06 / 05 / 2024

AB Bakanı Egemen Bağış

AB Bakanı Egemen Bağış

TÜSİAD ve Bölgesel Çevre Merkezi (REC) tarafından düzenlenen, ‘Avrupa Birliği Çevre Ödülleri Türkiye Programı’ töreninde konuşan Bağış, çevrecilik yatırımına vurgu yaptı

Son dakika haberi! Türkiye ve AB arasında yeni dönem!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "AB ile görüşmelerde ilişkilerin güçlendirilmesi konusunda mutabık kaldık. Gümrük Birliği'nin güncellenmesine dönük süreç Türkiye ile AB'nin ticari alandaki ilişkilerini daha ileriye taşıyacaktır" ifadesini kullandı.

Ruhsar Pekcan açıkladı! Stratejik hedefimiz AB'ye tam üyelik!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Türkiye-AB ilişkilerinde pozitif bir gündem için fırsat mevcut. Bunun için çalışmaya hazırız." dedi.

AB "yeşil üretimde" çelik sektörüne destek verecek!

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier, Avrupa Birliği’nin (AB), daha maliyetli de olsa Avrupa çelik sanayisinin “yeşil” olarak yeniden yapılanmasında çelik işçilerine destek vereceğini belirtti. 

AB'den Irak'a 72,5 milyon avroluk yeniden imar desteği!

Irak Maliye Bakanı Fuad Hüseyin ile AB Asya ve Orta Doğu Geliştirme ve Dayanışma Ofisi Direktörü Pierre Amilhat arasında AB'nin Irak'a yeniden imar için 72,5 milyon avro bağışta bulunmasını öngören anlaşma imzalandı.

İstanbul–Edirne hızlı tren AB ile ortak yapılacak!

Başbakan Yıldırım, "İstanbul - Halkalı - Kapıkule hızlı treni yapımını biz AB ile müşterek yapmaya karar verdik" dedi...

Türkiye’nin en büyük müze kompleksi Adana'da açıldı!

AB Bakanı Ömer Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Milletvekilleri ve kent protokolünün katılımı ile Adana Yeni Müze Kompleksi I. Etap Arkeoloji ve Mozaik Müzesi açıldı.

Adana Arkeoloji ve Mozaik Müzesi açıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan , Adana Arkeoloji Müzesi açılışına katıldı. Bakanlar, açılıştan sonra müzeyi gezdi.

Çukurova Havalimanı'nın inşaatı başlıyor!

Çukurova Havalimanı İnşaatını Başlatma Töreni, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katılımıyla başladı.

Mehmet Tevfik Göksu Esenler projelerini anlattı!

AB Bakanı ve Başmüzakareci Volkan Bozkır’ın da katıldığı toplantıda ileriye dönük projelerini de açıklayan Başkan Göksu, “Korkaklar tarih yazamaz diyerek, tarih yazmak için kolları sıvadık. 40 yılda yapılamayacakları 6 yılda yaptık” dedi.

Taner Yıldız: AB'nin TANAP'a bakışından memnunuz!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, AB Enerji Komisyonu Başkan Yardımcısının, "Nabucco'da düştükleri hataya TANAP'ta düşmeyecekleri" açıklamasını memnuniyetle karşıladığını belirtti..

Gaziantep Demokrasi Meydanı'ndaki AVM yıkılıyor!

Gaziantep'teki Demokrasi Meydanı'nın genişletilmesi kapsamında, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır'ın katılımı ile atıl durumdaki alışveriş merkezinin (AVM) yıkımına başlandı.

Gaziantep'te AB Anadolu Arkeoloji Enstitüsü kuruluyor!

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır: "Yunan, Roma, Selçuklu, Osmanlı medeniyetinin en görkemli eserleri Anadolu'dadır. Bu medeniyetlerin zenginliğini dünyaya göstermek Türkiye Cumhuriyeti'nin sorumluluğundadır" dedi..

İzmir'de AB Bakanlığı Ofisi açılacak!

AK Parti İzmir Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu üyesi Rifat Sait, 19 Şubat'ta İzmir'de Avrupa Birliği Bakanlığı Ofisi açılacağını açıkladı. Sait, ofisin Kordon'daki yerinde AB Bakanı Volkan Bozkır tarafından hizmete açılacağını kaydetti.

AB Bakanı Egemen Bağış Haberi

AB Bakanı Egemen Bağış

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, cevre faslı açıldığında, Türkiye’ye maliyetinin çok fazla olduğu gibi şikayetler olduğunu ve eleştiriler yapıldığını hatırlatarak, “AB Çevre Mevzuatına Uyumun Maliyeti yaklaşık 70 milyar evro olarak tahmin ediliyor. Yeni yol, okul ve havaalanı yapmak da maliyetlidir. Peki maliyeti var diye yapmayacak mıyız? Bu maliyet konusuna takılmamak lazım. Bunlar Türkiye’ye değer katar” dedi.


TÜSİAD ve Bölgesel Çevre Merkezi (REC) tarafından düzenlenen, ‘Avrupa Birliği Çevre Ödülleri Türkiye Programı’ töreninde konuşan Bağış, Türkiye’de yükselen tüketici bilinci sayesinde halkın temiz teknolojiler kullanılarak üretilen ürünleri tercih etmeye başladığını belirterek, “Hükümet olarak çevreye zarar veren bir kalkınma modelini asla kabul etmiyoruz” dedi. Avrupa Birliği Çevre Ödülleri bu yıl ‘Yönetim’, ‘Ürün’ ve ‘Süreç’ kategorilerinde verildi. ‘Yönetim’ kategorisinde Tofaş birincilik ödülüne layık...