28 / 04 / 2024

ABD büyüme rakamları

ABD büyüme rakamları

ABD Ticaret Bakanlığı'nın verilerine göre GSYH 3. çeyrekte mevsimsel etkilerden arındırılmış verilerle yüzde 5,0 büyüdü. 3. çeyrekte yaşanan büyüme, 2003 3. çeyrekten bu yana görülen en yüksek büyüme oldu.

ABD beklentinin üzerinde büyüdü!

ABD'de gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYH) bu yılın üçüncü çeyreğinde kaydettiği büyüme, daha önce açıklanan yüzde 3.5 seviyesinden yüzde 3.9'a revize edildi ve beklentilerin üzerinde açıklandı.

IMF, ABD’nin büyüme beklentisini düşürdü!

IMF, ABD ekonomisine ilişkin yıllık gözden geçirme raporunda ekonominin yılın geri kalanında yüzde 3 ile 3.5 arasında büyüyeceğini ancak bunun ilk çeyrekteki yüzde 2.9'luk daralmayı telafi etmeye yetmeyeceğini belirtti.

EBRD, Türkiye'nin büyüme tahminini revize etti! ABD’ye göre dolar ne zaman 30 TL olacak? Hemen bakın!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Mayıs ayında yüzde 2,5 olarak açıkladığı Türkiye'nin GSYH büyüme tahminini 2023 yılı için yüzde 3,5’a yükseltti. Bank of America ise dolar/TL kurunun son çeyrekte 30 TL’yi göreceğini tahmin etti.

AB, Türkiye için büyüme tahminini ve enflasyon oranını açıkladı

AB Komisyonu'nun "Avrupa Ekonomik Tahminleri 2023 İlkbahar" raporu yayımlandı. AB Komisyonu raporunda Türkiye ekonomisinin 2023 ve 2024 yıllarındaki büyüme ve enflasyon rakamları belli oldu.

Fitch Türkiye'nin ekonomik büyüme tahminini değiştirdi

ABD'nin uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ekonomi ve Türkiye ile ilgili büyüme tahminlerini içeren raporu yayınladı. Raporda Türk ekonomisinin 2023'te daha önce hesaplanandan fazla büyüyeceği öngörüldü.

Türkiye ekonomisinde rekor büyüme!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından ikinci çeyreğe ilişkin büyüme rakamları açıklandı. TÜİK'in açıklamış olduğu verilere göre Türkiye ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 21,7 oranında rekor bir büyüme kaydetti.

İnşaat yatırımları ile büyüme devam edecek!

Yılın ilk çeyreğin büyüme rakamlarını yorumlayan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, inşaat yatırımları ile büyümenin hızlanacağını dile getirdi.

S-P ABD'nin 2021 yılı büyüme tahminini yüzde 6,5'e yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), ABD'nin 2021 yılı büyüme tahminini yüzde 6,5'e çıkardı.

Büyüme rakamları, yabancı gayrimenkul alıcısını pozitif etkiliyor!

Inhouse Global Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ergüven, dün açıklanan sektör bazlı büyüme rakamları ve inşaat sektöründeki büyüme hacminin yabancı gayrimenkul alıcısını pozitif etkilediğini söyledi.

Steven Mnuchin: Konut satışlarıyla desteklenen bir büyüme göreceğimize inanıyorum!

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ülke ekonomisinin tarihinin en hızlı toparlanmasını kaydettiğine değinerek, "Üçüncü çeyrekte, güçlü perakende satışları, konut satışları, imalat sanayi büyümesi ve artan ticari faaliyetle desteklenen muazzam bir büyüme göreceğimize inanıyorum." diye konuştu.

Büyüme rakamları inşaat sektörünün ok gibi fırlayabileceğini gösteriyor!

İNDER Başkanı Durbakayım, "İnşaat sektörünün iyice gerilen yay pozisyonunu aldı. 2019 itibarıyla açıklanan büyüme rakamları, inşaat sektörünün önümüzdeki dönemler için hazırlandığını göstermektedir" dedi...

Avro Bölgesi, ABD ve Çin’in büyüme tahmini aşağı yönlü revize edildi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Avro Bölgesi, ABD ve Çin’in bu yıl ve gelecek yıla ilişkin büyüme tahminini ticaret savaşı ve Brexit belirsizliğinin artmasından dolayı aşağı yönlü revize etti.

Büyüme rakamları, kriz yaratmak isteyenlere en güzel cevap oldu!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Atmaca Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca 2018 yılı büyüme rakamlarına ilişkin görüşlerini paylaştı.

Ekonomik büyüme rakamları oldukça memnun edici!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı Türkiye ekonomisi büyüme rakamlarına ilişkin Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı görüşlerini paylaştı. 

İnşaat sektöründe yüzde 6.8'lik büyüme!

TÜİK 2017 yılı ikinci çeyrek gayri safi yurtiçi hasıla rakamları açıklandı. Türkiye ekonomisine güvenin arttığını gösteren verilerde inşaat sektöründe yüzde 6,8'lik büyüme artışı kaydedildi.

ABD büyüme rakamları Haberi

ABD büyüme rakamları


ABD Ticaret Bakanlığı'nın verilerine göre GSYH 3. çeyrekte mevsimsel etkilerden arındırılmış verilerle yüzde 5,0 büyüdü.  ABD'de GSYH 2. çeyrekte yüzde 4,6 büyüdü. 3. çeyrekte yaşanan büyüme, 2003 3. çeyrekten bu yana görülen en yüksek büyüme oldu. 


Türkiye'yi 3'e katladı


Türkiye'nin 3. çeyrek büyüme oranı yüzde 1.7'da kalarak beklentilerin altındaydı. Türkiye büyümesinin düşük kalmasında hasat mevsimi olmasına rağmen tarım sektörünün yaşadığı daralma büyük rol oynamıştı. Böylece ABD Türkiye'yi büyüme hızında neredeyse 3'e katlamış oldu.


2. çeyrekte büyüme yüzde 2.6 olmuştu 


Bakanlık, 3. çeyrek büyümesi ilk verilerle yüzde 3,9 tahmin etmişti. Ekonomistler ise 3. çeyrek büyüme oranını yüzde 4,3 olarak revize edilmesini bekliyorlardı. 3. çeyrekte GSYH geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,7 arttı. 2. çeyrekte ise yıllık bazda büyüme yüzde 2,6 olmuştu. 


ABD Ticaret Bakanlığı...