27 / 04 / 2024

Adana Yüreğir Belediyesi düğmeye bastı! Büyük dönüşüm ile depreme dayanıklı konutlar inşa ediliyor!

Adana Yüreğir Belediyesi düğmeye bastı! Büyük dönüşüm ile depreme dayanıklı konutlar inşa ediliyor!

Adana’nın Yüreğir Belediye Şehit Erkut Akbay Mahalle'sindeki kentsel dönüşüm için düğmeye bastı. Projeye ilişkin Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir bilgi verdi.



Adana’nın Yüreğir Belediye Şehit Erkut Akbay Mahalle'sindeki kentsel dönüşüm için düğmeye bastı. 

Adana’nın Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Şehit Erkut Akbay Mahallesi’nde devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceledi. 

Proje hakkında konuşan ve inşaatın hızla devam ettiğini ifade eden Başkan Kocaispir, Şehit Erkut Akbay Mahallesinde yaklaşık 110 bin metrekare bir alanda 863 bağımsız bölümden oluşan bir kentsel dönüşüm sürecinin devam ettiğini bildirdi. 

"Bizim açımızdan zor, meşakkatli bir süreçti" diye ifade eden Kocaispir, "Fakat çok şükür inşaatın başladığını ve hızla devam ettiğini görmenin mutluluğunu yaşıyoruz" diye ifade etti.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNİN ÖZELLİKLERİ

Sabah Gazetesi'nden Murat Karaman'ın haberine göre, çalışmalar hakkındaki detayları açıklayan  Başkan Kocaispir, konutların radye temel ve tünel kalıp uygulaması yapıldığını ifade ederek, Her bloğun oturum alanının yaklaşık 700 metrekare olduğunu, her 700 metrekareye yaklaşık 146 fore kazık çakıldığını ve Her bir fore kazığın çapı 80 cm, derinliği yaklaşık 20 metre olduğunu söyledi.

Kocaispir, "Böylece depreme dayanıklı ve Allah korusun olası bir depremde hiçbir şekilde vatandaşlarımızın olumsuz etkilenmemesi için büyük bir çaba gösteriliyor" dedi.  Fore kazık yanında radye temel ve tünel kalıp uygulaması da yapılsığını söyleyen Kocaispir, "Hızlı bir şekilde inşaatımız ilerliyor" diye konuştu.

Projeyi yakından incelediğine dikkat çeken Başkan Kocaispir, "110 bin metrekare dönüşüm alanının yaklaşık 40 bin metrekaresi peyzaj ve sosyal donatılardan oluşuyor" bilgisini verdi.

"İnşallah burası tamamlanıp vatandaşlarımız evlerine geçtiğinde parklarıyla, sosyal donatılarıyla Adana'nın en güzel mahallelerinden birinde oturacaklar" diye ifade eden Kocaispir,  bu mahallemizdeki dönüşümün çevresindeki diğer mahallelere de öncülük edeceği temennisinde bulundu.

"Projenin devamını yakinen takip ediyorum." diyen Kocaispir, "Burada hak sahibi olan vatandaşlarımız müsterih olsun. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda çalışmalar bitecek ve vatandaşlarımız keyifli bir mahallede huzurla oturacaklar" şeklinde konuştu.

Flamingo Zekeriyaköy'de teslimler 18 ay sonra! 

Emlak Konut GYO'nun Göktürk projesi iptal edildi! 2 milyar TL'lik dev proje için şok karar!

Özel ders fiyatları yüzde 80 arttı!


Geri Dön