21 / 05 / 2024

Kriptolar finansal yaptırımları aşmak için kullanılabilir mi?

Kriptolar finansal yaptırımları aşmak için kullanılabilir mi?

Avrupa Birliği üyelerinden olan 27 ülkedeki maliye bakanları Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili görüşmek amacıyla toplandı. AB Dönem Başkanı Fransa'nın Maliye Bakanı Bruno Le Maire, konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.



Avrupa Birliği üyelerinden olan 27 ülkedeki maliye bakanları Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili görüşmek amacıyla toplandı. dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; AB Dönem Başkanı Fransa'nın Maliye Bakanı Bruno Le Maire, konuyla ilgili açıklamasında, "Rusya'ya uygulanan yaptırımların etkinliğini daha da artırmak ve 27 üye ülke tarafından kararlaştırılan önlemlerin herhangi bir şekilde arkasından dolaşılmasını önlemek için ek tedbirler üzerinde çalışmaya karar verdik" diye konuştu. 

Kripto para birimlerinin Rusya'ya ilişkin finansal yaptırımların üstesinden gelmek amacıyla kullanılmamasının gerekli olduğuna vurgu yapan Le Maire, "Özellikle kripto para birimleri veya kripto varlıklar konusunda önlemler alıyoruz" dedi.

Kriptolar finansal yaptırımları aşmak için kullanılabilir mi?

Kripto paralara özel rapor

Le Maire, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde ve kurumunca kripto paralarla ilgili özel bir rapor hazırlandığının altını çizerek "Yaptırımların kripto varlıklar aracılığıyla aşılması olasılığına engel olmak için tüm tedbirleri hazırladık." şeklinde konuştu.

Kriptolar finansal yaptırımları aşmak için kullanılabilir mi?

AB Komisyonu Kıdemli Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis'den de konuyla ilgili, "Kripto para birimleri konusunda yeni önlemler almamız gerektiğine karar verdik." açıklaması geldi. 

Kripto paralarda ve varlıklarında işlem hacminde yükseliş kaydedildiğinin altını çizen Dombrovskis, kriptolar sayesinde yaptırımlardan kaçınma adımlarının olabileceğine dikkat çekti ve kriptoları masaya yatıracaklarını, aynı zamanda gerekmesi halinde tedbirler  alacaklarının altını çizdi. 

Kripto paralar savaştan nasıl etkiledi? Bitcoin değer kaybedecek mi? Yatırımcılar dikkat!

Kripto savaşı mı geliyor? Bitcoin süper silah oldu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön