28 / 04 / 2024

acarlar kim 2018

acarlar kim 2018

Farklı sektörlerde pek çok projesiyle yer alan Acarlar Şirketler Topluluğu, son olarak inşaat sektöründe ilk olma özelliği taşıyan Konutta İade Modeli (KİM)’ni hayata geçirdi. KİM ile müşteriler neden belirtmeksizin konutunu geri iade edebiliyor.

Tapu harcını kim öder 2018?

Tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, tapu harcını kim öder 2018?

20 maddede lojman satışları 2018!

Lojmanların kime, kim tarafından, ne zaman ve nasıl satılacağına dair usul ve esaslar belli oldu. İşte 20 maddede lojman satışları 2018..

Emlak Konut 2018 yönetim kurulu üye adayları kim?

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yönetim kurulu üyesi adaylarını açıkladı. Peki üye adayları kim?

Ayıplı maldan kim sorumludur?

Ayıplı malların niteliği ve ayıplı mallardan sorumluluğun kimde olduğu Yeni Tüketici Kanunu kapsamında düzenleniyor. Peki, ayıplı maldan kim sorumludur? Tüketicinin seçimlik hakları nelerdir? İşte yanıtı..

Apartman masraflarını kim öder?

Birden çok bağımsız bölümlerden oluşan yapılarda ödenmesi zorunlu olan ortak masraflar bulunuyor.Peki bu ortak masraflar nelerdir?Apartman masraflarını kim öder?işte apartman masraflarının ödenmesi..

Apartman görevlisinin kıdem tazminatını kim öder?

Ana gayrimenkulün bakımı, korunması,onarımı güvenliği,asansör bakımı gibi pek çok konuda görevli olan apartman görevlisinin kıdem tazminatı bulunuyor.Peki,apartman görevlisinin kıdem tazminatını kim öder?

Oturma ruhsatını kim verir?

Tüm inşaat çalışmaları bitirilen ve oturuma hazır hale getirilen taşınmaz malların yasal olarak inşaatının bittiğinin belirtilmesi ve içerisinde oturumun başlaması için oturma ruhsatının alınması gerekiyor. Peki, oturma ruhsatını kim verir?

Kira sözleşmelerinde damga vergisini kim öder?

Kira sözleşmeleri noterde yapılıyorsa damga vergisi ödeme zorunluluğu bulunuyor.Peki,kira sözleşmelerinde damga vergisini kim öder?Kira sözleşmesi damga vergisi nasıl ödenir?Kira sözleşmelerinde damga vergisi oranları nedir?

Kat mülkiyeti tapusunu kim alır?

Kat mülkiyeti kanununa göre inşaat çalışmaları tamamlanıp iskan izni alındığı zaman, bu bölüm "arsa" yerine "bina" olarak değiştirilerek kat mülkiyeti tapusu elde edilebiliyor.Peki, kat mülkiyeti tapusunu kim alır?

2018'de konut kredilerinin gayrisafi yurtiçi hasıla içindeki oranı ne kadar olacak?

EVA Gayrimenkul Değerleme’den Lisanslı Değerleme Uzmanı Deniz Şahinkaya, 2018 yılında konut kredilerinin gayrisafi yurtiçi hasıla içindeki oranının yüzde 10 seviyelerini de geçeceğini ön gördüklerini söyledi.

Tapu takas harcı cezasını kim öder?

Tapu takas harcı, Tapu Müdürlüklerinde gerçekleştirilen bir işlem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, yanlış ya da eksik ödenen tapu takas harcı cezasını kim öder?

Atatürk Havalimanı 2018'de kapanacak mı?

Sayıştay raporuna göre, Atatürk Havalimanı 2018’de tarifeli uçuşlara kapatılacak. Yeni havalimanı için 6 milyar 300 milyon euro gelir garantisi veren devlet, gelir az olursa aradaki farkı şirkete ödeyecek.

Yapı kullanma izin belgesini kim verir?

Yapı kullanım izni, binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten,ruhsat bilgilerini, tapu kaydını, numaralarını, metrekarelerini, mal sahiplerini gösteren düzenlenen bir belgedir.Peki,yapı kullanma izin belgesini kim verir?

acarlar kim 2018 Haberi

acarlar kim 2018

Fortune Dergisi’nden Begüm Nur Alkış’ın haberine göre, İnşaat, otomotiv, sigortacılık, ithalat, tekstil ve ihracat, turizm, peyzaj, tekstil konfeksiyon, motorlu araç ticareti, spor ve eğlence merkezleri işletmeciliği gibi pek çok farklı alanda faaliyet gösteren Acarlar Şirketler Topluluğu, ana faaliyet dalı inşaat sektörüyle ilgili çalışmalarında hız kesmiyor. Topluluk, birkaç ay önce Konutta İade Modeli (KİM)’ni hayata geçirdi. Henüz çok yeni bir model olan KİM, satın alınan konutun istenildiğinde sorunsuz iade etme ve ödenilen parayı geri alma imkanı veriyor. Model şu an Acarlar Şirketler Topluluğu’nun son projesi olan ve 2017 yılı mayıs ayında tamamlanan AcarBlu Rezidans projesinde uygulanıyor.

KİM ile ilgili Acarlar Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erdinç Acar, “Yıllar önce Acarkent’te bir yaşam sanatı oluşturduk ve mücevher projemiz AcarBlu ile çıtayı...