01 / 05 / 2024

açılan stadyum sayısı

açılan stadyum sayısı

Son dokuz yılda yapılan ve yeni isimlerle açılan stadyum sayısı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Kayan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

TÜİK açıkladı! Türkiye'de yalnız yaşayanların sayısı 10 yılda arttı! 

Türkiye'de yalnız başına yaşayanların sayısının 2021 yılına göre artış gösterdiği açıklandı. TÜİK tarafından yapılan açıklamada tek kişilik hane halkı sayısı 2023'te yaklaşık 5,2 milyon olarak gerçekleşti. 

Kapanan şahıs şirketi sayısı ilk defa açılanı geçti!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından açıklanan verilere göre  kapanan şahıs şirketi sayısı ilk defa açılanı geçti. İşte o rakamlar...

Konut sektörü durgunlaştı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de hem ilan hem satılan konut sayısı düştü! 

Konut sektöründeki canlılık göstergesi olarak takip edilen satılan konutların satılık ilan sayısına oranı İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere ülke genelinde düşüşe geçti.

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı!

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı. Turist sayısı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 11,58 artış gösterdi.

DHMİ: Bu yılın ilk 10 ayında havayolu yolcu sayısı yüzde 18,9 yükseldi

Türkiye genelinde bu senenin ilk 10 aylık döneminde havalimanlarında ağırlanan yolcu sayısı geçen seneye oranla yüzde 18,9 yükselerek 184 milyon 836 bin 400'e yaklaştı. İşte haberin ayrıntıları...

Migros, Eylül'de 35 yeni mağaza açtı! Mağaza sayısı 3 bin 205, satış alanı 1 milyon 897 bin metrekare oldu! 

Migros tarafından, Eylül ayında açılan yeni mağaza sayısını ve mağazaların formatlarını tek tek açıklandı. İşte detaylar...

Otomotiv piyasasında alışılmadık artış! Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı bir yılda yüzde 86,2 arttı!

Ağustos ayında trafiğe kaydı yapılan sıfır otomobil sayısı 2022’nin aynı ayına kıyasla yüzde 86,2 oranında, toplam taşıt sayısı yüzde 110,6 oranında arttı. Ocak-ağustos ayları arasında trafiğe kayıtlar 804 bin 993’ü otomobil olmak üzere toplam 1 milyon 525 bin 213 adeti buldu.

Hatay'daki konteyner sayısı 77 bine çıkacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihindeki depremlerde çok sayıda evin yıkılması ya da ağır hasar alması sonrasında Hatay'da 158 farklı noktaya yapılan konteyner sayısı 77 bine çıkacak.

Küresel piyasalarda neler oluyor? ABD’de açık iş sayısında tarihi düşüş yaşanıyor! Hemen bakın!

ABD'de JOLTS Açık İş Sayısı, Temmuz ayında 8 milyon 827 bin ile Mart 2021'den bu yana en düşük seviyesini kaydetti. Asya borsaları Çin’in faiz indirimine gideceği beklentisiyle yükselişe geçti.

Sabiha Gökçen Havalimanı Ağustos ayında da rekor yolcu sayısına ulaştı!

İstanbul Sabiha Gökçen (İSG) Havalimanı tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul Sabiha Gökçen (İSG) Havalimanı’nda Ağustos ayının ilk hafta sonunda rekor yolcu sayısına ulaşıldığı belirtildi.

Bayramda yapılan yolculuk sayısında rekor kırıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı'nda seyahat edenlerin sayısına ilişkin açıklama yaptı. Uraloğlu, kara, hava ve demir yolunu kullanarak seyahat eden vatandaşların sayısının yaklaşık 35 milyonun üzerinde olduğunu belirtti.

TÜİK açıkladı! Trafiğe kaydı olan taşıt sayısı nisan ayında azaldı!

TÜİK verilerini açıkladı. Bu verilere göre, trafiğe kaydı yapılan araç sayısı nisanda azaldı. İşte detaylar!

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısında düşüş! Nisan ayında 179 bin 504 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı

TÜİK, 2022 Nisan ayına ilişkin motorlu kara taşıtları istatistiklerini duyurdu. Kaydı yapılan araç sayısı geçen aya göre 6.4 azalırken, 179 bin 504 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı.

açılan stadyum sayısı Haberi

açılan stadyum sayısı

CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, son dokuz yılda yapılan ve yeni isimlerle açılan stadyum sayısına ilişkin soru önergesi hazırladı. Sütlü, sorusunun Gençlik Ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

Kayan, ''2010 yılından bu güne ''TOKİ'' aracılığı ile, illerimizde var olan ''Atatürk Stadyumları''nın yıkılıp yerlerinin yeni isimlere yeni stadyumlar yapılması son günlerde sosyal medyada sıkça konuşulur olmuştur.'' diye konuştu. 

CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan'ın soruları:
1- Ülke genelinde son 9 yılda, toplam kaç tane ''Yeni İsimlerle'' stadyum yapılıp hizmete açılmıştır.
2- Ülke genelinde adı ''Atatürk'' olan toplam kaç stadyumuzun adı değiştirilmiştir?
3- Bu isim değişikliklerinin gerekçeleri...