19 / 05 / 2024

abdülmüttalip

abdülmüttalip

Hazreti Muhammed' in Mekke' de doğup büyüdüğü ve halen kütüphane olarak kullanılan ev, hacı adaylarının akınına uğruyor. Hz. Muhammed' in evi halen kütüphane olarak kullanılıyor...

ABD'de 2024 yılında 4,71 milyon ikinci el konut satılması bekleniyor!

ABD'de Ulusal Emlakçılar Birliği yaptığı açıklamada 2024 yılında toplam olarak4,71 milyon ikinci el konut satışı beklediğini ve Austin, Teksas'ın en çok bastırılmış konut talebine sahip en iyi emlak piyasası olduğunu belirtti.

ABD'de inşaat harcamaları 1 trilyon 996 milyar dolar oldu!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi verilere göre ülkede inşaat harcamaları, mevsim etkilerinden arındırılmış olarak Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0,4 artış göstererek 1 trilyon 996 milyar dolar şeklinde oldu.

ABD'de konut fiyatları Mart'ta yüzde 0,7 arttı!

ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, Mart ayında aylık bazda mevsim etkisinden arındırılmış olarak yüzde 0,4 oranında, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 0,7 arttı. 

ABD’den olağanüstü önlem uyarısı! Hazine Bakanı tarih verdi kritik gün 19 Ocak! ABD temerrüde mi düşecek?

ABD, borç limitine ulaşmak üzere. Bunun için beklenen tarih ise oldukça yakın. Önlem alınmazsa ABD’de 19 Ocak günü borç limitine ulaşılmış olacak ve ülke temerrüde düşecek. Piyasaların gözü ABD’den gelecek adımlarda. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Temsilciler Meclisinden borç limitinin artırılmasın

ABD'de konut fiyatları Nisan 2022'de rekoru gördü! 

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de ikinci el konut satışları, Nisan 2022'de mevsim etkilerinden arındırılmış olarak aylık bazda yüzde 2,4 azaldı ve 5,61 milyona geriledi. Ancak fiyatlar rekoru gördü. 

Türkiye ve ABD LNG ticaretini görüşecek!

Atlantik Konseyi Türkiye Temsilcisi ve İcra Direktörü Arslan, "Türkiye ve ABD, sıvılaştırılmış doğal gaz ticareti üzerine 2020'nin başında bir toplantı yapmayı planlıyor." dedi.

ABD'de hapishaneden dönüştürülen otel 495 bin dolara satışta!

ABD'nin Minnesota şehrinde bulunan 19. yüzyıldan kalma otele dönüştürülmüş bir hapishane 495 bin dolara sahibi tarafından satışa çıkarıldı.  Otelde ayrıca "Mahkeme odası", "Ayılma odası", "Şerif bölümleri" de yer alıyor. 

ABD konut fiyatlarında 10 yıl sonra rekor kırıldı!

ABD'de konut fiyatları eylül ayında, 10 yıldan daha uzun bir süre önce kırılmış olan bir rekoru geride bıraktı

ABD'de 2. el konut satışları Nisan'da beklentiyi aştı!

ABD’de kullanılmış konut satışları; Nisanda yüzde 1,7 artarak 5 milyon 450 bin ile beklentinin üzerinde geldi.Kaynak: ABD’de 2. el konut satışları artışını sürdürdü

ABD'de 1. el konut satışları yüzde 5.7 arttı!

ABD Ticaret Bakanlığı'nın bugün açıkladığı verilere göre, 1. el konut satışları ağustosta, önceki aya kıyasla yüzde 5,7 artışla 552 bine yükseldi. Satışlara yönelik piyasa yönelik piyasa beklentisi, 515 bin ya da yüzde 1.6 artış olarak öngörülmüştü.

ABD'de konut satışları Ağustos'ta beklentiyi aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı'nın bugün açıkladığı verilere göre, 1. el konut satışları ağustosta, önceki aya kıyasla yüzde 5,7 artışla 552 bine yükseldi. Satışlara yönelik piyasa beklentisi, 515 bin ya da yüzde 1,6 artış olarak öngörülmüştü.

ABD'de 1. el konut satışları Ağustos'ta yüzde 5,7 arttı!

ABD Ticaret Bakanlığı’nın bugün açıkladığı verilere göre, 1. el konut satışları ağustosta, önceki aya kıyasla yüzde 5,7 artışla 552 bine yükseldi. Satışlara yönelik piyasa beklentisi, 515 bin ya da yüzde 1,6 artış olarak öngörülmüştü.

2004 yılında Abdülmecid Efendi Köşkü'nün açılışı yapılmış!

2004 yılında Yapı Kredi'nin 60. yıl kutlamasıyla birlikte Abdülmecid Efendi Köşkü'nün açılışı yapılmış. Bağlarbaşı Korusu'nda Hidiv İsmail Paşa tarafından yaptırılan köşk, Sultan Abdülhamid tarafından Abdülmecid Efendi için satın alınmış.

abdülmüttalip Haberi

abdülmüttalip


Hazreti Muhammed'in dedesi Abdülmuttalib'in himayesine girene kadar yaşadığı ve Şa'b Ali Mahallesi Gazze Caddesi üzerinde bulunan ev, günümüzde kütüphane olarak kullanılıyor.


Kütüphanede "Kur'an-ı Kerim ilimleri, fıkıh, hadis, Arap dili, İslami vaazlar, ansiklopediler, Mekke ve Medine tarihi, edebiyat, ekonomi ve tarih" alanlarıyla ilgili kitaplar başta olmak üzere birçok eser yer alıyor.


Hz Muhammed'in doğduğu ev, Kabe'de kılınan sabah namazının ardından ziyaretçi akınına uğruyor. 


Hacı adaylarına yerel görevliler tarafından birçok dilde hazırlanan ''Mekke'deki Kutsal Yerler'' kitapçığı ve ''Hac''la alakalı CD hediye ediliyor.


Hac dönemi dışında daha çok üniversite öğrencilerinin ziyaret ettiği ve halka açık kütüphane olarak kullanılan 2 katlı ev, sabah 08:00'den 14:00'e ve 17:00'den yatsı ezanına kadar ziyaret edilebiliyor.


Halis...