28 / 04 / 2024

AB vergi cennetleri listesi

AB vergi cennetleri listesi

Avrupa Birliği (AB), İsviçre ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vergi alanında iş birliği yapmayan ülkeler listesinden çıkartıyor.

AB ve Apple arasında 14 Milyar Dolarlık Vergi Mücadelesi

AB rekabet düzenleyicileri, bir alt mahkemeyi geçersiz kılmak ve Apple'a İrlanda'ya ödenmemiş 13 milyar avroluk (14,3 milyar dolar) gibi rekor bir vergi ödemesi için Salı günü bloğun en yüksek mahkemesine başvurdu.

Avrupa Parlamentosu kripto varlıklara vergi getirilmesini talep etti!

Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği'nin (AB) ortak borçlarının geri ödenebilmesi ve çeşitli programların finansmanı için şirketler, mali işlemler ile kripto varlıklara vergi getirilmesini istedi.

Seramik sektörüne çifte darbe, iç pazarda Hint seramiği AB'de ek vergi

Yüksek enerji maliyetleri nedeniyle kapasitelerini daraltan seramikçiler Avrupalı üreticilerin şikayeti nedeniyle ek vergi soruşturmasıyla karşı karşıya kaldı.

Türkiye'de üretilen bazı çelik ürünlere AB’den ilave vergi!

Avrupa Birliği (AB), Türkiye'de üretilen çeşitli demir ve çelik ürünlere yüzde 7,6'ya varan oranda anti-damping vergisi uygulanması yönünde karar aldı. 

AB vergi kara listesine 4 ülke daha ekledi!

Avrupa Birliği (AB), vergi alanında işbirliği yapmayan ülkeleri içeren kara listesine Birleşik Krallık'a bağlı Cayman Adaları ile Palau, Panama ve Seyşeller'i ekleme kararı aldı.

İsviçre vergi cennetleri listesinden çıkarıldı!

Avrupa Birliği (AB), İsviçre ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin vergi alanında iş birliği yapmayan ülkeler listesinden çıkarılması kararı alındığını duyurdu.

AB İsviçre'yi vergi cennetleri listesinden çıkartıyor mu?

Avrupa Birliği (AB), İsviçre ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vergi alanında iş birliği yapmayan ülkeler listesinden çıkartıyor.

ABD ile AB arasında ticaret savaşının fitili ateşlendi!

ABD ve Avrupa Birliği (AB) arasında uzun süredir devam eden ekonomik anlaşmazlıkların havacılık sektörüne de sıçraması ve bunun yanında yeni vergi tehditleri, ticaret savaşı beklentilerini güçlendirdi.

AB, Çin'in inşaat demirlerine vergi koydu!

Avrupa Birliği (AB), Çin'den ithal edilen inşaat demirlerine "antidamping vergisi" koydu. AB'deki çelik üreticileri, sıklıkla Çin'i çeşitli çelik ürünlerini üretim maliyetlerinin altında satmakla suçluyor.

Cem Yılmaz'lı kira beyanı için ev sahipleri vergi dairesine koştu; 1 milyon hedefi aşıldı!

Kira gelirini eksik beyan edenlerin peşine düşen Maliye Bakanlığı, ev sahiplerini ikna etmeyi başardı.Cem Yılmaz'lı reklam filmi ile 1 milyon gayrimenkul sahibini vergi dairesine çekmeyi planlayan Bakanlık, hedefini tutturdu

300 milyon doların üzerindeki inşaat yatırımına vergi desteği sağlanacak!

Hastane, baraj gibi 300 milyon doların üzerindeki inşaatlara vergi kolaylığı geliyor. Ekonomi Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı ve Maliye Bakanlığı'nın son şeklini vereceği düzenlemeye göre, dev inşaatların yapımında kullanılan malzemenin KDV'si o yılın so

Kirada beyan tamam, sıra vergi ödemede!

Beyanname verme süresi dün sona eren kira gelirleri için vergi ödeme süresi 2 Nisan'da sona erecek

AB'den Milet İlyas Bey Külliyesi ve Allianoi İnisiyatifi projeleri ödül aldı!

Türkiye Avrupa Birliği (AB) Komisyonu ve Europa Nostra tarafından Avrupa'da somut kültürel mirasın korunmasına yönelik en iyi çalışmaları belirleme amacıyla her yıl düzenlenen ‘AB Kültürel Miras Ödülü'nden bu yıl iki ödül aldı

AB vergi cennetleri listesi Haberi

AB vergi cennetleri listesi

AB, İsviçre ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin vergi alanında iş birliği yapmayan ülkeler listesinden çıkarılacağını duyurdu.AB Konseyi, birlik üyesi 28 ülkenin maliye bakanlarının katılımı ile 10 Ekim’de Lüksemburg'da düzenlenecek Ekonomik ve Mali İşler Konseyi (ECOFIN) toplantısı hakkında açıklama yayınladı.

Bu açıklamaya göre, toplantıda, vergi konusunda iş birliği yapmayan ülkelerin sıralandığı AB listeleri güncellenecek.

Birleşik Arap Emirlikleri ve Marshall Adaları mevcut kara listeden çıkartılacak.Ayrıca, vergi düzenlemelerini AB kurallarına uyumlu hale getirmeyi taahhüt eden mevcut gri liste güncellenecek. İsviçre, Sırbistan, Arnavutluk, Kosta Rika ve Mauritius söz konusu gri listeden çıkartılacak.

Liste hakkında

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; çok sayıda şirket ve bireyin off-shore hesaplar kullanarak vergiden kaçtıklarının ortaya çıkması üzerine, 2017 yılında AB vergi cennetleri listesi belirleme sürecini başlatmıştı.

Vergi kaçırmayla mücadele etmeyi amaçlayan listenin hazırlık...