06 / 05 / 2024

AB çelik ithalatı kısıtlaması

AB çelik ithalatı kısıtlaması

AB'nin getirdiği geçici çelik ithalatı kısıtlamasının Türkiye ve Rusya'ya yaradığı ve iki ülkenin ilk 9 aydaki ihracatının yüzde 56-57 arttığı belirtildi...

Çelik sektörü enerjisinin yüzde 25’ini yenilebilir kaynaklardan elde etmeyi hedefliyor!

Türk demir-çelik sektörü, bu hedefe katkı koyacak olan AB destekli Karbon Yönetimi İçin Kümeler Arası İş Birliği Projesi başlatıldı.

Kaiserbau Saj Çelik Gıda Otomotiv İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kaiserbau Saj Çelik Gıda Otomotiv İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Abit Çeliktenyıldız, Jeesica Marrufo ve Songül Öztürk ortaklığında kuruldu.

Arçelik dev satın almada sona yaklaştı! AB'den onay çıktı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Arçelik'in Whirlpool'un Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’daki ev aletleri faaliyetlerini satın almasına onay verdi. İşte tüm detaylar...

Altın ithalatına yüzde 20 ek mali yükümlülük uygulanacak! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, altından, pırlantalı altından, kıymetli metallerle kaplama adi metallerden olan ürünlerin Avrupa Birliği (AB) ve Serbest Ticaret Anlaşması imzalanan ülkeler haricinde olan yerlerden ithalatında yüzde 20 ek mali yükümlülük uygulanacak

DTÖ ABD'yi haksız buldu Türkiye lehine karar verdi. Türk çelik üreticilerine müjde

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ),  ABD eski Başkanı Donald Trump’ın, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkelerden çelik ve alüminyum ithalatına getirdiği ek gümrük vergilerinin küresel ticaret kurallarına aykırı buldu ve Türkiye'nin lehinde karar verdi.

Cold Formed Çelik Yapı Mühendislik İthalat İhracat İmalat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Cold Formed Çelik Yapı Mühendislik İthalat İhracat İmalat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Tuzla'da Hatice Eriş tarafından kuruldu.

Türkiye'den Rusya ve Çin'den gelecek çelik ithalatında damping önlemi

Türkiye, Çin ve Rusya'dan ülkeye sokulacak çelik ürünlerinde yaılabilecek dampinge karşı önlem almaya karar verdi. Söz konusu karara ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Güney Kiraz İnşaat Taahhüt İthalat İhracat Demir Çelik Nalburiye Madencilik Boya San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Güney Kiraz İnşaat Taahhüt İthalat İhracat Demir Çelik Nalburiye Madencilik Boya San.Ve Tic.Ltd.Şti. Silivri'de İsmail Güney ve Ramazan Kiraz ortaklığında kuruldu. 

Anıl Dekorasyon Prefabrik Ve Çelik Yapılar İmalat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anıl Dekorasyon Prefabrik Ve Çelik Yapılar İmalat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Nurten Turan tarafından kuruldu.

Çelik sektörü gümrük vergisinden nasıl etkilenecek?

AB ve ABD, 2018'den beri süren çelik ve alüminyum gümrük vergisi anlaşmazlığında uzlaştı. ABD’nin AB çıkışlı çelik ve alüminyum vergilerini kaldırmasının Türk çelik sektörüne etkisine ilişkin yorumlarda bulunan çelikçiler, iki farklı görüş belirtti. 

Türk demir-çelik endüstrisinde Yeşil Mutabakat dönüşümü 2025'e kadar yapılmalı!

Türk Demir Çelik Sanayisi AB Yeşil Mutabakatı'ndan en çok etkilenecek sektörlerden biri olacak. Bu nedenle sektörde Yeşil Mutabakat dönüşümünün 2025'e kadar tamamlanması gerektiği ifade ediliyor.

Çakırbeyli Çelik İnşaat Mühendislik İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çakırbeyli Çelik İnşaat Mühendislik İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sarıyer’de  500 bin TL sermaye bedeli  ile Fares Çakırbeyli tarafından kuruldu.

Hakyap İnşaat Çelik İthalat Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Sultangazi Şubesi açıldı!

Hakyap İnşaat Çelik İthalat Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Sultangazi Şubesi bugün Sultangazi'de 2 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Halit Kollik tarafından açıldı.

AB çelik ithalatı kısıtlaması Haberi

AB çelik ithalatı kısıtlaması

Rus Kommersant gazetesinde yer alan habere göre, ABD'nin AB'den yapılan çelik ithalatına yüzde 25 ek gümrük vergisi getirmesine yanıt olarak, AB'nin, çelik ithalatına Şubat 2019'a kadar geçerli olmak üzere kısıtlama getirmesi Rusya ve Türkiye'deki imalatçılara yaradı.

TÜRKİYE'DEN AB'YE YAPILAN ÇELİK İHRACATI 2018'NİN İLK 9 AYINDA YÜZDE 57 ORANINDA ARTIŞ GÖSTERDİ

Avrupa Çelik Üreticileri Birliği'nin (Eurofer) verilerine göre Rusya ve Türkiye'den AB'ye ihracat 2018'in ilk 9 ayında sırasıyla yüzde 56 ve yüzde 57 arttı.

Rus firmaları, 2015 yılında 5 yıllık anti-damping vergisi getirilmesi sonrası 2016 ve 2017'de sevkiyatı ciddi oranda azaltmıştı.

ABD, AB'YE UYGULADIĞI EK VERGİ KARARINDAN VAZGEÇMEMİŞTİ

AB, ABD'nin yakın müttefiki olduğunu ve ulusal güvenlik tehdidi olmadığını gerekçe göstererek ABD'nin gümrük vergilerinden daimi bir biçimde muaf tutulma çağrısında bulunmuştu. Taraflar arasında yapılan müzakereler sonucunda...