30 / 04 / 2024

Adalar Belediyesi Teras Lido rezidansı yıkıyor mu

Adalar Belediyesi Teras Lido rezidansı yıkıyor mu

İnanlar İnşaat'ın Büyükada'daki eski Lido otelin yerine inşa ettiği Terrace Lido rezidansın yıkımına başlandı. Adalar Belediyesi Başkanı Atilla Aytaç, "Rezidans planlara aykırı yapıldı. Mahkemenin verdiği kararları uyguluyoruz. Yıkıma devam edeceğiz" dedi

İstanbul Adalar halkı ayaklandı! İmar planının iptali için dava açılıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Adalar Belediyesi'nin adaların korunması ve imarının düzenlenmesi amacıyla imar planına yönelik Ada halkının itirazları devam ediyor.

Kütahya Belediyesi Vazo Kule Seyir Terası için ihaleye çıkıyor! İşte Resmi Gazete'deki o ihale ilanı!

Kütahya Belediyesi Vazo Kule için ihale tarihini açıkladı. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ile ilgili detaylar...

Adalar Belediyesi Hizmet Binası depreme dayanaksız mı?

Adalar Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Adalar Belediyesi Hizmet Binası'nın depreme dayanıksız olduğunu belirledi. Yapılan analizler sonrasında İBB'nin Adalar Belediyesi Hizmet Binası'nı yıkması bekleniyor.

Gölbaşı Belediyesi'nden Seğmenler Mahallesi'ne yeni bisiklet yolu!

Gölbaşı Belediyesi, Seğmenler Mahallesi Ahmet Özsoy Devlet Hastanesi arkasında yer alan boş arazide yeni yaşam alanı oluşturuyor. Proje kapsamında, ağaçlandırma alanı, bisiklet-koşu yolu, seyir terası ve kent mobilyaları yer alacak.

Bursa Çekirge Teras Projesi'nde yıkımlar başladı! 

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçireceği Çekirge Teras Projesi kapsamında 20 yıldır atıl halde duran Çelik Palas Oteli ek binalarında başlatılan yıkım çalışmaları aralıksız sürüyor. 

Adalar'da binalar analiz edilecek!

Olası İstanbul depremi için çalışmalar devam ediyor. Risk altındaki binaları tespit etmek için mesai harcayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Şubat 2021'de Adalar'da bina analizlerini başlatacak.

Kadıköy Belediyesi Zübeyde Hanım kokteyl salonları 5 yıllığına kiraya verilecek!   

Kadıköy Belediye Başkanlığı, Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi Zübeyde Hanım Kokteyl Salonları ve Açık Teras Servis İşini kiraya verecek. 

İBB ve Adalar Belediyesi arasında 'gecekondu' tartışması!

Adalar Belediyesi ile İBB Meclisi arasında 'gecekondu' kavgası yaşandı. Büyükada’da bulunan iş yeri bir süredir Adalıların tepkisini çekiyordu.

Kadıköy Belediyesi Zübeyde Hanım kokteyl salonları kiraya verilecek!    

Kadıköy Belediye Başkanlığı, Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi Zübeyde Hanım Kokteyl Salonları ve Açık Teras Servis İşini kiraya verecek. 

Trabzon Çal Mağarası'na seyir terası inşa ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi; sarkıtları, dikitleri, deresi, şelaleleri ve göletleri ile yer altındaki "saklı cennet" olarak nitelendirilen Çal Mağarası’na, seyir terası inşa ediyor.

Zonguldak Ihlamur Teras projesinin inşaatı başladı!

Zonguldak Yenice Belediyesi ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından hayata geçirilecek Ihlamur Teras (Seyir Terası) Restaurant ve Bungalov Evler Projesi'nin inşaatı başladı.

Adalar Belediyesi'nden Heybeliada Sanatoryumu açıklaması!

Adalar Belediyesi, Heybeliada Sanatoryumu ve Adalar’ın en güzel doğal limanı olan Heybeliada Çam Limanı'nın Diyanet'e devredileceği iddiaları ile ilgili bir açıklama yaptı.

Adalar'ın yeni imar planı, İstanbul 5 Numaralı Koruma Kurulu’nda!

Adalar 1/ 1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı, İstanbul 5 Numaralı Koruma Kurulu’nun önüne geldi. Adalar Belediyesi ve İBB onayladığı planı koruma kurulunun da onaylaması halinde uygulanacak.

Adalar Belediyesi Teras Lido rezidansı yıkıyor mu Haberi

Adalar Belediyesi Teras Lido rezidansı yıkıyor mu

2011 yılında Adalar Belediyesi’nin verdiği ruhsatla Büyükada’da eski Lido otelin yerine Terrace Lido rezidansı yapımına başlandı. Rezidansın imar planlarına aykırı yapıldığını savunan Büyükada halkı, rezidans için verilen ruhsatın iptal edilmesi istemiyle 2011 yılında İstanbul 4. İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Rezidans yapılan arsanın turizm imarlı olduğunu ve turizm imarlı arsaya konut yapılamayacağına belirten mahkeme 2011 yılında Terrace Lido rezidansın ruhsatını iptal etti. Ruhsatın iptal edilmesi üzerine Adalar Belediyesi de Terrace Lido rezidansı için yıkım kararı aldı. Bunun üzerine Adalar Belediyesi’ne bağlı ekipler bu gün Terrace Lido Otel’in yıkımına başladı. 


Adalar Belediye Başkanı Aytaç: "Mahkemenin kararını uyguluyoruz"


Radikal gazetesinde İdris Emen'in haberine göre; Terrace Lido Otel’inin ruhsatsız olduğunu ve otel hakkında verilen mahkeme kararlarını uyguladıklarını söyleyen Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç konuyla ilgili...