07 / 05 / 2024

Açık ara en pahalı proje İstinye arazisi

Açık ara en pahalı proje İstinye arazisi

Emirgan Korusu’na komşu İstinye arazisi, fiyatıyla da konuşulacak. Tahincioğlu, 1.8 milyarını Emlak GYO’ya vermek şartıyla 3.6 milyar lira gelir taahhüt ederek ihaleyi kazandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan ‘kiralık araç’ açıklaması geldi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan ‘araç kiralama’ iddialarına ilişkin olarak bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “Bakanlığımızın hizmetindeki kiralık araçlara yönelik daha önceki senelerde yapılan sözleşmenin süresinin dolması nedeni ile yeni bir sözleşme imzalanmasına gerek duyulmuştur."

En fazla vergiyi Türkler ödüyor! Türkiye, ÖTV ve KDV'de açık ara Avrupa şampiyonu...

Türkiye, Avrupa’da otomobil satın alırken en çok verginin ödendiği ülke olarak kayda geçti. OECD’nin dört farlı araç kategorisi için yaptığı vergisiz ve tüm vergiler dahil rakamları karşılaştırıldığında her alanda Türkiye açık ara önde bulunduğu açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

İkinci el online araç pazarında Ağustos'ta en çok satılan markalar açıklandı!

İkinci el online araç pazarında Ağustos'ta en çok satılan markalar belli oldu. Türkiye 2.el online araç pazarında geçen ay Volkswagen en çok tercih edilen marka olurken, model bazında binekte en çok Clio, hafif ticaride de Doblo satıldı.

ÖTV'siz araç listesi belli oldu! Bu fiyatları görenlerin ağzı açık kalacak! Araba almadan önce herkes baksın!

Binlerce kişi uygun fiyata araç satın almaya çalışıyor. ÖTV'siz araç satın almak isteyenler için indirimli araçların listesi belli oldu. Bu fiyatları görenlerin ağzı açık kalacak. İşte ÖTV'siz araçlar ve fiyatları...

Yıkıcı deprem açısından en güvenli 21 şehir tek tek belli oldu! Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan son dakika açıklaması!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Yıkıcı deprem bakımından Türkiye'nin en güvenli önde gelen illeri" diyerek, güvenilir şehirleri tek tek sıraladı. İşte yıkıcı deprem açısından en güvenli 21 şehir...

Yatırım araçları içinde gayrimenkul yatırımı açık ara önde: Konut yüzde 150 prim yaptı!

İnsanların barınma ihtiyacını gideren konutlar aynı zamanda yatırım aracı olarak da tercih ediliyor. Son bir yılda konut yatırımı yüzde 150 kazanç sağlayarak diğer yatırım araçlarına karşın açık ara öne geçti. 

Fiat Egea satışlarda açık ara zirveye yerleşti: 2023 ilk yarısında en çok satan ikinci el araç oldu!

Türkiye’nin lider online ikinci el araç platformu VavaCars, 2023'ün ilk yarısında en çok satılan 10 araç modelinin zirvesinde Fiat Egea'nın yer aldığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Cari açık 2012’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı!

Merkez Bankası verilerine göre aylık cari açık nisanda geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 112,4 artarak 5 milyar 404 milyon dolar oldu. Yıllık cari açık da 57 milyar 806 milyon dolara yükseldi.

Apple'dan ağızları açık bırakan dev zam! En pahalı iPhone rekoru kırıldı! Fiyatlar peş peşe açıklandı!

Apple zammı açıkladı iPhone fiyatları peş peşe güncellendi. Apple'dan ağızları açık bırakan dev zam! En pahalı iPhone rekoru kırıldı! Fiyatlar peş peşe açıklandı. İşte detaylar...

İşte, otomobilde en gözde modeller! Yakıt tüketimi, fiyat/performans ve yatırım açısından en favori araçlar hangisi?

Şikayetvar Türkiye genelinde 43 marka ve 995 otomobil modeline ilişkin tüketicilerin memnuniyet seviyesini araştırdı. 50 bini aşkın kullanıcı ile yapılan anket sonucu ile sürücülerin tasarım, yakıt tüketimi, fiyatı, performansı ve çeşitli kriterler açısından en gözde olan modeller ortaya çıktı.

Euronun geleceği en yüksek rakam resmen belli oldu! Bu rakamı görenler şaşkına dönecek! Son dakika euro/TL gelişmesi

Euro/TL kurunda son dakika gelişmeler 4 Nisan Salı günü de vatandaşların gündeminde. Euro son günlerde şahin yükselişler gösterirken, en yüksek rakam da resmen belli oldu. Bu rakamı görenler şaşkına dönecek. Son dakika euro/TL gelişmesi.

4.8'lik deprem sonrasında Bolu'da eğitime ara verildi! Okullar tatil mi oldu? Yarın okullar açık mı? İşte detaylar...

Bolu Valiliği cuma günkü derslerin 4.8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle ara verildiğini duyurdu.  Yarın okullar açık mı? Okullar tatil mi oldu? İşte detaylar...

Bütçe, Şubat'ta 170,6 milyar TL açık verdi! 2006’dan bu yana en yüksek aylık açık!

Merkezi yönetim bütçe dengesinde Ocak'ta 32,2 milyar Türk Lirası şeklinde gerçekleşen açık, deprem felaketinin yaşandığı Şubat ayında vergi gelirlerindeki düşüşle 170,6 milyar TL'ye çıktı.

Açık ara en pahalı proje İstinye arazisi Haberi

Açık ara en pahalı proje İstinye arazisi

Emirgan Korusu’na inşaat yapılacak” algısıyla tartışılan İstinye arazisi, şimdi de fiyatıyla gündeme oturacak. Arazinin ihalesini kazanan Tahincioğlu, 3 milyar 672 milyon lira toplam gelir üzerinden Emlak Konut GYO’ya yüzde 51.1 yani 1 milyar 876 milyon 392 bin lira arsa payı vermeyi taahhüt ederek en iyi teklifi verdi. 1.8 milyar liralık arsa payı, bugüne kadar Emlak Konut ihalelerinde verilen en yüksek arsa değeri olurken metrekare başına fiyat olarak da açık ara en pahalısı oldu. Emlak Konut GYO, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan Mayıs 2014’te arsayı 1 milyar 5 milyon 552 bin lira karşılığında almıştı. Böylece, 10 ayın sonunda almış olduğu arsadan 870 milyon liranın üzerinde ilave değer yaratmış oldu. 

Bu izinlerle zor gibi

Arsanın imar planına göre 108 bin 700 metrekare inşaat izni bulunuyor....