16 / 05 / 2024

AB Anadolu Arkeoloji Enstitüsü nerede

AB Anadolu Arkeoloji Enstitüsü nerede

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır: "Yunan, Roma, Selçuklu, Osmanlı medeniyetinin en görkemli eserleri Anadolu'dadır. Bu medeniyetlerin zenginliğini dünyaya göstermek Türkiye Cumhuriyeti'nin sorumluluğundadır" dedi..

Gaziantep Eski Öğretmenevi, Anadolu Arkeoloji Enstitüsü olacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in bir yıl önce kamuoyuna tanıttığı, "Anadolu Arkeoloji Enstitüsü" Gaziantep Eski Öğretmenevi'nin yerinde yükselecek.

Adana Arkeoloji ve Mozaik Müzesi açıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan , Adana Arkeoloji Müzesi açılışına katıldı. Bakanlar, açılıştan sonra müzeyi gezdi.

Kayseri Arkeoloji Müzesi'nin ihalesi yapıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Anadolu'daki insanlık tarihine ışık tutan Arkeoloji Müzesi'ni yeniliyor. Kaleiçi Kültür Sanat Merkezi'ne yaptırılacak olan müzenin teşhir ve tanzim işleri için ihale yapıldı.

Gaziantep'te AB Anadolu Arkeoloji Enstitüsü kuruluyor!

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır: "Yunan, Roma, Selçuklu, Osmanlı medeniyetinin en görkemli eserleri Anadolu'dadır. Bu medeniyetlerin zenginliğini dünyaya göstermek Türkiye Cumhuriyeti'nin sorumluluğundadır" dedi..

Gaziantep'e Anadolu Arkeoloji Enstitüsü kurulacak!

Gaziantep'e "Anadolu Arkeoloji Enstitüsü" kurulacağı bildirildi. Enstitünün tanıtım toplantısı 14 Şubat'ta Zeugma Mozaik Müzesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır'ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

Güneydoğu’nun AB’ye ihracatı yüzde 15 arttı!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yapılan ihracat, yüzde 15 artarak 1 milyar 73 milyon 465 bin dolara ulaştı. En fazla ihracatın yapıldığı ülkeler arasında İtalya 205 milyon 609 bin dolarla ilk sırada yer aldı

Güneydoğu'nun AB ülkelerine ihracatı yüzde 16 arttı!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden 2014'ün ilk yarısında Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yapılan ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 artarak, 717 milyon 692 bin dolara ulaştı.

Japon Bahçesi'ni 70 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti!

Kırşehir'in Kaman ilçesindeki Kalehöyük kazılarını yürüten Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü Müdürü Sachihiro Omura, Kalehöyük Arkeoloji Müzesi ve Japon Bahçesi'ni her yıl 70 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini bildirdi

Kaman Kalehöyük'teki kazı çalışmalarında seramik parçaları çıktı!

Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü Başkanı Dr. Sachihiro Omura: ''Kaman Kalehöyük'te 500 bin parça tarihi malzeme çıktı. Malzemelerin yüzde 98'i hayvan kemikleri ve seramik parçaları'' dedi.

Anadolu, konut kredisi kullanımında yükselişe geçti!

Nitelikle konut ihtiyacı konut kredilerinin Anadolu 'da daha çok artmasında önemli etki yaptı. Konut kredileri Sakarya 'da yüzde 197, Kayseri 'de yüzde 188, Gaziantep 'te yüzde 144 arttı

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı call center kampüsü kuruyor!

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı  (ORAN) Genel Sekreteri Dr. Mustafa Palancıoğlu, 'Kayseri 'de, konutları ve sosyal yaşam alanları bulunan, tam  teşekküllü çağrı merkezi (cell center) kampüsü kurmak istiyoruz' dedi

Anadolu Sigorta, müşterilerini 4 yıldızlı otelde misafir ediyor!

Anadolu Sigorta, konut sigortası olan müşterilerinin hasarlarını ödemenin yanı sıra, sigortalı ve birinci derecede aile üyelerini bir gece boyunca dört yıldızlı otelde misafir ediyor

TOKİ Anadolu Ulu Camisi'nin son hava fotoğrafları!

Ataşehir'de TOKİ tarafından yaptırılan Anadolu Ulu Cami, www.havadanemlak.com ekibi tarafından fotoğraflandı. Anadolu Ulu Camisi'nin havadan son kareleri...

AB Anadolu Arkeoloji Enstitüsü nerede Haberi

AB Anadolu Arkeoloji Enstitüsü nerede

 Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, "Yunan, Roma, Selçuklu, Osmanlı medeniyetinin en görkemli eserleri Anadolu'dadır. Bu medeniyetlerin zenginliğini dünyaya göstermek Türkiye Cumhuriyeti'nin sorumluluğundadır" dedi. 


Bozkır, Avrupa Birliği Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da desteği ve AB fonuyla Gaziantep'te kurulacak "AB Anadolu Arkeoloji Enstitüsü"nün, Zeugma Mozaik Müzesi'ndeki tanıtım toplantısında, hayata geçirilen projenin sadece Gaziantep için değil, Türkiye için çok önemli olduğunu söyledi. 


Enstitü sayesinde Anadolu topraklarındaki arkeolojik zenginliklere ait bilgilerin bir merkezde toplanacağını ifade eden Bozkır, "Anadolu çok önemli bir yer. Dünya medeniyetinin en zengin toprak parçası. Hepimiz iftihar etmeliyiz ki binlerce yıldır bu topraklarda yaşıyoruz. Yunan, Roma, Selçuklu, Osmanlı medeniyetinin en görkemli eserleri Anadolu'dadır. Bu medeniyetlerin zenginliğini dünyaya göstermek Türkiye Cumhuriyetinin sorumluluğundadır" diye konuştu.


Müzelerin, bulunduğu ülke hakkında kanaat...