olduğu kaydedildi.

Taşınmaz satışlarından 9,9 milyar lira gelir bekleniyor!

Devlet; gelecek 3 yıl içerisinde arsa, lojman, sosyal tesis gibi gayrimenkul satışlarından 9 milyar 925 milyon 841 bin lira elde etmeyi amaçlıyor.

9 milyar dolara ulaştı Haberi

9 milyar dolara ulaştı


Türkiye'nin en fazla ihracat gerçekleştiren sektörlerden çelik sektörü, yılın ilk beş ayında değerde 5.9 milyar dolar, miktarda ise 7.9 milyon ton ihracata ulaştı.


Mayıs ayında ise değerde yüzde 1.5 artış yakalayan çelik sektörü ihracatı, 1 milyar 282 milyon dolar olarak gerçekleşti. Çelik ihracatçıları Birliği tarafından açıklanan 2014 yılı Ocak-Mayıs dönemi verilerine göre; Türkiye'nin çelik ihracatı değer bazında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5.4 azalış ile 5.9 milyar dolar, miktar bazında ise yüzde 6.9 düşüş ile 7.9 milyon ton olarak gerçekleşti. 


Çelik sektörünün ihracatına, diğer birliklerin faaliyet alanına giren demir çelik ürünleri de eklendiğinde Türkiye'nin ilk 5 aydaki toplam çelik ihracatı; miktar bazında 8.2 milyon ton; değer bazında ise 7 milyar dolara ulaştı. Söz konusu dönem ihracatı bölgeler bazında incelendiğinde ise;...