20 / 05 / 2024

abd iran sorunu

abd iran sorunu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, küresel finansal şartların yükselen tahvil fiyatlarına rağmen ılımlı görünüm sergilediğini belirtti.

ABD Hazine Bakanı’ndan nakit sorunu uyarısı!

ABD, nakit sorunuyla karşı karşıya kaldı. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, borç limitinin 1 Haziran tarihine kadar yükseltilmemesi veya askıya alınmaması durumunda ülkenin nakit sorunu çekebileceğini bildirdi.

ABD İran anlaşması petrol krizini nasıl etkileyecek? Kriz derinleşiyor mu?

İran ile P5+1 ülkeleri arasında gerçekleşen nükleer müzakerelerde sona yaklaşılırken, anlaşmanın petrol fiyatlarına olumlu etki edeceği tezinin doğru olmadığı iddia edildi. Anlaşma gerçekleşirse petrol krizinin daha da derinleşeceği ön görülüyor.

ABD İran'la iş bağlantılı o şirketlere ve isimlere yaptırım kararı aldı

ABD Hazine Bakanlığı, İran’ın petrokimya ürünlerinin ihracatında rol oynayan iki şirketin Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) paravan şirketlerine yaptırım uyguladı.

Abdül Batur: Konak'ın en büyük sorunu yapı stokunun eski olması!

 Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ilçedeki yatırımlarla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Batur, Konak'ın en büyük sorununun yapı stokunun eski olması olduğunu belirtti.

İran'ın ABD üslerine saldırısı sonrası piyasalarda son durum!

İran'ın Irak'taki ABD tesislerine yönelik saldırılarının ardından tansiyon yeniden yükseldi. Analistler, ABD Başkanı Donald Trump'tan gelen ilk açıklamaların sakin bir tonda olmasının, piyasalarda oluşabilecek panik havasını engellediğini belirtiyor.

ABD-İran geriliminin kazananları ve kaybedenleri kimler?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci "ABD-İran geriliminin kazananları ve kaybedenleri kimler?" başlıklı yazı kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 11 maddelik yazısı...

ABD Çin arasındaki ticari gerilim sorunu çözülmedi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD ve Çin arasındaki ticaret geriliminin azaldığını ancak henüz tamamen ortadan kalkmadığını bildirdi.

İran ABD'nin yasa dışı Yahudi yerleşim kararını kınadı!

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, ABD'nin yasa dışı Yahudi yerleşim kararını  şiddetle kınadı. 

ABD, İran'a inşaat sektöründe de yaptırım uygulayacak!

ABD Dışişleri Bakanlığı, İran'ın inşaat sektörüne dair yeni yaptırımlar uygulanacağını açıkladı. Bakanlık sözcüsü, yaptırım kararının İran Özgürlük ve Silahsızlanma Yasası'na uygun olarak alındığı belirtildi...

Contra Magazin: Rusya Türkiye ve İran ABD dolarına elveda diyor!

ABD dolarının hegemonyasına son vermek için dünya genelinde yürütülen kampanyanın giderek güçlendiğine vurgu yapan Avusturya merkezli Contra Magazin dergisi; Rusya, Türkiye ve İran'ın ABD dolarına 'elveda' dediğini yazdı.

ABD'deki İran bağlantılı gökdelene el konulabilir!

New York'ta mahkeme, İran tarafından kontrol edildiği gerekçesiyle 36 katlı bir gökdelene ABD'nin el koyabileceğine karar verdi.

New York'taki İran bağlantılı gökdelene ABD el koyabilir!

New York'ta mahkeme, İran tarafından kontrol edildiği gerekçesiyle 36 katlı bir gökdelene ABD'nin el koyabileceğine hükmetti. Karar, 'terör bağlantılı' en büyük el koyma işlemi olarak ülke tarihine geçebilir.

Abdülkadir Ersal: Isparta'nın en büyük sorunu konut!

Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, Isparta’nın en büyük sorununun konut olduğunu belirterek. “Isparta’da sayın başkandan rica ediyorum; yer varsa imar sahası açalım. İmar sahası açalım ki konut yapılsın. " dedi.

abd iran sorunu Haberi

abd iran sorunu

Moody’s'ten yapılan açıklamada, "ABD ve İran arasındaki gerilim bölgesel ve jeopolitik risklerin artmasına yol açarken, her iki ülkenin de askeri çatışmadan kaçınması bekleniyor." ifadesi kullanıldı.

Moody's' göre Küresel finansal koşulların geçen yılın ikinci yarısında artan tahvil fiyatları ve likidite riskine rağmen ılımlı olduğu belirtildi.

Açıklamada, 2019'da ABD ve Çin’in kısmi bir ticaret anlaşmasına varabileceği yönündeki beklenti ve genişlemeci para politikalarının desteği ile küresel finansal varlıkların fiyatları yükselirken, piyasa oynaklığının azaldığına vurgu yapıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Moody’s açıklamalarında  ABD ve İran arasındaki gerilimin bölgesel ve jeopolitik risklerin artmasına yol açtığı belirtilirken, kredi derecelendirme kuruluşunun temel senaryosuna göre her iki ülkenin de askeri çatışmadan kaçınmasının beklendiği hatırlatıldı.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Moody’s Kredi Stratejisti Collin Ellis , “Yüksek riskli tahvillere ilişkin iştah azalırken,...