28 / 04 / 2024

Deutsche Pfandbriefbank ABD'deki ticari gayrimenkul sıkıntılar için kâr tahminini revize etti!

Deutsche Pfandbriefbank ABD'deki ticari gayrimenkul sıkıntılar için kâr tahminini revize etti!

Deutsche Pfandbriefbank (PBB), ABD ticari gayrimenkul piyasasının kötüleşmesi nedeniyle yıllık vergi öncesi kar tahminlerini önemli ölçüde düşürdüğünü duyurdu. Banka, sert bir kar uyarısı yaparak risk karşılıklarını artırdı ve bu gelişmenin ardından hisseleri %14 oranında değer kaybetti.



PBB, başlangıçta bu yıl için 170-200 milyon Avro aralığında bir vergi öncesi kâr tahmininde bulunmuştu. Ancak, şu anki revizeye göre bu rakam 90-110 milyon Avro'ya düşürüldü (1 Avro = 1,0667 ABD Doları). Bu değişiklik, ABD ticari gayrimenkul sektörünün önemli zorluklarla karşı karşıya olduğu bir dönemde meydana geldi. Çünkü kiracı tercihleri merkezi iş bölgelerinden uzaklaşmaya yönelikti. Sonucunda ise PBB, ABD'deki ofis mülk portföyünü yeniden gözden geçirdi ve yaklaşık %5-10'unu B-lokasyonları olarak sınıflandırdı.

PBB, kredi portföyündeki değer düşüşü nedeniyle özel temettü dağıtımını askıya aldı

Banka, kredi portföyündeki mülk değerlerinde ciddi düşüşlerin yaşandığını bildirmiştir. Takip edilen kredilerin mülk değerlerinde ortalama %41'lik bir gerileme görülürken, hala ödenmekte olan kredilerde ise %24'lük bir azalma yaşanmıştır. Bu finansal dalgalanma sürecinde PBB özel temettü dağıtımını askıya almaya karar vermiştir.

Deutsche Pfandbriefbank ABD deki ticari gayrimenkul sıkıntılar için kâr tahminini revize etti!

InvestingPro verilerine göre, Deutsche Pfandbriefbank'ın (PBB) piyasa değeri

InvestingPro verilerine göre, Deutsche Pfandbriefbank'ın (PBB) düzeltilmiş piyasa değeri 833,83 milyon dolar seviyesindedir. Şirketin mevcut F/K (Fiyat/Kazanç) oranı 5,32 olarak hesaplanmıştır. Bu hesaplama PBB'nin düşük bir kazanç katsayısıyla işlem gördüğünü göstermektedir. Bankanın 2023'ün 2. çeyreği itibarıyla son on iki aydaki geliri 515,06 milyon dolar olarak kaydedilmiştir. Bu rakam, önceki döneme göre %7,27'lik bir düşüşü yansıtmaktadır.

InvestingPro analizi, PBB'nin hisse senedi fiyat hareketlerinin oldukça dalgalı olduğunu gösteriyor. 2023 yılının sonunda, bankanın hisse senedi, son bir yılda yatırımcılara -%24,82 toplam fiyat getirisi sunmuş durumda. PBB hakkında iki önemli InvestingPro İpucu, şirketin hızla nakit rezervlerini tüketmekte olduğu ve zayıf gelir ve nakit akışı nedeniyle temettü ödemelerini kesmek zorunda kalma riskidir. Bu durum, PBB'nin son haberlere göre finansal zorlukların ortasında özel temettü ödemelerini iptal ettiği bilgileriyle de örtüşmektedir.

Ünlem Grup, yeni gayrimenkul markası Usreal ile 100’ün üzerinde ofis açmayı planlıyor!

Gayrimenkul sektörü kabuk değiştiriyor!

Alanya’ya ilk gayrimenkul yatırım fonu Fenercioğlu’ndan!

Geri Dön