05 / 05 / 2024

acarkent villaları yapı ruhsatı

acarkent villaları yapı ruhsatı

İstanbul 4. İdare Mahkemesi Mimarlar Odası’nın Beykoz Saip Molla ormanına inşa edilen Acarkent villalarına ait yapı ruhsatları hakkında açtığı davada, yapı ruhsatları için iptal kararı verildi...

Büyükçekmece'deki ölüm villalarında şok eden gerçek! 36 villa fazladan yapılmış!

Büyükçekmece’deki ölüm villaları dosyasında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Söz konusu ölüm villalarında 36 villanın fazladan yapıldığının bilgisine ulaşıldı. 

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Tarım arazisi üzerine kaçak villalar yapılmıştı... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kuşadası’nda tarım arazisi üzerine inşa edilen kaçak villalar için düğmeye bastı.

Kempinski Hotel The Dome'un oda sayısı resmen artırılıyor! Antalya'daki dev otele milyonluk havuzlu villalar yapılacak!

Antalya Golf Kulübü Turizm Anonim Şirketi'ne ait olan Antalya'daki Kempinski Hotel The Dome'un oda sayısı resmen artırılıyor. Yapılacak olan kapasite artışı kapsamında tesiste konaklayacak misafirler için havuzlu villalar inşa edilecek.

Kempinski Hotel The Dome Antalya'nın oda sayısı artırılıyor! Dev otele havuzlu villalar inşa edilecek!

Antalya Golf Kulübü Turizm Anonim Şirketi'ne ait Kempinski Hotel The Dome Antalya'nın oda sayısı artırılacak. Söz konusu kapasite artışı kapsamında tesiste konaklayacak misafirler için havuzlu villalar yapılacak.

Dedemin Konakları Villaları'nda 1. Etap teslimleri yapıldı!

Silivri'de hayata geçirdiği inşaat projeleriyle bölgede adını duyuran Home Yapı Mühendislik’in, Dedemin Konakları villalarının birinci etabı tamamlandı ve teslimleri gerçekleştirildi.

Sur'da 30 ila 100 bin liralık evlerin yerine yapılan villalar 2 milyona satışa çıkıyor!

Diyarbakır Sur'da, 'acele kamulaştırma' kararıyla 30 ila 100 bin lira arasında bir değerle alınan evlerin yerine yapılan villalar, emlak sitelerinde 600 bin ila 2 milyon lira arasında bir fiyatla satışa sunuldu.

Acarkent'in 'yapı ruhsatları iptal edildi' iddialarına yalanlama!

Acarlar Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Acar, Acarkent’in yapı ruhsatlarının iptal edildiğiyle ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Acarkent villalarının yapı ruhsatları iptal edildi!

İstanbul 4. İdare Mahkemesi Mimarlar Odası’nın Beykoz Saip Molla ormanına inşa edilen Acarkent villalarına ait yapı ruhsatları hakkında açtığı davada, yapı ruhsatları için iptal kararı verildi...

Göktürk'teki golf sahasına 306 villa geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul’un en pahalı semtleri arasında yer alan Göktürk’teki Kemer Country projesinde yeni villalar yapılmasının önünü açtı. 

Batman'da villa inşaatları arttı!

Batman'da lüks villa yapımları arttı. Kıradağı'na yeni villalar yapılırken bölgede arsa fiyatları da adeta uçuşa geçti.

Urla Villaları'na güneşlenme iskelesi yapılıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a armağan edildiği ileri sürülen Urla Villaları sakinleri için “özel haremselamlık güneşlenme iskelesi” yapılıyor. Koya, yapılaşma bakanlık izniyle gerçekleştirilecek.

TMMOB'tan Urla Villaları için yapılan imar planına iptal davası!

TMMOB İzmir'deki Urla Villaları'nın bulunduğu alanın SİT derecesinin düşürülmesinin iptali davası sürerken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı imar planının, ’Kaçak olarak yapılan villaları yasallaştırmak amaçlı olduğu iddia etti..

acarkent villaları yapı ruhsatı Haberi

acarkent villaları yapı ruhsatı

Acarkent villalarına ait yapı ruhsatları ile ilgili yıllar sonra iptal kararı alındı.

Haber3'te yer alan habere göre; Beykoz’da Acarkent villalarıyla ilgili 30 yıl sonra önemli bir gelişme oldu. Çavuşbaşı Köyü’nde 1987 yılında A tipi 117 adet, B tipi 835 adet ve C tipi 500 adet villa ile diğer sosyal ve ticari tesisler için Saip Molla ormanında 137 bin 531 metrekarelik bir inşaat izni verilmişti. Bununla ilgili imar planı değişikleri ve yapı ruhsatlarına da onay verilmişti. 

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi yapı ruhsatlarının iptaline ilişkin dava açtı. Mahkeme ruhsatlar için iptal kararı aldı. 

Yapı ruhsatlarıyla ilgili davada İstanbul 4. İdare Mahkemesi villaların ruhsat iptali gerekçesini şöyle belirtti:

"Bakılan davada orman alanının yalnızca yüzde 6’lık kısmının planlamaya konu edilerek bu sınır içerisinde yapılması, kalan...