06 / 05 / 2024

İstanbul Havalimanı'na yüzde 43 hisseyle büyük ortak!

İstanbul Havalimanı'na yüzde 43 hisseyle büyük ortak!

İstanbul Havalimanı'nın kurucuları Kalyon Havacılık ile Cengiz İnşaat, geçen ay İGA Holding A.Ş adlı yeni bir şirket kurdu. Paylarının yüzde 43'ünü yeni kurdukları holdinge devrederek üçüncü ortağı bünyelerine ekledi.



İGA Havalimanı A.Ş.’nin mevcut 2 ortağı olan; Kalyon Havacılık ile Cengiz İnşaat, geçen ay İGA Holding A.Ş adlı yeni bir şirket kurdu. Paylarının  yüzde 43'ünü yeni kurdukları holdinge devrederek bu holdingi, İGA Havalimanı A.Ş şirketine üçüncü ortak olarak aldılar.

İstanbul Havalimanı na yüzde 43 hisseyle büyük ortak!

İSTANBUL HAVALİMANI'NA BÜYÜK ORTAK!

Kalyon ve Cengiz ortaklığındaki  İstanbul Havalimanı’na, yeni bir ortak katıldığını yazan T24 yazarı Çiğdem Toker, “O holdingin ve yeni ortağın adı İGA Holding A.Ş” olduğunu açıkladı. 

10 MİLYON TL İLE KURULDU!

15 Mart 2024 tarihinde; Cengiz İnşaat ile Kalyon Havacılık şirketleri 10 milyon TL sermaye ile İGA holding A.Ş. adlı bir şirket kurdu. İGA Holding’in kuruluşu hemen Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayımlandı.

10 Milyon sermaye: 10 milyon TL sermayenin 5.5 milyon TL’lik kısmı Kalyon Havacılık, 4,5 milyon TL’lik kısmı da Cengiz İnşaat tarafından karşılandı.

Holding’in büyük ortağı Kalyon: Büyük ortağın Kalyon Havacılık olduğu İGA Holding’de yönetim kurulu,Cemal Kalyoncu, Mehmet Cengiz, Uğur Cengiz, Mehmet Kalyoncu'dan oluşuyor.

İstanbul Havalimanı na yüzde 43 hisseyle büyük ortak!

YÜZDE 43 HİSSEYLE ORTAK OLDU

16 Nisan 2024 taihinde İGA Havalimanı A.Ş.’nin Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayımlanan kararı ile şirketin ortaklık yapısının değiştiği duyuruldu. Buna göre kısa süre öncesine kadar iki ortaklı olan İGA Havalimanı A.Ş.’nin yeni ortaklık yapısı belli oldu. Buna göre payların dağılımı şu şekilde;

Cengiz İnşaat’ın yüzde 45 olan payı, yüzde 25,65’e düştü.
Kalyon Havacılık’ın yüzde 55 olan payı, yüzde 31,55’e düştü.
İGA Holding’in yüzde 0 olan payı yüzde 43’e yükseldi.

Son ortaklık yapısı incelendiğinde; İGA Havalimanı A.Ş. adlı şirketin büyük hissedarının artık Kalyon değil, Kalyon ile Cengiz İnşaatın birlikte kurduğu İGA Holding A.Ş. olduğu anlaşılıyor.

İGA İstanbul Havalimanı üst üste 3. kez 'yılın havalimanı' ödülünü aldı!

THY'den tüm çalışanlarına 25 bin TL bayram ikramiyesi! THY bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Cengiz Holding Bodrum projesinin inşaatı başladı! 100 villa ve otel geliyor!

Milletvekilinden Cengiz İnşaat'ın Cennet Koyu'ndaki projesine tepki!

Geri Dön