06 / 05 / 2024

abd banka stres testi

abd banka stres testi

ABD Merkez Bankası (Fed), stres testine tabi tuttuğu bankaların, bu yılın üçüncü çeyreğinde hisse geri alımlarını askıya almaları ve temettü ödemelerini sınırlamaları gerekeceğini belirtti.

ABD'li banka açıkladı: Dolar 30 TL’nin altına inecek! İşte o tarih

ABD'nin önde gelen bankalarından Well Fargo, dolar/TL kuruyla ilgili seçimlerin ardından sürpriz bir rakam açıkladı. Dev Banka doların en üst seviyede olduğunu söyleyerek 30 TL’nin altına ineceği tarihi verdi.

Dünyanın en yüksek maaşlı çalışanı belli oldu!

Merkezi ABD'de bulunan yatırım bankası Morgan Stanley'in CEO'su James Gorman'ın maaşı 37 milyon dolara kadar yükseldiği açıklandı. Yapılan Açıklama doğrultusunda maaş bu sene içinde şimdiye kadar açıklanan büyük bir ABD banka şefine verilen maaş olarak belirtildi. 

Deutsche Pfandbriefbank ABD'deki ticari gayrimenkul sıkıntılar için kâr tahminini revize etti!

Deutsche Pfandbriefbank (PBB), ABD ticari gayrimenkul piyasasının kötüleşmesi nedeniyle yıllık vergi öncesi kar tahminlerini önemli ölçüde düşürdüğünü duyurdu. Banka, sert bir kar uyarısı yaparak risk karşılıklarını artırdı ve bu gelişmenin ardından hisseleri %14 oranında değer kaybetti.

ABD'li banka Citibank: Türk süpermarketleri zamları tüketiciye hemen yansıtıyor!

ABD'li bankaları arasında yer alan Citibank'ın 'Türk Süpermarket Şirketleri' isimli analiz raporundaki kritikler dikkat çekti. İşte rapora ilişkin merak edilenler...

Seçimlerden sonra dolara ne olacak? Beş ABD'li banka tek tek sıraladı!

ABD'nin önde gelen 5 bankası, Türkiye'deki seçimlere dair raporlarını son haftalarda kamuoyu ile paylaştı. İşte o raporlarda yer alan seçim sonuçları ve döviz kurlarına dair senaryo ve tahminler...

Pazartesi günü dolar bu kadar olacak! Son nokta! Dev Banka iki farklı rakam açıkladı! Gören dondu kaldı!

ABD merkezli banka Wells Fargo doların pazartesi günü doların ne kadar olacağını açıkladı. Dev Banka iki farklı rakam açıkladı! Gören dondu kaldı!

ABD'li bankadan gündeme bomba gibi düşen senaryo! Seçimi kim kazanırsa dolar 14 TL olacak?

ABD merkezli banka Wells Fargo, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere ilişkin planlarını güncelledi. Banka, Erdoğan'ın kazanması durumuna  2024 ortalarında doların 24,50 seyirlerinde, Kılıçdaroğlu'nun kazanması halinde ise doların 14 TL'de olacağını ifade etti.

ABD bankası Wells Fargo'dan seçim sonrası dolar senaryoları geldi! Dolar tam bu kadar olacak!

ABD merkezli banka Wells Fargo, 14 Mayıs seçimleri ile ilgili senaryosunda güncelleme yaptı. Banka, sene sonu dolar/TL kurunun nasıl fiyatlanacağına ilişkin öngörülerine de yer verdi. 

ABD Merkez Bankası’ndan banka iflaslarına ilişkin kritik açıklama!

ABD Merkez Bankası, (Fed) yaşanan banka iflasları sonrasında atılan adımlar sayesinde finansal piyasaların normale döndüğünü söyledi. Fed, "Fakat büyük mevduat çıkışları yaşayan bazı bankalar stres yaşamayı sürdürdü ve bu, ileriye dönük kredi şartları üzerinde baskı oluşturabilir” dedi.

ABD’de banka krizinde yeni halka! Şimdi de First Republic Bank iflasın eşiğinde!

Signature Bank ve Silikon Vadisi Bankası’nın iflasından sonra ABD’de First Republic Bank da iflasın eşiğinde.  ABD’nin Federal Mevduat Sigorta Kurumu, iflası önlemek amacıyla dev bankalardan teklif istedi.

ABD Merkezli dev banka açıkladı! Dolar 60 gün sonra tam anlamıyla bu kadar olacak! Hemen bu rakama bakın!

ABD merkezli banka Citi Türkiye'de 14 Mayıs seçimlerinden yani yaklaşık 60 gün sonrası için dolar ile ilgili tahminde bulundu. Hemen bu rakama bakın!

ABD’li banka altında kıyametin kopacağı asıl tarihi açıkladı! Bu rakam ilk kez paylaşıldı! Görmeyen duymayan kalmasın

ABD’li banka Bank of America, altında kıyametin kopacağı asıl tarihi açıkladı. Bu rakam ilk kez paylaşıldı! Görmeyen duymayan kalmasın.

ABD’deki banka iflasları Avrupa’yı strese sokarken gözler Alman bankasına çevrildi

Geçen hafta ABD ve İsviçre’de yaşanan banka iflasları finans dünyasında endişe yaratırken, haftanın son işlem gününde ise Alman Deutsche Bank ile ilgili olumsuz gelişmeler öne çıktı.

abd banka stres testi Haberi

abd banka stres testi

ABD Merkez Bankası (Fed), stres testine tabi tuttuğu en büyük 34 Amerikan bankasının, bu yılın üçüncü çeyreğinde hisse geri alımlarını askıya almaları ve temettü ödemelerini sınırlamaları gerekeceğini aktardı.

Sputniknews'de yer alan habere göre; Fed'den yapılan açıklamada, normal stres testine ilave olarak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkisine karşı büyük bankaların direncini değerlendirmek için bir duyarlılık analizi gerçekleştirildiği kaydedildi.

En kötü senaryoda, söz konusu bankaların kredi kaybının 560 ila 700 milyar dolar arasında değişebileceği belirtilen açıklamada, sermaye oranlarının yüzde 9.5 ila 7.7'ye gerileyebileceği aktarıldı. Açıklamada, bu yılın üçüncü çeyreğinde büyük bankaların, hisse geri alımlarını askıya alarak, temettü ödemelerini sınırlayarak ve yakın zamanda elde edilen gelire dayalı bir formüle göre temettü ödemesine izin vererek sermayeyi korumalarının gerekeceği ifade edildi.

Fed'in açıklamasında, bankalara, uzun...