05 / 05 / 2024

Adana fabrika yıkımı

Adana fabrika yıkımı

Adana’nın merkez Yüreğir ilçesinde 62 yıl önce inşa edilen ve kentin sembol yapılarından biri olan Karşıyaka Un Fabrikası'nın 35 metre yüksekliğindeki binası yıkıldı.

Adana Büyükşehir kentsel dönüşümde gaza bastı: 14 yıllık bekleyiş çözülüyor!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Sinanpaşa Mahallesi’ndeki dönüşüm ile ilgili bilgi verdi ve yeni planlarını açıkladı. Peki Adana'daki dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Adana’da yıkılmayı bekleyen ağır hasarlı binalar tehlike saçıyor!

Adana’da 6 Şubat deprem felaketinde ağır hasar alan binaların yıkımı halen yapılmadı. Uzmanlar ağır hasarlı bu binalardan bazılarının her an yıkılabileceğini ifade ediyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi, arsa payı karşılığı inşaat yaptıracak! Yatırımcılar dikkat!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Adana Çukurova'da arsa payı karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor. Yatırımcıların radarına giren ihale 25 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nden 37.130 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat işi ihalesi!

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'nın arsa payı karşılığı inşaat yapılandırmasına ilişkin ihale tarihi netleşti. İşte ihaleye ilişkin tüm detaylar...

Adana 5 Ocak Stadyumu yıkım ihalesi 23 Haziran'da!

Adana Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Adana 5 Ocak Stadyumu'nu hurda karşılığı yıktıracak. Yıkım ihalesi 23 Haziran'da yapılacak. 

Adana'da yıkım gerginliği!

Adana'da yıkım kararı alınan bir apartmanın elektriği kesilince gerginlikler yaşandı. Duruma tepki gösteren bina sakinleri kendilerini apartman kapısını zincirleyince duruma polisler müdahale etti. 

Adana Büyükşehir'in kentsel dönüşüm projelerinde son durum ne?

Zeydan Karalar, 31 Mart 2019 tarihindeki seçimlerde Adana Büyükşehir Belediyesi’ni 4.5 milyar TL borçla devraldı. Karalar yaptığı açıklamada “Klişelere hapsolmadan ama Adana gibi gelişeceğiz” diyor.

Adana'da yıkım gerginliği!

Adana'da yoğun yağmur yağışı sonrası evde çatlaklar oluştu. Temelden kaydığı ve duvarlarında çatlaklar olduğu tespit edilen ev için yıkım kararı alındı... 

Adana Seyhan'da yıkım gerginliği!

Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde yapılacak olan kentsel dönüşüm yıkımı nedeniyle gerginlik yaşandı.

Adana Büyükşehir'den 42.8 milyon TL'ye satılık 12 arsa!

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, 12 arsayı 42.8 milyon TL'ye satıyor. Arsalar için ihale 18 Eylül'de gerçekleşecek..

Türkiye’nin en büyük müze kompleksi Adana'da açılıyor!

Türkiye’nin en büyük müze kompleksi bugün hizmete açılıyor. Toplam 68 bin 400 metrekare alana sahip olan kompleks Adana'da bulunuyor.

Adana Büyükşehir'den kentsel dönüşüm atağı!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, deprem riski yüksek gecekonduların ve çarpık yapıların bulunduğu merkez Çukurova İlçesi Göl Mahallesi ile Yüreğir İlçesi Sinanpaşa Mahallesi’nde planlanan kentsel dönüşüm konusunda Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan ile görüştü.

Bursa Tabakhaneler'deki eski fabrika yıkılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Sıcaksu Tabakhaneler Bölgesi’nin termal ve sağlık turizmine kazandırılması hedefiyle başlattığı kamulaştırmalar kapsamında Malcılar’a ait eski fabrika binalarının yıkımını başlattı.

Adana fabrika yıkımı Haberi

Adana fabrika yıkımı

Adana'nın Dervişler Mahallesi’nde kentin ilk un fabrikalarından biri olan ve sembol haline gelen binanın yıkımına başlandı.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, işletmenin 2014 yılında iflas etmesi üzerine başka bir şirkete satılan binanın yıkım işlerini, Adana'nın tarihi mekanlarından Sun Sineması'nın da yıkımını gerçekleştiren ekip üstlendi.

Yıkım şirketinin yöneticisi Yılmaz Saygın, çevredeki binaların etkilenmemesi için yıkım işlemini titizlikle devam ettiklerini söyleyerek, şu açıklamalarda bulundu: 

"Buraya gelip ağlayanlar, duygulananlar oluyor. 'Vay burası da mı yıkıldı?' deniyor. Gerçekten bu tür binaları yıkarken biz de bir duygu yoğunluğuna giriyoruz. Çünkü burası Adana'yı temsil eden yerlerden biriydi. 62 yıl önce bu bina inşa edildi. Yani insanlar bir yerden bir yere geçerken, adres tarif ederken Karşıyaka Un'un orada diye tarif ediyorlardı. Ama her şeyin bir ömrü olduğu gibi...