30 / 04 / 2024

Abbasağa Parkına cafe mi yapılacak

Abbasağa Parkına cafe mi yapılacak

Son günlerde Abbasağa Parkı’nda yapılması planlanan kafe ile ilgili ortaya atılan iddialar ve sosyal medyada yaşanan dezenformasyon üzerine Beşiktaş Belediyesi'nden konuyla ilgili açıklama geldi. İşte o açıklama...

Mahkemeden, Kartal’daki 56 bin 642 metrekarelik şehir parkı ve askeri alanın yapılaşmaya açılmasına dur kararı!

Mahkeme, TMMOB Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından açılan davanın ardından Kartal’daki 56 bin 642 metrekarelik şehir parkı ve askeri alanın yapılaşmaya açılmasına dur kararı verdi. İşte ayrıntılar..

Samsun Belediyesi çocuk parkına Kent Yönetim Merkezi inşa ediyor!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Adnan Kahveci Parkı içerisindeki çocuk parkına Kent Yönetim Merkezi yapmak amacıyla inşaata başladı. Kent Yönetim Merkezinin, yeşil alandaki çocuk parkının içine yapılacak olması vatandaşlardan tepki çekti. 

Emirgan Korusu ve Abbasağa Parkı’nın koruma statüsü değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Beşiktaş’taki Abbasağa Parkı’nı ve Sarıyer’deki Emirgan Korusu’nu “Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı” şeklinde tescilledi. Bu statüye sahip alanlarda; kamp ünitesi, bungalov, günübirlik tesis, büfe, iskele gibi yapılara izin veriliyor.

Ağaçbaşı Tabiat Parkı'na Karadeniz kültürel mimarisine uygun evler inşa edilecek!

Giresun'un Dereli ilçesi Yavuzkemal beldesinde bulunan Ağaçbaşı Tabiat Parkı'na turizm amaçlı küçük evler yapılıyor.

Tekinalp Holding'ten eski TIR parkına AVM!

Mahmutbey-Bahçeşehir yolundaki eski TIR parkına Tekinalp Holding tarafından outlet alışveriş merkezi yapılıyor. 65 bin metrekarelik alana sahip AVM’nin Mart 2019’da açılması planlanıyor.

Gölcük Tabiat Parkı'na 25 orman köşkü inşa ediliyor!

Bolu Belediyesi tarafından doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük Tabiat Parkı'na hiç ağaç kesilmeden 25 orman köşkü yapılıyor. 

Gölcük Tabiat Parkı’na dağ köşkü ve bungalov evler yapılacak!

Türkiye'nin gözde turizm merkezleri arasında yer alan Gölcük Tabiat Parkı’na dağ köşkü ve bungalov evler inşa edilecek. Yapılacak olan evler 19 Aralık’ta ihaleye çıkılacak. 

Gölcük Milli Parkı’na 25 bungalov geliyor!

Bolu'da yer alan Gölcük Milli Parkı’na yeni bir dağ köşkü ve 25 adet bungalov inşa edilecek. Bölgede 3.1 kilometre teleferik, 1.5 kilometre yamaç kızağı için ihale yapılacak. 

Demir İnşaat Albatros Parkı'na rezidans ve otel yapacak!

Demir İnşaat, Büyükçekmece’de yer alan Albatros Parkı'na Suudi Arabistan, Katar ve Yemenli (SQY Investment Group) ortaklarıyla birlikte rezidans ve turizm projesi inşa edecek. Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, konuyla ilgili konuştu...

Ordu Şehir Hastanesi, Botanik Parkı'na mı inşa edilecek?

Ordu'da planlanan şehir hastanesinin Botanik Parkı'na inşa edileceği iddia edildi. Ordu Çevre Derneği, karara tepki gösterdi.

Maçka Parkı'na tünel planı protesto edilecek!

Doğa ve yaşam savunucuları İBB ve İstanbul Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulları’na itiraz dilekçelerini verdi. Maçka Parkı'na tünel planını istemeyen vatandaşlar 4 Şubat'ta bir araya gelecek.

Abbasağa Parkı ve Ihlamur Kasrı imar planı yeniden askıda!

İstanbul Ihlamur Kasrı I.ve III. Derece Doğal Sit Alanı Etkileme Geçiş Sahası ile Abbasağa Parkı I. Derece Doğal Sit Alanına İlişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı...

Ihlamur Kasrı ve Abbasağa Parkı imar planı askıda!

Beşiktaş ilçesine bağlı Ihlamur Kasrı ve Abbasağa Parkı Doğal Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı 27 Ekim'de askıdan indirilecek...

Abbasağa Parkına cafe mi yapılacak Haberi

Abbasağa Parkına cafe mi yapılacak



Son günlerde Abbasağa Parkı’nda yapılması planlanan kafe ile ilgili ortaya atılan iddialar ve sosyal medyada yaşanan dezenformasyon üzerine bu açıklama gerekli görülmüştür. Abbasağa’da tartışmalara konu olan söz konusu kafe belediyenin kendi istediği değil; bizzat mahalle sakinlerinden gelen talep üzerine hayata geçirilmek istenmiştir. Bu istek daha önce mahalle sakinleri ile sık sık yaptığımız toplantılarda dile getirilmişti. 


İşte Beşiktaş Belediye Başkanı Sn. Av. Murat Hazinedar’ın konuya dair yaptığı açıklama;


Sevgili Beşiktaşlılar,


Beşiktaşımızın gerek yeşil dokusu gerekse halk forumlarıyla özel bir konuma sahip parkı Abbasağa’da halkımızın arzusu ve talebiyle bir dinlenme evi projesi geliştirdik. Projeyi yapmaya karar vermemizin nedeni ise halkımızdan gelen yoğun talepti. Beşiktaş ilçemizde tüm parklarımızda işletmesini belediyemiz bünyesinde yaptığımız kar amacı gütmeyen son derece şık ve ekonomik kafelerimiz bulunuyor. Abbasağa’da da mahalle...