29 / 04 / 2024

adana eski iplik fabrikasının lojmanı yandımı

adana eski iplik fabrikasının lojmanı yandımı

Adana’da yazar Orhan Kemal'in ‘Bekçi Murtaza' romanına esin kaynağı olan ve müzeye dönüştürülmesine karar verilen kentin en eski iplik ve dokuma fabrikasının terkedilmiş lojmanı yandı. Yangın, fabrikaya sıçramadan söndürüldü...

Adana Reşatbey'deki eski stadyumun yerine ne yapılacak?

Adana 5 Ocak Stadı yeni yerine taşındı. Her ne kadar yeri ile tartışmalar olsa da dönemin Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis’inin, bu yerin imar düzenlemesini yaparak Spor İl Müdürlüğü’ne devretmesi önemliydi. Peki Reşatbey'deki eski stadyumun yeri ne olacak?

Adana Seyhan'da eski binanın yıkılma tehlikesine karşı önlem alındı!

Adana Seyhan'da sit alanındaki üç katlı eski binanın yıkılma tehlikesine karşı polis bölgede önlem aldı...

Adana’da şaşırtan ilan! Milli Emlak'tan satılık karakol!

Milli Emlak Müdürlüğü, Adana'nın ilk polis karakollarından biri olan Hacı Bayram Karakolu'nu satışa çıkardı. Adana'nın en eski karakolu olan binanın ihalesi ise 26 Kasım'da düzenlenecek.

Adana'da kaçak bina mühürlendi!

Adana Çukurova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ruhsatı bulunmayan apart otel olarak kullanılan eski bir bina mühürlendi.

Adana'da mahkeme imar rantına dur dedi!

Adana 1’inci İdare Mahkemesi, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li eski milletvekili Ali Demirçalı’nın da yararlandığı imar değişikliği için yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Adana'da müteahhitler eski bina avında!

Adana'da devam eden imar sorunları nedeniyle yaşanan konut sıkıntısı bazı müteahhit ve çalışanlarına rant kapısı olmaya başladı. Adana'da devam eden imar sorunlarına ek olarak yeni imar alanlarının da açılmaması kentte yaşanan konut sıkıntısını artırıyor.

Adana Kiza'da ilk teslimler Nisan'da yapılacak!

Adana Kiza ofislerinde ilk teslimler Nisan ayında gerçekleştirilecek. Proje Kiza A.Ş. tarafından Adana-Mersin D-400 Karayolu üzerindeki eski Tekel fabrikası arazisinde inşa ediliyor.

Adana D-400 Karayolu'nda son hamle!

D-400 Karayolu Projesi’nin son hamlesi olan eski Orduevi’ndeki karargah binasının yıkımı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün katılımıyla gerçekleştirildi

Eski Adana Orduevi binası yıkılıyor!

Adana Müze Kavşağı’ndaki eski Orduevi’nde karargah, yemekhane ve yatakhane olarak kullanılan binanın yıkımı gerçekleştirilecek.

Adana Müze Kompleksi'nde çalışmalar tamamlandı!

Vali Mahmut Demirtaş, eski Milli Mensucat Fabrikası’nın bulunduğu alanda yapımı devam eden Adana Müze Kompleksi’nde incelemelerde bulundu.

Adana'da resmi kurum alanında imar değişikliği!

Adana Büyükşehir Belediyesi, eski CHP milletvekili Ali Demirçalı’nın arsalarının da bulunduğu resmi kurum alanını ticaret ve konut alanına çevirdi. Bu değişiklik rant iddialarını gündeme getirdi.

Adana Kozan Çarşısı modern pazar olacak!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan. Sanayi Çarşısı ve Kozan Çarşısı olarak bilinen alan üzerinde bulunan binaların eski ve Adana'ya yakışmayan bir görüntü sergilediğini söyledi.

Adana Adalet Sarayı'nın yüzde 55'i tamamlandı!

Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Menteş, Adana Adliyesi'ni ziyaret edip bakanlığa bağlı kurumlarda incelemelerde bulundu. Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, eski Adana hakimi olan Menteş'e projelerle ilgili bilgi aktararak yatırımlara

adana eski iplik fabrikasının lojmanı yandımı Haberi

adana eski iplik fabrikasının lojmanı yandımı


1907'de kurulan ve müzeye dönüştürülmesine karar verilen kentin en eski iplik ve dokuma fabrikasının terkedilmiş lojmanı kül oldu.


Adana’da yazar Orhan Kemal'in ‘Bekçi Murtaza' romanına esin kaynağı olan ve müzeye dönüştürülmesine karar verilen kentin en eski iplik ve dokuma fabrikasının terkedilmiş lojmanı yandı. Yangın, fabrikaya sıçramadan söndürüldü.


Döşeme Mahallesi'nde 1907'de kurulan Milli Mensucat İplik ve Dokuma Fabrikası'nın Kent, Sanayi, Etnografya ve Tarım Müzeleri'ni içeren müze kompleksi yapılması için karar verildi. 


MÜZE OLACAK

Fabrikanın müzeye dönüştürülmesi için çalışmalar sürerken yan tarafında bulunan, zamanında fabrika müdürlerinin kaldığı ve daha sonra kullanılmayan dubleks lojmanlarından birinde yangın çıktı.


FABRİKA LOJMANI YANDI

Lojmanın ahşap çatısı kısa sürede alev topuna döndü. Rüzgarın etkisiyle yangın büyüdü. Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangını söndürmek isterken zor anlar yaşadı. 


İTFAİYE ERİ YARALANDI

Soğutma çalışması sırasında itfaiye eri...