03 / 05 / 2024

Adana Ceyhandan Hatay Erzine devredilen arazi

Adana Ceyhandan Hatay Erzine devredilen arazi

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Adana'nın Ceyhan ilçesinden Hatay'ın Erzin ilçesine devredilmiş olan arazinin iadesi talebini meclis gündemine taşıdı..

Hatay, Osmaniye ve Adana'da 10 bin 840 afet konutunun kurası bu ay çekiliyor! İşte il il kura tarihleri!

Hatay, Osmaniye ve Adana'da depremzedeler için inşa edilen 10 bin 840 afet konutunun kurası bu ay içinde çekiliyor. İşte ayrıntılar...

Son dakika! Adana’da korkutan deprem! Çevre illerden de hissedildi!

Adana'nın Aladağ ilçesinde göre 4.5 büyüklüğünde artçı sarsıntı meydana geldi. Yaşanan sarsıntı çevredeki Osmaniye, Hatay, Nevşehir, Niğde ve Kayseri gibi kentlerden de hissedildi.

Fiyatı rekor kırıyordu! Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan o ürüne ilişkin çok konuşulacak açıklama!

Tarım ve Orman Bakanlığı, son zamanlarda fiyatı yüzünden büyük tepki toplayan kuru soğan üretimi ile ilgili, “Nisan ayı itibarıyla Adana ve Hatay kentlerimizde turfanda soğan hasadı başlamıştır. İçinde bulunduğumuz bu süreçte, 2022 senesinin üzerinde bir rekolte söz konusudur” şeklinde açıklama yapt

Naci Görür uyarısını yineledi: Adana ve Kıbrıs’a dikkat!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Hatay'da meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerden sonra önemli açıklamalar yaptı. Bu depremin beklendiğini dile getiren Naci Görür, Adana ve Kıbrıs’ta da dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul depremi büyük ölçüde yakınlaştı! Bingöl, Karlıova, Hatay ve Adana'ya da dikkat!

Deprem uzmanı Naci Görür peş peşe açıkladı! İstanbul depremi büyük ölçüde yakınlaştı! Bingöl, Karlıova, Hatay ve Adana'ya da dikkat!

Hatay Vali Yardımcısı Tolga Polat miras tartışmasında annesi ve kardeşini öldürdü!

Adana'da miras meselesi için çıkan tartışmada cinnet getiren Hatay Vali Yardımcısı Tolga Polat erkek kardeşi Altuğ Polat ve annesini İkbal Polat'ı tabancayla vurdu.

Adana, Mersin ve Hatay'da AVM'ler yeniden hizmette!

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle faaliyetlerine ara verilen Adana, Mersin ve Hatay'daki AVM'ler kapılarını yeniden açtı.

Hatay ve Adana'da acele kamulaştırma kararı!

Hatay ve Adana illeri sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

TCDD'den 7 ilde satılık 52 gayrimenkul!

TCDD Genel Müdürlüğü 6. Bölge Müdürlüğü, Adana, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Konya, Mersin ve Niğde'de yer alan 52 gayrimenkulü satışa çıkardı.

Adana Ceyhan'dan Hatay Erzin'e devredilen arazi sorunu TBMM'de!

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Adana'nın Ceyhan ilçesinden Hatay'ın Erzin ilçesine devredilmiş olan arazinin iadesi talebini meclis gündemine taşıdı..

6 İlde elektrik kesintisi 22 Şubat 2016!

Adana, Mersin, Hatay, Gaziantep, Osmaniye ve Kilis'in bazı bölgelerinde, 22 Şubat'ta elektrik kesintisine gidilecek. İşte Toroslar Elektirk Dağıtım AŞ'den yapılan yazılı açıklama...

Elektrik kesintisi 23 Aralık 2015!

Adana, Gaziantep, Hatay, Mersin ve Osmaniye'nin bazı bölgelerinde, 23 Aralık'ta elektrik kesintisine gidileceği bildirildi. İşte elektrik kesintisi yapılacak ilçeler ve saatleri...

Adana Borsa Kompleksi arazisine yapılan operasyon doğrulandı!

Adana Ticaret Borsası'nda yuvalanan Paralel Yapı'nın Borsa Kompleksi arazisinde gerçekleştirdiği operasyon, örgütün Adana ve Hatay sorumlusu olan Barış Terkeşli tarafından doğrulandı

Adana Ceyhandan Hatay Erzine devredilen arazi Haberi

Adana Ceyhandan Hatay Erzine devredilen arazi


CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Adana'nın Ceyhan ilçesinden Hatay'ın Erzin ilçesine devredilmiş olan arazinin iadesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Özdiş sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye iletti.


Özdiş önergesinde "Adana ili Ceyhan ilçesi tapu müdürlüğüme kayıtlı bulunan yaklaşık 9 bin dönüm arazinin, 1994 ve 1996 yıllarında Hatay ili Erzin ikçesine devredildiği ortaya çıkmıştı. Ceyhan Tapu Sicil Müdürlüğünden Hatay Kadastro Bölge Müdürlüğü tarafından Erzin'e geçirildiği  bilinen arazi ile ilgili müfettiş görevlendirilmiş, yapılan inceleme sonucunda 15.07.2016 tarihinde rapor yayınlamış, söz konusu raporda da ilgili arazilerin Ceyhan'a ait olduğunu belirtmişti." dedi.


"2010 yılından bu yana Sarımazı beldesi civarında bulunan bu araziye Organize Sanayi Bölgesi yapmayı planlayan Ceyhan Belediyesi, oluşan bu anlaşmazlık ve yaklaşık 8 aydır işleme konulamayan müfettiş raporları nedeniyle herhangi bir...