06 / 07 / 2024

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton

Avrupa Birliği, İsrail'in Doğu Kudüs dahil işgal altında tuttuğu Filistin topraklarında 3 bine yakın yeni konut inşa etme girişiminden son derece endişeli olduğunu duyurdu

Merkez Bankası Başkanı Erkan o ismi en yakınına atadı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, 13 Haziran’da bankanın İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Gizem Uzuner'i görevden almıştı. Başkan Erkan, dün de beraber çalışacağı Başkanlık Ofisi Genel Müdürlüğüne kurum içinden Emine Aslı Üvez Meriç'i atadı.

Profit Key Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

Profit Key Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmad Joukhı ve Hassan Abıdı ortaklığında kuruldu.

Burçin Girit kimdir? 

Koç Holding Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü Burçin Girit kimdir? Burçin Girit daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Burçin Girit`in biyografisi...

Araştırma görevlilerine müjdeli haber! Kadro düzenlemesi Meclis’te!

Araştırma görevlileriyle ilgili beklenen haber geldi. 50/d'li araştırma görevlilerine kadro düzenlemesi Meclis’e gönderildi. YÖK'ten yapılan açıklamada, 50/d'li araştırma görevlilerinin 33/a kapsamına alınması çalışmalarının tamamlandığı belirtildi.

150 milyar dolarlık bir yatırım potansiyeli

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil, Libya ve Türkiye arasında toplamda 4 milyar dolarlık bir ticaret hacmi olduğunu belirtti. Karanfil, Libya'da Türk iş insanlarını bekleyen ortalama 150 milyar dolarlık bir yatırım potansiyeli olduğunu dile getirdi

AB'den ilginç çıkış! Dışardan işçi gerekiyor.

Ekonomik zorlukların pençesindeki AB'de işsizlik oranı yüzde 6 ile oldukça makul bir seviyede ancak bazı pozisyonların boş olması AB dışından işçi gelmesi gerektiğine işaret ediyor.

AB'den ilginç çıkış! Dışardan işçi gerekiyor.

Ekonomik zorlukların pençesindeki AB'de işsizlik oranı yüzde 6 ile oldukça makul bir seviyede ancak bazı pozisyonların boş olması AB dışından işçi gelmesi gerektiğine işaret ediyor.

Ciamento Uluslararası İlişkiler Ajansı Anonim Şirketi Kuruldu!

Ciamento Uluslararası İlişkiler Ajansı Anonim Şirketi Bakırköy'd e Meryem Yılmazer Hıyto tarafından kuruldu.

Türk inşaat sektöründen Birleşik Arap Emirlikleri çıkarması!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki yatırım potansiyeline dikkati çekerek, önemli açıklamalar yaptı. İşte Nail Olpak'ın o açıklamaları...

DEİK, Türk müteahhitlerle BAE'ye çıkarma yapacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Türk özel sektörünün önde gelen şirketleri ile mevcut ikili ticaret hacmini artırmanın dışında özellikle altyapı ve müteahhitlik alanında iş birlikleri için Birleşik Arap Emirlikleri'ne çıkarma yapacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 2 atama!

Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü ve Yüksek Fen Kurulu Üyeliği atamalarını gerçekleştirdi. İşte detaylar...

Türk müteahhitler için Kanada fırsatı!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Kanada İş Konseyi Başkanı Nurdan Erbuğ, Kanada'da inşaat sektörü için büyük fırsatlar olduğunu söyleyerek yeni projeler için büyük potansiyel barındırdığını dile getirdi.

Türk müteahhitlere kamu ihalelerinde öncelik talebi!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, "Türk müteahhit ve müşavirlik firmalarının Irak'ın altyapı, hastane, okul, kamu binaları gibi projelerinde daha fazla yer almaları için, rekabet şartları içinde, pozitif ayrımcılık talebimizin olduğunu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton Haberi

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton


     AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, yazılı açıklamasında, "AB tüm yerleşim inşaatlarının uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve barışa engel oluşturduğunu defalarca belirtti" ifadesini kullandı. 

     Filistin'in gözlemci devlet statüsü kazandığı BM Genel Kurulu'ndaki oylama öncesinde AB adına yaptığı açıklamada taraflara, daha fazla geciktirmeden ve ön şartsız olarak doğrudan müzakerelere başlamaları ve güveni zayıflatacak değil, güven artırıcı eylemlerde bulunmaları çağrısı yaptığını hatırlatan Ashton, şunları kaydetti: 

     "Bu nedenle (İsrail'in) bu ölçekteki bir yerleşim genişletme ihtimalinden son derece kaygılıyım. Böyle bir karara uluslararası toplumun tepkisi muhtemelen bu şekilde bir yerleşim genişlemesinin Kudüs'ün ortak başkent olduğu İsrail'le yan yana ve yaşayabilir bir Filistin ihtimalini ne ölçüde zayıflatan stratejik bir adım olmasından etkilenecektir." 

     Ashton, İsrail hükümetinden...