03 / 05 / 2024

ABD Mimarlık Enstitüsünün Onursal Üyesi Prof. Dr. Süha Özkan

ABD Mimarlık Enstitüsünün Onursal Üyesi Prof. Dr. Süha Özkan

Kalebodur'un, toplumu ve mimarlığı ilgilendiren değerlere sahip çıkma misyonuyla gerçekleştirdiği ''Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor'' toplantı dizisinin ilk konuğu, ABD Mimarlık Enstitüsü'nün Onursal Üyesi Prof. Dr. Süha Özkan oldu

"Yılın projesi" seçilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ödülleri dağıtıldı...

Mühendislik ve inşaat sektörünün en saygın ve küresel yayınlarından biri olan ABD merkezli Engineering News-Record dergisi tarafından "Yılın projesi" olarak seçilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yetkililerine ödül, online düzenlenen tören ile verildi. İşte haberin detayları...

Efekta Mimarlık kentsel dönüşüm projeleriyle MIPIM’de!

Efekta Mimarlık kentsel dönüşüm projelerini MIPIM’de görücüye çıkardı. Projelerdeki başarısı yabancı yatırımcıların dikkatini çekiyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'nü 2. Abdülhamid projelendirdi!

Başbakanlık Osmanlı Arşivi'ndeki belgeler yayınlandı. Belgelerde, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün aslında 138 yıl önce Sultan 2. Abdülhamid tarafından projelendirildiği anlaşıldı.

Nabi Avcı Amsterdam'da açılan Yunus Emre Enstitüsü'nü ziyaret etti!

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Hollanda temasları kapsamında Amsterdam Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti.

Çınaroğlu Mimarlık her yapının tasarımını gerçekleştirecek!

İzmir Ayrancılar Mahallesi'nde hizmete giren Çınaroğlu Mimarlık, Ayrancılar'ın değil tüm Torbalı'nın mimari yapısını kâğıda dökecek. Barış Manço Caddesi üzerindeki işletmede, konut tasarımlarının yanı sıra her türlü yapının tasarımı gerçekleştirecek.

Ankara Şap Enstitüsü'nün imar planı değişti!

Ankara’da Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na ait tarihi Şap Enstitüsü’nün de bulunduğu 120 bin metrekarelik alanda 10 kat yoğunluk artışına gidildi. İmar değişikliğine gidilen araziye artık 30 bin metrekare yerine 300 bin metrekare inşaat yapılabilecek.

Ankara Mamak Sağlık Enstitüsü'nün yapımına devam ediliyor!

Türkiye'nin sağlık alanındaki en büyük ihtiyaçlarından birini karşılayacak olan Mamak Sağlık ve Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün yapımı hızla devam ediyor.

İşte İzmit Körfez Köprüsü'nün son hali!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İzmit Körfezi’ne yapılan Geçiş Köprüsü’nün son halini yayımladı. İşte İzmit Körfez Köprüsü'nün son hali...

İzmit Körfez Köprüsü'nün en ağır parçası yerleştiriliyor!

İzmit-Körfez Asma Köprüsünün 2 bin 600 tonluk en ağır parçası 57 metre yükseğe kaldırılıyor. Türkiye’nin en büyük ağır kaldırma operasyonu yaklaşık 11 saatte tamamlanacak.

Büyükçekmece Mimar Sinan Köprüsü’nü İBB onaracak!

Hasan Akgün’ün çökme tehlikesi olan Mimar Sinan Köprüsü’nün bir an önce yenilenmesini isteyerek, Kolon ve kirişlerde yarılmalar var. İ.B.B Ulaşım Daire başkanlığı Ulaşım Koordinasyon müdürlüğü köprünün onarımını sağlayacak.

KİK'ten ihalelerde aşırı düşük teklife sınır!

Danıştay'ın aşırı düşük teklifle ihale kazanılmasını müteahhitlik işlerinde serbest bırakan mevzuatın yürütmesini durdurmasının ardından, Kamu İhale Kurumu aşırı düşük teklife sınır getirdi. İşte değişikliği ayrıntıları...

Körfez Köprüsü'nün yüzde 40'ı tamamlandı!

Dünyanın en büyük 4. köprüsü olacak olan Körfez Geçiş Köprüsü'nün yüzde 40'ı tamamlandı. Dev proje tamamlandığında İstanbul-İzmir yolunun 3,5 saatte ineceği ve karşılığında yılda 650 milyon dolar tasarruf sağlanması öngörülüyor.

1999 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı Boğaziçi Köprüsü'nü istemiş!

1999 yılında Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Boğaziçi Köprüsü'nü Bayındırlık Bakanlığı'ndan istemiş. İstanbulluların köprünün bedelini defalarca ödediğini söyleyen Gürtuna, intiharı çağrıştırdığı için köprünün renginin de değiştirileceğini söylemiş.

ABD Mimarlık Enstitüsünün Onursal Üyesi Prof. Dr. Süha Özkan Haberi

ABD Mimarlık Enstitüsünün Onursal Üyesi Prof. Dr. Süha Özkan

Kalebodur'un, toplumu ve mimarlığı ilgilendiren değerlere sahip çıkma misyonuyla gerçekleştirdiği ''Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor'' toplantı dizisinin ilk konuğu, ABD Mimarlık Enstitüsü'nün Onursal Üyesi Prof. Dr. Süha Özkan oldu. 

     Ağa Han Mimarlık Ödülü'nün 25 yıllık yöneticisi, ABD Mimarlık Enstitüsü'nün Onursal Üyesi Prof. Dr. Süha Özkan, ''Doğu Batı mimarisi, Türk mimarisinin geldiği nokta ve mimaride taklit'' temasını ele aldı. 

     Moderatör Mimar Abdi Güzer, ''Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor'' toplantı dizisine ek proje olarak gerçekleştirdiği sohbet programının, farklı ölçeklerde etkilerinin olmasını beklediğini belirtti. 

     Güzer, ''Öncelikle mimarlık ortamında öne çıkan kişilerin yakından tanınması, üretimlerinde ve çalışmalarında etkin olan düşünce ve sınırların tartışmaya açılması, sürdürülebilir bir mimarlık eleştirisi ortamının altyapısına katkı sağlayacak. Ayrıca tartışmaların bütünü, bugün mimarlık ortamı ile ilgili belgesel değer taşıyan alternatif...