16 / 05 / 2024

adalı holding havalimanı

adalı holding havalimanı

Adalı Holding’in Başkan Yardımcısı Aytaç Demirbaş, İstanbul’a inşa edilecek 3’üncü havalimanına talip olacaklarım söyledi.

İstanbul Havalimanı'na yüzde 43 hisseyle büyük ortak!

İstanbul Havalimanı'nın kurucuları Kalyon Havacılık ile Cengiz İnşaat, geçen ay İGA Holding A.Ş adlı yeni bir şirket kurdu. Paylarının yüzde 43'ünü yeni kurdukları holdinge devrederek üçüncü ortağı bünyelerine ekledi.

Sabiha Gökçen Havalimanı IC Holding’e mi satılıyor?

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın IC Holding’e satılacağı ileri sürüldü. İşte ikinci pisti bugün açılan havalimanının satışı ile ilgili detaylar...

Beşiktaş Kulübü'nden İstanbul Havalimanı'na komşu 'Beşiktaş Gayrimenkul Projesi' geliyor!

Beşiktaş Kulübü başkan adayı Serdal Adalı kulübün borcunu İstanbul Havalimanı'na yakın mesafede yer alacak Beşiktaş Gayrimenkul Projesi ile kapatacaklarını açıkladı.

Kalyon Holding'ten İstanbul Havalimanı'na 8 milyar avroluk yatırım! 

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, İGA'daki yeni ortaklık yapısıyla ilgili konuştu ve buradaki yatırımlarını değerlendirdi...

Kalyon Holding'in İGA İstanbul Havalimanı’ndaki payı yüzde 55'e yükseliyor!

Kalyon Holding'in Cumhuriyet tarihinin en büyük projeleri arasında yer alan İGA İstanbul Havalimanı’ndaki payı yüzde 55 oranına yükseliyor.

Kalyon Holding İstanbul Havalimanı'ndaki hisse payını arttırdı

Kalyon Holding İGA İstanbul Havalimanı’ndaki payını yüzde 55’e çıkarma kararı aldı. İstanbul Havalimanı ortaklarından Limak Yatırım Holding ve Mapa İnşaat, geçtiğimiz günlerde hisselerini diğer ortaklara satmak için anlaşmaya varmıştı.

Cengiz Holding Kırgızistan Kerben'deki havalimanını yeniden inşa edecek!

Cengiz Holding Kırgızistan’da havalimanı inşa edecek. Bu yatırım için Eti Bakır Terek-Say isminde bir ortaklık kuruldu. Cengiz Holding ve Kırgız şirketin kurduğu bu ortaklık Celalabad bölgesinin Kerben kentindeki havalimanını yeniden yapacak ve genişletecek.

Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu’nun yeni binalarını Rönesans Holding inşa edecek!

Rönesans Holding, İstanbul Yeşilköy’deki Atatürk Havalimanı’nın yakınlarında bulunan Hava Harp Okulu’nun yeni binalarını yapacak.

Kalyon ve Kürk İnşaat, Musul Havalimanı'nı Fransızlara kaptırdı!

Musul Havalimanı’nın ihalesini Fransız Aeroports de Paris Ingenierie aldı. İhaleye Kürk İnşaat ve Kalyon Holding’in oluşturduğu bir konsorsiyum da teklif sunmuştu.

Sani Şener: Havalimanı sayımızı 15'e çıkardık!

''Havalimanlarımıza son olarak Almatı’yı ekledik. Bununla birlikte işlettiğimiz havalimanı sayısı 15 oldu'' diyen TAV Havalimanları Holding CEO’su Sani Şener, ''Afrika’da ve Balkanlar’da takip ettiğimiz projelerimiz var'' dedi.

TAV Havalimanları Holding BT altyapısına kavuştu!

Atatürk Havalimanı'nın kapanışı sonrasında genel üdürlük binasını Vadi İstanbul'daki yeni hizmet binasına taşıyan TAV Havalimanları Holding, burada kurduğu HPE'nin Şekillendirilebilir, Hiper Bütünleşik mimari ve veri depolama çözümleriyle geleceğe güvenle bakan BT altyapısına kavuştu.

TAV Havalimanları'nın Kazakistan Almatı Havalimanı görüşmeleri devam ediyor! 

TAV Havalimanları Holding, TAV'ın ve VPE Capital'in oluşturduğu konsorsiyumun, Kazakistan Almatı Uluslararası Havalimanı'nın sahibi ile potansiyel satın alma görüşmelerine devam edildiğini açıkladı...

TAV, Washington Dulles Uluslararası Havalimanı'nın yeni yolcu salonunu işletecek! 

TAV Havalimanları Holding A.Ş.'ye Metropolitan Washington Airports Authority tarafından, Washington Dulles Uluslararası Havalimanı yeni Yolcu Salonu işletme hakkı imtiyazı verildi...

adalı holding havalimanı Haberi

adalı holding havalimanı

ABD Dışişleri Bakanlığı ile Savunma Bakanlığı adına Afganistan ve Irak gibi değişik ülkelerde inşaatlar üstlenen Adalı Holding’in Başkan Yardımcısı Aytaç Demirbaş, İstanbul’a inşa edilecek 3’üncü havalimanına talip olacaklarım söyledi. Adalı, Türkiye’de enerji sektöründe de büyümeyi hedeflediklerini belirterek, jeotermal, rüzgâr ve hidrolelektrik santral (HES) odaklı yatırımlara yöneleceklerini dile getirdi.


Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Haşan Köktaş ve kurum üyeleri Adalı Holding’in Trabzon’da yer alan HES’inde incelemelerde bulundu. Adalı Holding başkan yardımcıları Aytaç Demirbaş ile Haşan Adalı, holdingin yatırımları hakkında bilgi verdi. Demirbaş, lisans aldıkları ya da lisans aşamasına gelen 350 megavatlık bir portföylerinin bulunduğunu da kaydetti


Olcay AYDİLEK /...