03 / 05 / 2024

abartılı metrekare uygulaması

abartılı metrekare uygulaması

Başkent'in ilk çevreci konut kulesi Paladyum Beytepe'yi hayata geçiren Uzaltaş AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala, 'abartılı metrekare' uygulamasının Ankaralı proje sahipleri tarafından sektörde güven kaybı olarak nitelendiğini bildirdi.

Türkiye'de konut yatırımıyla vatandaşlık gözden geçirilmeli!

Henley - Partners’ın Türkiye Direktörü Burak Demirel, Türkiye'de konut yatırımıyla vatandaşlık uygulamasının düzenlenmesi gerektiğini vurguladı. İşte Demirel'in o açıklaması ve önerileri...

KKM’deki yüzde 15’lik zorunlu karşılık uygulaması tüm vadeler için geçerli olacak!

Para Politikası Kurulu (PPK) açıklamasında sinyali verilen miktarsal sıkılaştırma için ilk adım adıldı. İşte detaylar...

Kur Korumalı Mevduat’ta devrim niteliğinde karar! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası zorunlu karşılık uygulamasında değişiklik yaptı. Kur Korumalı Mevduat sahipleri için zorunlu karşılık oranı tüm vadelerde yüzde 15 olarak güncellendi. Konu ile ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

KKM'de yeni gelişme! Yüzde 15 oldu

Merkez Bankası zorunlu karşılık uygulamasında değişiklik yaptı. Kur korumalı mevduat hesapları için zorunlu karşılık oranı tüm vadelerde yüzde 15 olarak belirlendi. Karar Resmi Gazete'de...

Çocuğu olanlara müjde! Devlet 7200 TL harçlık veriyor!

Çocuklu aileler de başvurabilir. 7.200 TL devlet tarafından bir yıllığına veriliyor. Çocuklara harçlık dağıtılacak. İşte devletin çocuklar için harçlık uygulaması! Çocuğunuz varsa bir bakın! Bir yılda devletten 7 bin 200 TL!  

İş Bankası'nın promosyonu emeklilere zil takıp oynatacak! Bu habere hmen bakın!

İş Bankası, müşterilerine çevrimiçi bankacılık hizmetleri sunan öncü bankalardan biridir ve mobil bankacılık uygulaması da mevcut olan İş bankasının güncellediği promosyon Mart ayına damga vurdu. Promosyon bedellerini öğrenmek için haberimizi okuyun.

VİOP’ta açılım seansı için tarih belli oldu!

Borsa İstanbul tarafından 2 Haziran’da duyurulan Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) açılış seansı uygulaması cuma günü devreye alınıyor.

Yabancılara 250 bin dolara vatandaşlık hakkı için son 12 gün! Resmen açıklandı!

Yabancılara gayrimenkul alımı karşılığı Türk vatandaşlığı verilmesi uygulamasında, 250 bin dolar olan limiti 400 bin dolara çıkaran değişiklik 13 Haziran 2022'de yürürlüğe alınacak...

İş Bankası İşCep'le bin 500 lira faizsiz nakit avans fırsatı

İş Bankası dijital bankacılık uygulaması İşCep ile 'müşteri olmak İstiyorum' diyene özel yaptığı kampanyanın detaylarını kamuoyu ile paylaştı. Bin 500 lira 5 ay vadeli faizsiz nakit avans fırsatı kaçırılmaması gereken en önemli avantaj olarak dikkat çekti.

Bankacılık sistemi sil baştan değişiyor! Kiracı ve damada da kredi notu!

Açık Bankacılık uygulamasıyla bankacılık sistemi sil baştan değişecek. Bu yıl içinde bireysel tarafta uygulamaya girmesi hedeflenen Açık Bankacılık'la tüketicilerin verilerinin 3. tarafla paylaşılmasının önü açılmış olacak.

Merkez Bankası'ndan zorunlu karşılık kararı!

Merkez Bankası, bankaların tabi olduğu zorunlu karşılık uygulamasında değişikliğe gitti.

Hakan Bucak: Yasadışı vatandaşlık uygulamasının takipçisi olacağız!

Mars Investment’ın Kurucusu ve Genel Müdürü Hakan Bucak, “Yurt dışında 175 bin dolar ile yüzde 10 kira gelir garantisi” sloganıyla hileli kampanya yapıldığını görüyoruz. Bu tür asılsız reklamlar, ülkemizin ve sektörümüzün tanıtımına zarar veriyor!” diye uyardı.

Maritza İnşaat'tan Beykoz'a yeni proje!

Binin üzerinde konut inşa eden Maritza İnşaat, Beykoz'da yeni projesine başlıyor. Maritza İnşaat Emir Sarıgül Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emir Sarıgül, ''Metrekare fiyatları ortalama 12 bin TL ile 15 bin TL arasında olacak" diyor.

abartılı metrekare uygulaması Haberi

abartılı metrekare uygulaması


Güven unsurunu her şeyden önde tutan Ankaralı inşaat firmaları, özellikle bazı büyükşehirlerde konutların metrekarelerine otoparkların da eklenmesi fikrine sıcak bakmadı. Başkent'in ilk çevreci konut kulesi Paladyum Beytepe'yi hayata geçiren Uzaltaş AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala, 'abartılı metrekare' uygulamasının Ankaralı proje sahipleri tarafından sektörde güven kaybı olarak nitelendiğini bildirdi. 


DESTEK GÖRMEDİ 

Pala, en büyük hedeflerinin markalaşarak hem yurt içinde hem de yurt dışında isimlerini duyurmak olduğunu anlatarak, "Son zamanlarda dikkatimizi çeken ve destek vermediğimiz bir uygulama başladı. Özellikle büyükşehirlerde yaygınlaşan ve genel kabul görmeye başlayan "abartılı metrekare" uygulamasının sektöre olan güveni azalttığını düşünüyorum" dedi. 


TAMAMEN YANLIŞ 

Konut alıcısının söylenen metrekareye otoparkın hatta merpen boşluğunun bile dahil edildiğini öğrendiğinde büyük tepki gösterdiğini anlatan Pala, şöyle konuştu: "Neticede net rakam 200 metrekare bile etmiyor. Bu...