22 / 11 / 2024
fuzul

AB çelik miktar kısıtlaması

AB çelik miktar kısıtlaması

AB’nin çelikte Türk ürünleriyle ilgili miktar kısıtlaması hakkında konuşan Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan, çeyreklik kotanın yüzde 46 düştüğünü söyleyerek bu durumun genel kotanın tamamının kullanılamayacağı anlamına geldiğinden bahsetti.

Çelik sektörü enerjisinin yüzde 25’ini yenilebilir kaynaklardan elde etmeyi hedefliyor!

Türk demir-çelik sektörü, bu hedefe katkı koyacak olan AB destekli Karbon Yönetimi İçin Kümeler Arası İş Birliği Projesi başlatıldı.

Arçelik dev satın almada sona yaklaştı! AB'den onay çıktı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Arçelik'in Whirlpool'un Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’daki ev aletleri faaliyetlerini satın almasına onay verdi. İşte tüm detaylar...

Son Dakika! AB'den Rusya'ya petrol ambargosu anlaşması

AB ülkeleri, yıl sonuna kadar Rusya'dan alınan petrol miktarının yüzde 90 azaltılmasında anlaştı. Avrupa Komisyonu Başkanı Von der Leyen, AB ülkelerinin, yıl sonuna kadar Rusya'dan alınan petrol miktarının yüzde 90 azaltılması konusunda anlaştığını açıkladı.

Çelik sektörü gümrük vergisinden nasıl etkilenecek?

AB ve ABD, 2018'den beri süren çelik ve alüminyum gümrük vergisi anlaşmazlığında uzlaştı. ABD’nin AB çıkışlı çelik ve alüminyum vergilerini kaldırmasının Türk çelik sektörüne etkisine ilişkin yorumlarda bulunan çelikçiler, iki farklı görüş belirtti. 

Türk demir-çelik endüstrisinde Yeşil Mutabakat dönüşümü 2025'e kadar yapılmalı!

Türk Demir Çelik Sanayisi AB Yeşil Mutabakatı'ndan en çok etkilenecek sektörlerden biri olacak. Bu nedenle sektörde Yeşil Mutabakat dönüşümünün 2025'e kadar tamamlanması gerektiği ifade ediliyor.

Türkiye çimento ve çelik sektöründe düşük karbona geçiş dönemi!

Çimento ve demir çelik... Her iki sektör de AB'nin iklim ve çevre politikalarını yakından takip ediyor. Çünkü her iki sektörün de ihracatında AB çok önemli bir yer tutuyor. "Yeşil" dönüşümün tüm hızıyla sürdüğü bu sektörlerde, aksiyon planları hazır.

AB çelik sektörü 2021 yılında tüketimin artmasını bekliyor!

Avrupa Çelik Derneği (Eurofer), Avrupa Birliği'nde (AB) tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 2020'de azalan çelik tüketimin bu yıl yüzde 13,3 artacağını belirtiyor.

Türk çeliğine set çeken AB’de fiyatlar artıyor!

Avrupa rulo çelik piyasası 2021’e daha yüksek fiyatlarla girdi. Türk çeliğine anti damping vergisi uygulama kararı veren AB’de yerli üretici talebi karşılamakta yetersiz kalınca fiyatlar yükselmeye başladı.

Demir çelik kuruluşları AB'nin anti damping vergisine itiraz etti!

Türkiye'de faaliyet gösteren demir çelik kuruluşları, AB'nin çelik ürünlere uyguladığı yüzde 7,6 zamma ilişkin itirazda bulundu. 

Türkiye'de üretilen bazı çelik ürünlere AB’den ilave vergi!

Avrupa Birliği (AB), Türkiye'de üretilen çeşitli demir ve çelik ürünlere yüzde 7,6'ya varan oranda anti-damping vergisi uygulanması yönünde karar aldı. 

Kömürhan Köprüsü dünya literatüründe!

Elazığ'da inşa edilen Kömürhan Köprüsü'nde  Paris’teki Eyfel Kulesi’ndeki çelik miktarıyla aynı düzeyde, toplamda 7 bin ton çelik kullanıldı. Köprü, dünyanın 4’üncü “Tek ayaklı, gergin eğik askılı köprüsü” olma özelliğine sahip.

Çelik pazarı konut kredisi faizlerindeki kampanyadan sonra hareketlendi!

ABD’den ek vergi üzerine AB’nin kota kararı şoku yaşayan çelik üreticisine, 2021 için en önemli pazardan bir kötü haber daha açıklandı. TÇÜD Genel Sekreteri Yayan, kotaların daha da indirilmesi ile ilgili, “AB’nin serbest ve adil bir ticaret beklentisi yok anlamına gelir” diye konuştu. 

Oğuz Cem Çelik: İnşaat hatası can alıyor!

İzmir'de meydana gelen deprem sonrası açıklamalarda bulunan Prof. Oğuz Cem Çelik, ''Binanın taşıyıcı sistemini duvarların bazılarını da betonarme olarak yapıp yapının esnekliğini bir miktar azaltmamız gerekiyor'' dedi.

AB çelik miktar kısıtlaması Haberi

AB çelik miktar kısıtlaması

AB’nin çelik ürünlerinde global kotadan ülke kotasına dönmesi ve bu süreçte Türk ürünleriyle ilgili miktar kısıtlamasını artırması, Türk ihracatı önünde büyük engel oluşturdu. Ülke kotalarını da çeyreklik dönemler halinde kullandıran AB’nin bu uygulaması Türkiye’nin ihracatını otomatikman yüzde 58 azalması sonucunu ortaya çıkardı.

Gelişmeler hakkında değerlendirmeler yapan Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan, AB’nin bu uygulamalarla doğrudan Türk çelik ürünlerini hedef almaya başladığını ifade ederek Türkiye’nin de karşı tedbir sürecini hızlandırması gerektiğinden bahsetti. AB’nin çelik ürünleri koruma önleminin ikinci gözden geçirme soruşturmasını sonuçlandırarak 1 Temmuz tarihinden bu yana bazı önlemler almaya başladığını söyleyen Veysel Yayan, global kota uygulanan sıcak haddelenmiş ürün için ülke kotasına geçildiğini ve Türkiye’nin 2.5 milyon tonluk kotasının 1.3 milyon tona gerilediğini kaydetti. Çeyreklik kotanın da yüzde...