26 / 08 / 2024

abd enflasyon verileri

abd enflasyon verileri

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) geçtiğimiz eylül ayı tüketici enflasyonu senelik bazda yüzde 8,2, aylık bazda ise yüzde 0,4 olarak kayıtlara geçti. İşte detaylar…

ABD'de açıklanan enflasyon verilerine Bakan Yellen'den şaşırtan çıkış: Bunu kabul edemeyiz

ABD'de üretici fiyatları haziranda beklentileri aştı. Haziranda aylık yüzde 1,1'lik artış kaydeden üretici fiyatları, yıllık bazda yüzde 11,3 arttı. ABD Merkez Bankası (Fed), ÜFE de dahil olmak üzere tüm enflasyon göstergelerini takip ediyor.

ABD'de enflasyon ağustosta beklenenden fazla arttı!

ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), ağustos ayında aylık yüzde 0,4 ve yıllık yüzde 1,3 artışla beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Altın fiyatlarında peş peşe deprem! İşte son dakika gram, tam, yarım, çeyrek altın fiyatları 14 Temmuz 2024!

ABD enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından yükselişe geçen altın fiyatları pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki gram altın, çeyrek altın, tam altın bugün kaç TL oldu? İşte 14 Temmuz 2024 son dakika altın fiyatları...

Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 2,5'luk gremse altın kaç TL? Çeyrek altın ne kadar? Kapalıçarşı altın fiyatları

ABD enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından yükselişe geçen altın, haftayı yükselişle kapattı. Hafta sonunun ilk gününde ise altın fiyatlarının güne nasıl başladığı merak ediliyor. Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 2,5'luk gremse altın kaç TL? Çeyrek altın ne kadar?

Altın kritik eşikte! Rekora koşuyor! Gram altın ne kadar oldu? Çeyrek altın kaç liradan satılıyor?

Altın kritik eşikte. ABD enflasyon rakamları sonrası yükselişe geçen altın bugün 2407 dolar oldu. Gram altın ne kadar oldu? Çeyrek altın kaç liradan satılıyor? 12 Temmuz 2024 altın fiyatları..

Mevduat faiz oranları değişti! 1 milyon TL'si olanlar, 42 bin TL alabilir...

Haziran 2024 itibari ile Türkiye'deki mevduat faiz oranları, Merkez Bankası'nın para politikası kararları ve enflasyon verileri kapsamında değişiklik gösterdi. Buna göre faiz oranları da güncellendiği kaydedildi.

Ajda bilezik fiyatı ne kadar? 30 gram 22 ayar burma bilezik fiyatları kaç lira? 14 Mayıs altın bilezik fiyatları!

Yarın açıklanacak ABD enflasyon rakamları merakla beklenirken altın fiyatlarında düşüş devam ediyor. Altın fiyatları düşerken, altın bilezik fiyatları da geriledi. Ajda bilezik fiyatı ne kadar? 30 gram burma bilezik fiyatları kaç lira?

SSK, BağKur, memur emeklisi ve memur maaşları bir bir açıklandı! Temmuz'da kime ne kadar zam yapılacak? 

Türkiye İstatistik Kurumu'nun dört aylık enflasyon verileri, Piyasa Katılımcıları Anketi ve Merkez Bankası'nın enflasyon raporu sonuçlarıyla beraber memur maaşları ile emekli aylıklarına temmuz ayında yapılacak zam oranları yavaş yavaş ortaya çıkıyor. İşte o rakamlar...

Temmuz 2024 emekli zammı netleşiyor! İşte kalem kalem emekli maaşı hesaplama!

Merakla beklenen enflasyon verileri açıklandıkça emekli maaşına yapılacak zam da yavaş yavaş netleşmeye başladı. Peki emekli maaşlarına Temmuz ayında ne kadar zam yapılacak? İşte tek tek yapılan o hesaplamalar...

Memur ve emekli zammı şimdiden ne kadar olacak? Memur maaş farkı! Emekli maaş zammı ve memur maaş hesaplama 2024!

Mart ayına ilişkin enflasyon verileri bugün açıklandı. Açıklanan son dakika rakamlarının ardından 'Memur ve emekli zammı şimdiden ne kadar olacak?' sorusunun yanıtı ortaya çıktı. İşte emekli maaş zammı ve memur maaş hesaplama 2024! 

14 Şubat Çarşamba altın bilezik fiyatları: 14-18 ve 22 ayar altın bilezik kaç TL? 

Altın fiyatları ABD enflasyon rakamlarının ardından düşüşe geçti. Altın fiyatları son ili ayın en düşük seviyelerini test etti. Peki  14-18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları kaç TL? 14 Şubat 2024 altın bilezik fiyatları.

ABD enflasyonu doları güçlendirdi! Dolar/TL 30,86 TL'den işlem görüyor

ABD'den gelen enflasyon verileri sonrasında dolar güçlendi. Bugün dolar/TL kuru 30,86 liradan işlem görüyor. 

Altın ABD enflasyon rakamlarına odaklandı! Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? 13 Şubat 2024 altın fiyatları

Bugün ABD enflasyon rakamları açıklanacak. Piyasaları etkileyecek olan kritik veriler yakından takip ediliyor. ABD enflasyon rakamları öncesi altın fiyatları ne kadar oldu? Bugün altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? 13 Şubat 2024 altın fiyatları.

Altın yükseliyor! Bugün 1 gram altın ne kadar oldu? 14 Ocak 2024 altın fiyatları

Altın fiyatları ABD enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından yukarı yönlü hareketliliğine devam etti. Hafta sonunun ilk gününe de yükselişle başlayan altın fiyatları yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Peki bugün 1 gram altın ne kadar oldu?

6 Ocak Cumartesi canlı altın fiyatları: Bugün gram, çeyrek, yarım altın, tam altın ne kadar? 

6 Ocak 2024 altın fiyatları yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Altın fiyatları dün açıklanan ABD istihdam verileri sonrası bir miktar düşüşe geçti. Peki bugün altın fiyatları ne kadar? Gram, çeyrek, yarım altın, tam altın ne kadar? 

abd enflasyon verileri Haberi

abd enflasyon verileri

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)geçtiğimiz ağustos ayı tüketici enflasyonu (TÜFE) eylül ayında senelik bazda yüzde 8,2 ile beklentilerin üzerinde kayıtlara geçti. ABD’de aylık bazda TÜFE eylül ayında yüzde 0,4 olarak gerçekleşmiş oldu.

Dünyaca ünlü ekonomistlerin beklentisi ise senelik bazda enflasyonun yüzde 8,1’e gerilemesi şeklindeydi. Aylık bazda enflasyon beklentileri ise yüzde 0,2 seyirlerindeydi. Ağustos ayında yıllık enflasyon yüzde 8,3 düzeyinde gerçekleşmişti.

Çekirdek TÜFE eylül ayında bir önceki aya göre da yüzde 0,6, bir önceki senenin aynı zaman dilimine göre yüzde 6,6 artış gösterdi. Bu şekilde çekirdek enflasyon 1982 senesinden bu güne en yüksek seviyeye çıktı.

ALTIN, DOLAR VE BITCOIN’DEN İLK TEPKİ

ABD’de TÜFE verisi ardından mevcut piyasalarda da ABD Merkez Bankası’nın ekim ayında 75 baz puanlık faiz artışına fiyat verildi. Bu fiyatlanma ile beraber...