26 / 05 / 2024

Abdullah Tolu inşaat düzenlemeleri

Abdullah Tolu inşaat düzenlemeleri

İnşaat sektörünün yakındığı arsa yükünün hafifletilmesi için çarpıcı bir öneri geldi. Sektör yetkilileri, Maliye Bakanlığı’ndan inşaat işlerinde arsa sahibi adına emlak vergisi, harçlar, su ve elektrik gibi harcamalarının inşaatı yapan şirket tarafından gideri olarak gösterilmesi teklifinde bulundu

İnşaat sektörü zor günlerden geçiyor!

Pandemi sonrası artan enflasyonla birlikte konut fiyatlarındaki yükselişin devam ettiğini belirten Seaside Alanya Real Estate’in kurucusu Abdullah Tuncer inşaat sektörünün zor günlerden geçtiğini söyledi.

İnşaat sektörüne Maliye'den yeniden değerleme şoku!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde inşaat şirketlerinin aktifine kayıtlı arsaların Vergi Usul Kanununa göre yeniden değerlemelerinin yapılıp yapılamayacağını ve Maliye'nin konuya ilişkin görüşünü kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun o yazısı...

İnşaat sektöründeki zam krizi nasıl çözülür?

Dünya Gazetesi köşe yazarı, RMC Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Sevimli bugünkü köşesinde inşaat sektöründeki maliyet artışını kaleme aldı. İşte Abdullah Sevimli'nin 'Çimento ihracatını önleyerek inşaat maliyeti düşürülebilir mi?' başlıklı yazısı...

İnşaat sektöründe yeniden değerleme sorunu!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu bugünkü köşesinde inşaat şirketlerinde yeniden değerleme sorununu kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'İnşaat şirketlerinde yeniden değerleme sorunu' başlıklı yazısı...

Manisa'da inşaat işçisiydi! Hibe desteğiyle patron oldu

Manisa'da inşaat işçisi olarak çalışan Abdullah Ecevet, "Besi Sığırcılığı Projesi" kapsamında devletten hibe desteği alarak, kendi işinin patronu oldu.

Abdullah Müftüoğlu: İnşaat sektörüne güvenimiz tam!

Suudi Arabistan merkezli Al Qemam grubu bünyesinde faaliyet gösteren Akzirve Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Müftüoğlu, Türkiye ekonomisine ve inşaat sektörüne güvenlerinin tam olduğunu söyleyerek Türkiye'ye gelecek yıllarda da yatırımlarını sürdüreceklerini açıkladı. 

İnşaat malzemelerinde KDV indirimi yok!

Maliye Bakanlığı'nın tebliğinin yanlış yorumlandığını söyleyen Yeminli Mali Müşavir Abdullah Tolu, inşaat malzemelerinde KDV oranının düşürülmediğini belirtti.

Silivri Cemevi inşaatı için kampanya başlatılıyor!

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Derneği Silivri Şube Başkanı Abdullah Kaya, Silivri Cemevi'nin inşaatının yavaş ilerlediğini belirtti. Kaya inşaat çalışmalarını hızlandırabilmek için bağış toplama kampanyası düzenleyeceklerini söyledi.

Abdullah Bilir İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Abdullah Bilir İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Abdullah Bilir tarafından 50 bin TL sermaye ile 25 Nisan'da Şişli, Merkez Mahallesi, Hasat Sokak Bilir'de kuruldu.

Araplar Ordu'da inşaat sektörünü canlandırdı!

Ordu'da 'İnşaat Muhasebesi Semineri' düzenlendi. Seminerde konuşan Yeminli Mali Müşavir Abdullah Tolu, "Özellikle Arap ülkelerinden yoğun bir talep üzerine Ordu'da inşaat çok hızlı bir şekilde ivme kazandı" dedi.

OSMMMO, inşaat muhasebesi semineri düzenledi!

Ordu Mali Müşavirler Odası İnşaat Muhasebesi Semineri düzenledi. Oda toplantı salonunda gerçekleştirilen seminerde Yeminli Mali Müşavir Abdullah Tolu katılımcıları bilgilendirdi.

HAY Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

HAY Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Abdullah Elçin Bildirici ve Burak Cemal Bizan ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 9 Ekim'de Çekmeköy, Mimar Sinan Mahallesi'nde kuruldu.

2007 yılında Sevda Tepesi'nde inşaat yapılamaz!

2007 yılında İçişleri Bakanı olan Abdülkadir Aksu, Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın sahibi olduğu ve inşaat izni istediği Sevda Tepesi'ne geçici de olsa kesinlikle hiçbir inşaat izninin verilemeyeceğini bildirmiş.

Abdullah Tolu inşaat düzenlemeleri Haberi

Abdullah Tolu inşaat düzenlemeleri

Gayrimenkul sektörü, Maliye Bakanlığı’nda sıklıkla düzenlenen ‘özelge’ uygulamalarının sektörde kafa karışıklığına yol açmasından yakınıyor. Kat/hasılat payı inşaat işlerinde özelge değişiklikleri nedeniyle bunaldıklarını belirten sektör yetkilileri, arsa yükünün hafifletilmesi için önemli bir öneride bulundu. Maliye Bakanlığı’ndan inşaat işlerinde arsa sahibi adına emlak vergisi, ruhsat, harç, belediye, su, elektrik şirketlerine yaptıkları ödemelerin Vergi Usul Kanununun (VUK) 3/B maddesi kapsamında inşaatı yapan şirketin harcamaları arasında gösterilmesine imkan tanınmasını istiyor.


BU TALEP YENİ DEĞİL GEÇMİŞTE YAPILDI


Bu talep yeni bir teklif olarak görülse de aslında geçmişte bunun başarılı bir şekilde uygulandığına da dikkat çekiliyor. Maliye; arsa sahipleri adına yapılan ödemelerin sözleşme hükmünde bulunması ve belgelendirilmesi halinde müteahhitlik şirketinin gideri olarak kabul etti ve KDV’sinin de indirim konusu yapılmasına imkan tanıdı. Ancak vergi mevzuatlarında bir değişiklik...