15 / 05 / 2024

Adana Çevre Platformu

Adana Çevre Platformu

Adana Çevre Platformu, yeni yapılacak stadyum nedeniyle yıkılması gündeme gelen 5 Ocak Stadı'nın alışveriş merkezi olmaması için imza kampanyası başlattı. Platform üyeleri Adana halkını destek için çağırdı...

5 Ocak Stadyumu, AVM olmasın diye imza kampanyası başlatıldı!

Adana'da yeni yapılacak olan stadyum nedeniyle yıkılması gündeme gelen 5 Ocak Stadyum'unun yerine alışveriş merkezi yapılmasına karşı çıkan Adana Çevre Platformu, bir imza kampanyası başlattı

Balıkesir'de 7 katlı 'gökdelen otel' için itiraz: Çok katlı imarlaşmanın yolu açılır! 

Balıkesir Burhaniye'de yapılması planlanan 7 katlı otel inşaatına tepkiler peş peşe geliyor. Burhaniye Çevre Platformu, açılan iptal davasının ikinci keşif çalışmasına katıldı ve önemli açıklamalar yapıldı. 

Son dakika! Adana'da 5.5 büyüklüğünde deprem! Çevre illerde de hissedildi!

Adana'da sabah saatlerinde 5.5 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Deprem çevre illerde de hissedildi.

Adana Seyhan'da yüzde 20 indirimle arsa fırsatı!

Adana Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Adana Seyhan'da yer alan arsayı satışa çıkardı.

Tarım meslek odaları sendika ve dernekler bir araya geldi! Adana Tarım Platformu kuruldu

Nisan ayında 20 kurumun bir araya gelerek Tarım Platformu’nu kurmasının ardından Adana’da da tarım, gıda, hayvancılık ve emek alanından örgütler, tarımdaki sorunlara dikkat çekmek amacıyla Adana Tarım Platformu’nu kurdu.

Adana'da 35 milyon TL'ye satılık 5 gayrimenkul!

Adana Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Adana'da yer alan 5 adet gayrimenkulü 34 milyon 966 bin 254 TL bedelle satışa çıkardı.

Adana'da 33 milyon TL'ye satılık 6 gayrimenkul!

Adana Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Adana'da yer alan 6 adet gayrimenkulü 33 milyon 20 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Adana'da 33 milyon TL'ye satılık 6 gayrimenkul!

Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Adana Seyhan'da yer alan 6 adet gayrimenkulü 33 milyon 20 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Adana'da 37.3 milyon TL'ye satılık 7 gayrimenkul!

Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Adana Seyhan'da yer alan 7 adet gayrimenkulü 37 milyon 322 bin 889 TL bedelle satışa çıkardı.

Adana Milli Emlak'tan satılık 31 gayrimenkul!

Adana Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Adana ili, Çukurova, Seyhan, Yüreğir, Sarıçam ilçelerinde yer alan 31 gayrimenkulü satıyor...

Muğla Gökova kıyıları imara açılacak mı?

Resmi Gazete’de 9 Temmuz tarihinde yayımlanan kararla kamu kurumlarının, çoğu sahil kıyılarında bulunan tesisleri özelleştirme kapsamına dahil edildi. Muğla Çevre Platformu Gökova Meclisi, “Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi’ni nasıl koruyabiliriz?” başlıklı bir toplantı yaptı.

Bodrum Çevre Platformu'ndan Bodrum'daki arazi satışına tepki!

Bodrum’da 2. ve 3. derece sit alanında yer alan zeytinlik araziler satışa sunuldu. Satışa sunulan parseller ormanlık alanın içinde ve koy manzaralı. Çevreci avukat Remzi Kazmaz, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Güngör Erçil: Muğla'da doğal sit alanlarının statüsü düşürüldü!

Muğla Çevre Platformu Eş sözcüsü Güngör Erçil, doğal sit alanları belirlenirken hazırlanan bilimsel raporlar için “Gayrimenkul şirketinin hazırladığı raporlarla bütün Muğla’nın doğal sit alanları tespit ediliyor” dedi. Erçil, Muğla'da doğal sit alanlarının statüsünün düşürüldüğünü ileri sürdü.

TOKİ Adana Sarıçam 953 konut ihalesi 9 Haziran'da!

Adana İli, Sarıçam İlçesi, Buruk Mahallesi, 3. Etap 953 Adet Konut ve 42 Adet Dükkan İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 9 Haziran 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Adana Çevre Platformu Haberi

Adana Çevre Platformu


Adana'da yeni yapılacak stadyum nedeniyle yıkılması gündeme gelen 5 Ocak Stadyumu'nun yerine alışveriş merkezi yapılmasına karşı çıkan Adana Çevre Platformu imza kampanyası başlattı. Kampanya çerçevesinde Gazipaşa Parkı'nda bir araya gelen platform üyeleri bir basın açıklaması gerçekleştirerek Adana halkını kampanyaya destek olmaya çağırdı. "Adanalılar'ın söz hakkı olmalıdır, bu proje durdurulmalıdır" başlıklarını taşıyan basın açıklamasında şunlar dile getirildi: 


"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı TOKİ kanalıyla 5 Ocak Stadyum alanında AVM ve konut yapma kararı aldı. Bu karar, kamusal alanların, yeşil alanların, düşük yoğunluklu yerleşim alanlarının acımasızca yok edildiği yağmacı sürecin şehrimizde yaşanan son örneğidir. 


Kamuya ait bu alanda AVM ve konut istemiyoruz. Kentimizi önemli bir değişime uğratacak bu proje Adanalıların görüşleri alınmadan gerçekleştirilemez. Bölgede, bu proje üzerine yapılan anketin sonuçlan, bölge sakinlerinin de bizimle...