13 / 05 / 2024

Acil durumlar nasıl belirlenir

Acil durumlar nasıl belirlenir

İş Sağlığı ve Kanunu kapsamında yayımlanan İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre işyerlerinde acil durum planlarının hazırlanması gerekiyor. Peki acil durum planı nasıl hazırlanır?

Kira geliri elde edenler acil bakın! Kira gelirleri nasıl beyan edilir, nasıl hesaplanır Mart 2024?

Tapu sahiplerini oldukça yakından ilgilendiren gelir vergisi beyanname verme süresinin dolmasına artık sayılı günler kaldı. Peki Kira geliri nasıl beyan edilir, nasıl hesaplanır Mart 2024?

Fed'in faiz kararı sonrası dolar güne nasıl başladı? 1 doları bile olanlar acil baksın! Son dakika dolar/TL kuru

Dün piyasaların merakla beklediği Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı. Kararın hemen ardından gözler dolar kuruna çevrildi. Değer kaybeden dolar kuru güne nasıl başladı? 1 doları bile olanlar acil baksın! Son dakika dolar/TL kuru.

Vatandaşlık maaşı 2023 nasıl alınır? Vatandaşlık maaşı başvurularında son durum ne? Paraya ihtiyacı olanlar acil bakın!

Pek çok kişi vatandaşlık maaşı 2023'ün nasıl alınacağını merak ediyor ve araştırıyor. Paraya ihtiyacı olanlar çok acil bu detaylara bakın...

Acil durum fonu nedir? Acil durum fonu oluşturmak neden önemlidir? Acil durum fonu nasıl oluşturulur? 

Acil durum fonu neden önemli? Acil durum fonu nasıl oluşturulur? İşte detaylar...

AFAD Acil Çağrı Uygulaması nedir, nasıl kullanılır?

AFAD’ın Acil Çağrı mobil uygulamasından acil durumlar ve afetler için yardım çağırılabiliyor. Peki, AFAD Acil Çağrı Uygulaması nedir, nasıl kullanılır? İşte ayrıntılar..

Tapu belgesi nasıl çıkarılır?

Tapu belgesi nasıl çıkarılır? Tapu belgesi e-Devletten çıkarılır mı? soruları tapu da işi olan ve tapu belgesi çıkarılması gerekli kılan durumlar bulunmaktadır. Peki Tapu belgesi nasıl çıkarılır?

Acil Nakit ihtiyacı olanlar dikkat! Milyonlara 0.55 faizle devlet destekli ödeme müjdesi! Acil nakit para nasıl alınır?

Devlet bankası olan Halkbank, 0.55 faizle devlet destekli ödeme veriyor. 0.55 faizle nakit para nasıl alınır? İşte detaylar...Devlet bankası olan Halkbank, 0.55 faizle devlet destekli ödeme veriyor. Söz konusu kredi için mobil uygulama üzerinden başvuru yapıldığında sizlere verilecek olan limiti ise

Kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı?

Büyük ve sorunlu illerde kentsel dönüşüm birinci ve en acil konu olarak yine gündemde. Peki kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı?

En uygun konut kredisi nasıl alınır?

Ev kirası vermemeyi ve ev sahibi olmayı her vatandaş istiyor. Ancak kredilerin yüksek olması ve peşinat bulamama gibi durumlar, konut sahibi olmayı zorlaştırıyor. Peki en uygun konut kredisi nasıl alınır? İşte detaylar...

2020 kira yardımı nasıl alınır?

Devlet, maddi durumları düşük ailelerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması için kira yardımı veriyor. Peki 2020 kira yardımı nasıl alınır? Nasıl başvurulur? Kira yardımı için şartlar nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Ev sahibi kira sözleşmesini nasıl feshedebilir?

Kira sözleşmesi temel olarak; kullandırma ve yararlandırma karşılığında ödenen bedel olmak üzere iki unsurlu olarak biliniyor. Kira sözleşmesinin feshedilebilmesi için haklı durumların olması gerekiyor. Peki, ev sahibi kira sözleşmesini nasıl feshedebilir

Emlak vergisi beyannamesi nasıl alınır?

Emlak vergisinde mükellef tarafından belli durumlarda beyanname de veriliyor. Beyannamelerin verileceği durumlar ve süreler 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, emlak vergisi beyannamesi nasıl alınır?

Sözlü vasiyetname nasıl iptal edilir?

Mirasbırakan; yakın ölüm tehlikesi, ulaşımın kesilmesi gibi olağanüstü durumlar yüzünden yazılı vasiyetname yapamıyorsa, sözlü vasiyet ile miras bırakabiliyor. Peki, sözlü vasiyetten dönülebilir mi? Sözlü vasiyetname nasıl iptal edilir?

Acil durumlar nasıl belirlenir Haberi

Acil durumlar nasıl belirlenir

Acil durum planı nasıl hazırlanır?

İşyerlerinde olası bir acil durumda hazırlı olmak ve bilinçli hareket etmek için işyerlerinin acil durum planı hazırlaması gerekiyor. Söz konusu planların, tüm işyerleri için tasarım veya kuruluş aşamasından başlamak üzere acil durumların belirlenmesi, bunların olumsuz etkilerini önleyici ve sınırlandırıcı tedbirlerin alınması, görevlendirilecek kişilerin belirlenmesi, acil durum müdahale ve tahliye yöntemlerinin oluşturulması, dokümantasyon, tatbikat ve acil durum planının yenilenmesi aşamaları izlenerek hazırlanması gerekiyor.


Acil durum planı nasıl hazırlanır? Acil durum planı nasıl yapılır? Gibi sorularınızın yanıtı İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik kapsamında yer alıyor.


Acil durumların belirlenmesi

MADDE 8 – (1) İşyerinde meydana gelebilecek acil durumlar aşağıdaki hususlar dikkate alınarak belirleniyor:


a) Risk değerlendirmesi sonuçları.


b) Yangın, tehlikeli kimyasal maddelerden kaynaklanan yayılım ve patlama ihtimali.


c) İlk yardım ve tahliye gerektirecek olaylar.


ç)...