04 / 05 / 2024

ABD mortgage haczi

ABD mortgage haczi

Amerikan mortgage piyasasında artan kredi faizleri nedeniyle ödeme zorluğu çekenlerin sayısı hızla artıyor.

ABD'de mortgage faizleri yine arttı!

ABD Mortgage Bankalar Birliği'nin yaptığı ipotek başvuru araştırmasına göre, ülkede geçen hafta mortgage başvurularında düşüş devam ederken 30 yıllık mortgage faiz oranı önceki üç hafta görülen 33 baz puan artışa, 5 baz puan daha ekleyerek, yüzde 7,29 seviyelerine çıktı. 

ABD'de mortgage faizi 5 ayın en yüksek seviyesinde...

Amerika'da geçen hafta mortgage faizlerinde yaşanan yükseliş devam etti ve yaklaşık olarak 5 ayın en fazla seviyesine ulaştı ve başvurular buna bağlı olarak da düşüşe geçmiş oldu.

Amerika'da mortgage faizleri son dört ayın zirvesinde seyretti...

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7,13'e kadar çıkarken, geçen sene aralık ayından bu yana en fazla seviyesini gördüğü kaydedildi.

ABD'de 30 yıl vadeli konut kredisi faizi yüzde 7,01'e yükseldi!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7,01'e çıkarken, mortgage başvurularında da yüzde 0,1'lik artış yaşandı. İşte açıklanan o son dakaika rakamlar...

Amerika'da mortgage başvurularında düşüş yaşandı! 

ABD'de mortgage başvurularında düşüş üst üste olacak şekilde üçüncü haftaya kadar taşınmış oldu. Buna göre, 30 senelik faiz hafif aşağı geldi ve üst üste dördüncü haftasında da yüzde 7 seviyesinin altına kaldığı kaydedildi. 

ABD'de mortgage faizleri yüzde 6,93'e indi!

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan resi verilere göre ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranları yüzde 6,93'e indi, ülkede mortgage başvuruları yüzde 0,7 düşüş gösterdi.

Amerika'da mortgage faizleri yüzde 7'ye kadar yaklaştı ve başvurular azaldı!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz miktarı yüzde 6,97'ye yükselirken, mortgage başvuruları yüzde 1,6 kadar düşüş yaşadı. Aynı dönemde 15 sene vadeli mortgage için ortalama faiz oranı da yüzde 6,37'den yüzde 6,49'a kadar çıkmış oldu.

ABD'de mortgage başvuruları artışını sürdürdü!

Amerika'da mortgage başvuruları önceki hafta başladığı yükseliş trendini, geçen hafta da devam ettirmiş oldu. Buna göre, 30 senelik faiz bir aylık aranın ardından da yeniden yüzde 7 seviyesinin altına kadar gelmiş oldu.

ABD'de mortgage başvuruları geçen haftaya oranla yükselişte!

Amerika'da yapılan ve 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) olarak bilinen  ortalama faiz oranı geçen haftaya oranla yüzde 7,02'ye düşerken, mortgage başvuruları da yüzde 9,7 yükseliş yaşadığı kaydedildi.

ABD'de mortgage başvuruları üst üste üçüncü haftasında da düştü!

ABD Mortgage Bankalar Birliği tarafından açıklanan verilere göre ülkede mortgage başvuruları üst üste 3. haftasında da düşüş gösterdi.

ABD mortgage faizi iki ay sonra yeniden yükseldi 

Amerika'da mortgage başvuruları 16 Şubat ile sona eren bir haftalık dönem ile düşüşünü hızlandırarak devam ettirirken, 30 senelik faiz iki ay sonra yeniden yüzde 7 seviyesinin üzerine çıktığı kaydedildi. 

ABD'de mortgage faizleri son 9 haftanın zirvesinde!

ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan detaylara göre ABD'de mortgage faizleri son 9 haftanın zirvesine çıkarken mortgage başvuruları ise gerileme gösterdi.

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage faiz oranı yüzde 6,80'e yükseldi!

Mortgage Bankalar Birliği'nin açıklamış olduğu resmi verilere göre ABD'de 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranları yüzde 6,80'e yükseldi.

ABD mortgage haczi Haberi

ABD mortgage haczi

 İkinci çeyrek rakamlarına göre haciz oranında patlamanın yaşandığı ABD'de her yedi mortgage kredisi kullanıcısından biri ödeme yapamayacak durumda bulunuyor. Geç ödeme oranı ise yüzde 15'le rekor seviyeye ulaştı. Mortgage Bankers'in araştırmasına göre, ödemelerini gecikmeli olarak yapanlar en az 30 günlük bir sürenin geçmesini bekliyor....