06 / 05 / 2024

abd arizona orman yangını

abd arizona orman yangını

ABD'nin Arizona eyaletinde çıkan orman yangınını kontrol altına almaya çalışan 19 itfaiyeci öldü...

Tarihin en büyük ikinci arsa alımı ülkeyi ayaklandırdı! Çinli milyarder gizlice 198 bin dönümlük orman almış...

Çinli bir milyarderin ABD'nin Oregon eyaletinde 198 bin dönümlük bir orman satın alması ülkeyi ayağa kaldırdı. 

Mobilya sektöründen ABD’ye 1 milyar dolar ihracat hedefi!

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, ABD pazarının mobilya sektörü için önem arz ettiğini dile getirdi.

AOÇ'deki ABD Elçiliği binasının inşaatı hızlandı!

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi üzerinde yapımına başlanan yeni ABD Büyükelçiliği binasının inşaatı hızlandı. 88 milyon dolara satılan arazide çelik bloklar yükseliyor.

ABD, Çukurambar'daki elçilik binası inşaatını hızlandırdı!

Ankara Atatürk Orman Çiftliği'nde hayata geçirilen ABD büyükelçilik binasının inşaatı hızlandı

Tezcan Karakuş Candan: ABD elçiliği inşaatını durdurun!

ABD ile Türkiye arasında yaptırım krizi yaşanırken, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan iktidara bir çağrı yaparak, “ABD’ye yaptırım uygulayacaksanız, Atatürk Orman Çiftliği’nde (AOÇ) yükselen elçilik binasının ruhsatını iptal edin, inşaatı durdurun” dedi.

Bill Gates’ten Arizona'da 80 milyon dolarlık akıllı şehir!

Microsoft’un kurucusu Bill Gates’e ait yatırım firmalarından Belmont Partners, ABD’nin Arizona eyaletinde akıllı şehir kurmak için arazi satın aldı. 

Arizona’daki taş devri evi 4,2 milyon dolara satılıyor!

Bir zamanlar "ABD’nin En Orijinal Evi" olarak anılan Arizona’daki taş devri evi, 4,2 milyon dolar fiyatla satışa çıkarıldı. İşte o ilginç ev...

AOÇ arazisinde ABD elçiliği olamaz!

Atatürk Orman Çiftliği arazisi iken eğitim alam olarak Gazi Üniversitesine devredilen Çukurambar da bulunan 29095 ada 1 parsel, önce TOKİ'ye oradan da ABD Büyükelçiliği'ne devredilmişti.

Mobilya sektörü 30 milyar dolarlık ABD pazarına odaklandı!

Türk mobilya sektörünün, uluslararası pazarlardan pay alması için çalışmalarını sürdüren Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, ABD’ye çıkarma yaptı.

Türkiye mobilya sektörünün gözü ABD pazarında!

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Güleç: "ABD mobilya ithalatı yaklaşık 30 milyar dolar, bu pazardan pay almayı hedefliyoruz" dedi.

Türk mobilya sektörü ABD pazarına yöneliyor!

Türkiye mobilya sektörünün,uluslararası pazarlardan pay alması için çalışmalarını aralıksız sürdüren ‘Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’, son olarak ABD’ye çıkartma yaptı.

Mobilyacılar ABD pazarına göz dikti!

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Güleç, 10 milyar dolar olan 2023 ihracat hedefi için yeni pazarlara odaklandıklarını, ABD'nin başı çektiğini söyledi.

ABD'deki Çakmaktaş Evi 4.2 milyon dolara satılıyor!

ABD'nin Arizona eyaletinde inşa edilen ve dış cephesi tamamen taşla kaplı tek katlı ev, "taş devri" mimarisi konseptiyle görenlerin dikkatini çekiyor..

abd arizona orman yangını Haberi

abd arizona orman yangını

ABD'nin Arizona eyaletinde çıkan orman yangını ile mücadele eden itfaiyecilerden 19'unun yaşamını yitirdiği bildirildi. 


Yetkililer, Yarnell Hil bölgesinde çıkan ve hızla yayılan orman yangınında ölen itfaiyecilerin cesetlerinin yangından korunmak için kurdukları sığınaklarda bulunduğunu açıkladı. 


Arizona Ormancılık Dairesi Sözcüsü Mike Reichling, şimdiye kadar eyalette yaşanan en büyük orman yangını felaketinde 22 itfaiyecinin de yaralandığını söyledi. Cuma günü başlayan orman yangınının bölgede etkisini sürdüren şiddetli rüzgar nedeniyle hızla yayıldığı ve şimdiye kadar 800 hektarlık alanı küle çevirdiği öğrenildi.   


Hala kontrol altına alınamayan yangında Yarnell Hill kasabasındaki 500 evden yarısının yandığı, yüzlerce kişinin tahliye edildiği...