27 / 05 / 2024

Adana bilgi ssitemleri

Adana bilgi ssitemleri

Cihan Davulcu, 8 kameralı özel bir cihaz yardımıyla 360 derece çekilen 3 boyutlu görüntülerin, aracın geçiş yaptığı tüm cadde ve sokaklarda 5 metre arayla fotoğraflama yaptığını söyledi.

Adana Büyükşehir kentsel dönüşümde gaza bastı: 14 yıllık bekleyiş çözülüyor!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Sinanpaşa Mahallesi’ndeki dönüşüm ile ilgili bilgi verdi ve yeni planlarını açıkladı. Peki Adana'daki dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Adana Yüreğir Belediyesi düğmeye bastı! Büyük dönüşüm ile depreme dayanıklı konutlar inşa ediliyor!

Adana’nın Yüreğir Belediye Şehit Erkut Akbay Mahalle'sindeki kentsel dönüşüm için düğmeye bastı. Projeye ilişkin Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir bilgi verdi.

Adana Sinanpaşa Mahallesi kentsel dönüşüm çalışmaları yeniden başladı!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Gülsüm Erdem Emen ile yaptığı söyleşide Adana'da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. Zeydan Karalar, Sinanpaşa Mahallesinde kentsel dönüşüm çalışmalarının TOKİ iş birliği ile yeniden başladığını ifade etti...

Adana Yüreğir'de kentsel dönüşüm hızlandı!

Adana Yüreğir Yavuzlar Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi sürüyor. Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Adana'ya 2 yeni tesis müjdesi!

Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Yüreğir'deki proje ve yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Ataşbak, Olimpik Yüzme Havuzu için yer teslimi yaptıklarını ve 100 yataklı kamp eğitim merkezini ilçeye kazandıracaklarının müjdesini verdi.

Adana Havalimanı Meclis gündeminde!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Adana kamuoyunun yakından takip ettiği Adana Havalimanı'nın geleceğiyle ilgili net bilgi verilmesini istedi.

Adana Tufanbeyli'ye yeni spor kompleksi geliyor!

Adana Tufanbeyli Kaymakamı Adem Başoğlu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak'ı makamında ziyaret etti. Kaymakam Başoğlu, Tufanbeyli'de yapılacak olan Spor kompleksi için Abdulkadir Ataşbak'tan bilgi aldı.

Adana Aladağ Devlet Hastanesi'nin ihalesi Temmuz'da yapılacak!

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Aladağ ilçesine yapılacak yeni devlet hastanesi hakkında bilgi verdi. Vali Mahmut Demirtaş, hastanenin 2016 yılının Temmuz ayında ihaleye çıkacağını söyledi.

Adana Tufanbeyli Menderes Spor Salonu'nda çalışmalar ne durumda?

Adana Tufanbeyli Kaymakamı Adem Başoğlu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak'ı makamında ziyaret etti. Kaymakam Başoğlu, Tufanbeyli'de yapılacak olan Spor kompleksi için Abdulkadir Ataşbak'tan bilgi aldı.

Adana Karaisalı'da lüks konut üretilecek!

Adana Büyükşehir Belediyesi’nce, Karaisalı ilçesinde iftar yemeği verildi. Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ilçeye yapılan ve yapılacak hizmetlerle ilgili bilgi de verdi.

Adana Adalet Sarayı'nın yüzde 55'i tamamlandı!

Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Menteş, Adana Adliyesi'ni ziyaret edip bakanlığa bağlı kurumlarda incelemelerde bulundu. Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, eski Adana hakimi olan Menteş'e projelerle ilgili bilgi aktararak yatırımlara

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin yeni kampüsünde son durum!

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde (Adana BTÜ) Vekil Rektör Prof. Dr. Aykut Gül, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ile birlikte yerleşke alanını ziyaret ederek, devam eden inşaatlar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Yüreğir Adana'nın merkezi olacak!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü Yüreğir ilçesi muhtarları ile bir araya geldi. Yüreğir ilçesine yaptıkları hizmetlerle ilgili bilgi vere Sözlü Yüreğir'e yapılacak yeni yatırımların müjdesini verdi. İlçenin çehresinin değişeceğini açıkladı.

Adana bilgi ssitemleri Haberi

Adana bilgi ssitemleri

Adana'nın Kozan ilçe Beiediyesi'nce hazırlanan ve Çukurova Kalkınma Ajansı'nca desteklenen, ilçedeki Taşınmaz Kültür Varlıklarının Turizme Kazandırılması Projesi kapsamında, özel donanımlı bir araçla ilçenin 360 derece 3 boyutlu panoramik çekimlerinin yapılarak internetten paylaşıma açılmasını sağlayacak Coğrafi ve Kent Bilgi Sistemi'nin görüntüleme çalışması başladı. Çekimleri gerçekleştiren POİ Bilgi Teknolojileri adlı özel firmanın saha koordinatörü Cihan Davulcu, 8 kameralı özel bir cihaz yardımıyla 360 derece çekilen 3 boyutlu görüntülerin, aracın geçiş yaptığı tüm cadde ve sokaklarda 5 metre arayla fotoğraflama yaptığını söyledi. 2 kişilik ekiple başladıkları çalışmayı 4 günde tamamlamayı planladıklarını ifade eden Davulcu, fotoğraflama yapan cihazın aynı anda uydulardan koordinat alarak etiketleme yaptığını, bu bilgilerin düzenlendikten sonra data olarak dijital ortama aktarılacağını, bilgisayar ve internetten ilgili kurumların ve vatandaşların paylaşımına sunulacağını...