09 / 05 / 2024

abd Hanehalkı Borcu ve Kredi Raporu

abd Hanehalkı Borcu ve Kredi Raporu

Fed'in New York şubesi tarafından hazırlanan 2020'nin üçüncü çeyreğine ilişkin Hanehalkı Borcu ve Kredi Raporu'na göre; ABD'de konut kredisi borçları 10 trilyon dolara yaklaştı.

Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek pay yine konut kredilerinin!

Fed'in New York şubesi tarafından hazırlanan geçen yılın dördüncü çeyreğine ilişkin Hanehalkı Borcu ve Kredi Raporu'na göre Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek payı konut kredileri oluştururken, söz konusu borç kalemi 12,25 trilyon dolar şeklinde hesaplandı

Yellen ekonomik kriz yok dedi! ABD’nin borcu 33 trilyon doları geçti!

ABD Kongresinin, eylül sonunda yeni bir geçici bütçeyi geçirerek hükümetin kapanmasını önlemeye çalıştığı bir dönemde, ülkenin borcu tarihi seviyelere yükseldi. ABD Hazine Bakanlığının verilerine göre, borç miktarı 33,04 trilyon dolara çıktı.

ABD'de hanehalkı borcu 2023'ün ilk çeyreğinde 17 trilyon doları aştı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de hanehalkı borcu, bu senenin ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,9 arttı ve 17,05 trilyon dolara yükseldi.

Altın bilezik fiyatları resmen fırladı! Bilezik borcu olanlara kötü haber! İşte 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları

Altın fiyatları bugün ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarından sonra yükselişe geçti. Altının yükselişi ile altın bilezik fiyatları resmen fırladı. Bilezik borcu olanlara kötü haber! 1 Aralık 2022 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları...

Euro, dolara ''dur'' dedi! Euro kuru yeniden dolara karşı güçlendi! Elinde euro olanlar çabuk bakın

ABD'nin borcu tarihte ilk defa 31 trilyon doları geçerek yeni bir rekora imza attı. Borçların açıklanmasının ardından euro, dolara dur dedi ve euro tekrar atağa geçti. Elinde  euro olanlar çabuk bakın...

ABD piyasaları ne durumda? Fitch'ten önemli açıklama

Salgın sonrasında güçlü ekonomik toparlanma ve canlı devlet gelirleri ile iyileşen kamu borcu, Fitch'in son raporlarına göre ABD'nin kredi notunu etkiledi.

ABD konut sektörü toparlandı!

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell yaptığı açıklamada, hizmet sektörlerine yönelik hanehalkı harcamalarının düşük kalmaya devam ettiğini, konut sektörünün ise tamamen toparlanmış durumda olduğunu söyledi.

ABD'de konut kredisi borçları 10 trilyon dolara yaklaştı!

Fed'in New York şubesi tarafından hazırlanan 2020'nin üçüncü çeyreğine ilişkin Hanehalkı Borcu ve Kredi Raporu'na göre; ABD'de konut kredisi borçları 10 trilyon dolara yaklaştı.

ABD'de konut borçları 9,78 trilyon oldu!

ABD'de hane halkı borcu, bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,2 azaldı, 14,27 trilyon dolara geriledi ve 2014'ten bu yana ilk defa düştü. 

Kovid-19 hanehalkı borç yükünü ağırlaştıracak!

Küresel hanehalkı borcu 2007'den Eylül 2019'a kadar 12 trilyon dolar artarak 47 trilyon dolar ile rekor seviyeye ulaşırken, yeni tip koronavirüs krizi hanehalkı borç yükünü ağırlaştıracak.

Koronavirüs konut kredisi borçlarını artıracak!

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) "Kovid-19 Hanehalkı Borç Yükünü Ağırlaştırıyor" başlıklı raporunu yayımladı. Küresel hanehalkı borcu 2007'den Eylül 2019'a kadar 12 trilyon dolar artarak 47 trilyon dolar ile rekor seviyeye ulaştı…

ABD'de konut borçları 2005'ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştı!

ABD'de hane halkı borcu 2019 yılının son çeyreğinde yüzde 1,4 artarak 14,15 trilyon dolara yükseldi. Amerikalıların en çok borçlandığı kalem ise konut kredileri oldu. Konut kredilerini öğrenci kredileri, otomobil kredileri ve kredi kartları takip etti.

ABD'nin kamu borcu düşünülenin 18 katı!

ABD’nin ünlü finans şirketi AllianceBernstein, ülkenin kamu borcunun gerçek boyutunu öğrenmek için bir araştırma başlattı. Yapılan araştırmalara göre devlet borcu, ülkenin gayri safi milli hasılasının yüzde 1832’sini oluşturuyor. Bu oran ise, ABD hükümetinin iddia ettiğinin 18 katına denk geliyor.

abd Hanehalkı Borcu ve Kredi Raporu Haberi

abd Hanehalkı Borcu ve Kredi Raporu

Fed'in New York şubesi tarafından hazırlanan 2020'nin üçüncü çeyreğine ilişkin Hanehalkı Borcu ve Kredi Raporu yayımlandı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ABD'de konut kredisi borçları 10 trilyon dolara yaklaştı.

Konut kredi borçları Amerikalı ailelerin  hane halkı borcunda en yüksek payı alırken, söz konusu borç kalemi üçüncü çeyrekte bir önceki çeyreğe göre 85 milyar dolar arttı ve 9,86 trilyon dolara çıktı. 

Rapora göre; ABD'de hane halkı borcu, bu yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,6 artarak 14,35 trilyon dolara ulaştı.
 

ABD'de konut piyasası endeksi Kasım ayında rekor...