03 / 05 / 2024

abd ekonomi koronavirüs

abd ekonomi koronavirüs

Kovid-19 salgınının ABD ekonomisinde uzun süreli bir krize yol açacağını belirten uzmanlar, petrol fiyatlarındaki düşüşün kaya petrolü üreticilerini iflasın eşiğine getirdiğini, işsizliğin tarihin en yüksek seviyesine çıktığını kaydetti.

Amerikalı ailelerin serveti koronavirüs salgını sırasında yüzde 37 arttı!

ABD Merkez Bankası (Fed), Amerikalı ailelerin servetinin tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sırasında arttığını belirtti.

ABD'de koronavirüs dolandırıcılığı! Dolandırıcılar paralarla Türkiye’den ev aldı!

ABD Adalet Bakanlığı 48 kişinin koronavirüs salgını sürecinde açlıkla mücadele programlarında dolandırıcılık yaptığını belirledi. Dolandırıcıların paralarla Türkiye’den ev aldığı ifade edildi...

ABD'de koronavirüs salgını milyarderlere yaradı!

ABD’de, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde her 4 Amerikalı milyarderden 3’ünün servetini artırdığı bildirildi.

ABD'de koronavirüs nedeniyle konut fiyatlarında düşüş beklentisi!

California merkezli veri analiz firması CoreLogic, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkileri sebebiyle ABD'de konut fiyatlarının, gelecek yıl yüzde 6,6 düşeceği tahmininde bulundu. 

ABD'den küçük işletmelere 521.4 milyar dolarlık koronavirüs kredisi!

ABD hükümeti, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından etkilenen küçük işletmelere yönelik uygulamaya konulan Maaş Koruma Programı kapsamında, bu zamana kadar toplam 521.4 milyar dolarlık kredi onayladı.

Koronavirüs sonrası yeni ekonomi!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Koronavirüs sonrası yeni ekonomi" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 4 maddelik analizi...

ABD'de konut başlangıçları koronavirüsün etkisiyle 5 yılın en düşük seviyesine geriledi!

ABD'de konut başlangıçları, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle nisanda bir önceki aya göre yüzde 30,2 azalışla 891 bine, inşaat izinleri de yüzde 20,8 düşüşle 1 milyon 74 bine geriledi.

Yabancılar koronavirüs dinlemedi! Nisan’da 790 konut aldı!

Ülkeler arası ticaretin durduğu koronavirüs salgını döneminde Türkiye 790 konutu yabancılara sattı. Aynı dönemlerde Avrupa ve ABD’de yabancıya neredeyse hiç konut satışı yapılmadı. Yabancılar en çok mega kent İstanbul’dan konut aldı.

Koronavirüs konut satışlarını nasıl etkiledi?

TÜİK tarafından Nisan ayı konut satış verileri açıklandı. Verilere göre 42 bin 783 konut satışı gerçekleşti. Konut satışlarının koronavirüs sebebiyle düştüğü ifade ediliyor...

Koronavirüs müstakil ev ilanlarına ilgiyi yüzde 18 artırdı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs müstakil ev ilanlarına ilgiyi de yüzde 18 artırdı!

Koronavirüs salgını karavanlara talebi artırdı!

Sakarya Arifiye'de özel bir firma tarafından üretilen karavanlara, yeni tip koronavirüs salgını döneminde yurt içi ve yurt dışından talep arttı.

Koronavirüs emlak tercihlerini nasıl etkiledi?

Koronavirüs salgını birçok sektörü etkiledi. İnşaat ve emlak sektörü de virüsten etkileniyor. Peki koronavirüs konut tercihlerini nasıl etkiledi? LEVELUP ajansının başkanı Onur Yılmaz, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu...

Koronavirüs çimento sektörünü nasıl etkileyecek?

ÇEİS, Deloitte Türkiye iş birliğiyle “Yeni Koronavirüsün Türk Çimento Sektörüne Etkileri” başlıklı bir rapor hazırladı. Raporda, koronavirüsün Türk Çimento sektörü üzerindeki etkileri analiz edildi...

abd ekonomi koronavirüs Haberi

abd ekonomi koronavirüs

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ABD ekonomisinde uzun süreli bir krize yol açacağını belirten uzmanlar, petrol fiyatlarındaki düşüşün kaya petrolü üreticilerini iflasın eşiğine getirdiğini, işsizliğin tarihin en yüksek seviyesine çıktığını, 2,7 trilyon dolarlık yardım paketinin de ekonomiyi kurtarmaya yetmeyeceğini kaydetti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kovid-19 nedeniyle ABD ekonomisi sert bir darbe aldı ve gayrisafi yurt içi hasılası yılın ilk üç ayında yüzde 4,8 azaldı. 2008'deki son durgunluktan bu yana en sert şekilde yaşanan ekonomik çöküş, koronavirüs pandemisinin ABD ekonomisini ne kadar ciddi etkilediğinin bir göstergesi oldu.

Uzmanlar ABD'nin hala krize düzgün şekilde tepki vermediğine dikkati çekerek, ekonominin daha da zayıflayacağı ve gayrisafi yurt içi hasılasının "Büyük Buhran" döneminde olduğundan daha fazla azalacağı uyarısında bulunuyor.

ABD ekonomisi mart ayında, ülkede ilk vakanın...