03 / 05 / 2024

Adana Hasan Dede Türbesi restorasyon

Adana Hasan Dede Türbesi restorasyon

Adana Kozan Belediyesi tarafından ilçenin manevi değerlerinden olan Hasan Esad Bağdadi'nin türbesinde bakım, onarım ve çevre düzenlemesi çalışmaları başlatıldı.

Adana'da depremde 96 kişinin yaşamını yitirdiği apartmanın müteahhidine dava! 

Adana'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılması sonucu 96 kişinin hayatını Alpargün Apartmanı'nın tutuklu müteahhidi ve teknik uygulama sorumlusu Hasan Alpargün hakkında, 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Adana'da korkutan deprem uyarısı! Birçok bina yıkılacak!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Hasan Aksungur, 1998 Ceyhan depreminin ardından Adana'nın 1'inci derece deprem bölgesi olduğu gerçeğinin ortaya çıktığını sözlerine ekledi. Bölgede 7 büyüklüğüne yakın bir depremde tamamına yakının yıkılabileceğini söyledi.

Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren projesiyle ilgili 12 soru!

Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattı yapım aşaması meclis gündeminde konu oldu. İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hasan Sıdalı konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Müteahhit Hasan Ulaş Devrim intihar etti!

Adana'da bir spor kompleksi inşaatının müteahhitliğini yapan ve Adana Kamu Müteahhitleri Derneği Başkan Yardımcısı olan Hasan Ulaş Devrim intihar etti.

Adana Çukurova'ya Kadın Sohbet evi inşa edildi!

Adana Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Türkiye'de bir ilk olan 'Kadın Sohbet Evi'nin tamamlandığını belirtti. Çetin, Hasan Balıkçı Parkı ile Can Çocuk Parkı'nın yenilenme çalışmalarının da son aşamaya geldiği söyledi.

Hasan Şaş, Adana'da Derin Deniz Otel'i açtı!

Adanalı eski milli futbolcu Hasan Şaş'ın, doğduğu Karataş İlçesi'ne yaptırdığı otel, hizmete açıldı. Şaş, çocukları Yusuf Deniz ile Derin'in adını verdiği Derin Deniz Otel'in 5 yıldız konforunda olduğunu söyledi.

Adana Hasan Dede Türbesi yenilendi!

Adana Kozan Belediyesi tarafından ilçenin manevi değerlerinden olan Hasan Esad Bağdadi'nin türbesinde bakım, onarım ve çevre düzenlemesi çalışmaları başlatıldı.

Hasan Zengin: Arazi mülkü değer kazandı!

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, Adana Şube Başkanı Hasan Zengin ülkemizde artık ekonominin üretime dayalı değil, daha çok gayrimenkul rantı üzerinde döndüğünü işaret ederek, arazi mülkünün değer kazandığını ifade etti.

Bursa Hasan Dede Türbesi yenileniyor!

İnegöl Belediyesi, Şehitler Mahallesi'ndeki Hasan Dede Türbesi'nde bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcısı Adil Kansu ve belediye meclis üyeleri ile birlikte çalışmaları inceledi.

Hasan Zengin: Plansız Adana ile karşı karşıyayız!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Adana Şube Başkanı Hasan Zengin “Bu kadar yoğun planlama ve uygulama süreçlerinin sonunda ‘plansız Adana’ ile karşı karşıyayız. Burada hepimizin sorumluluğu var” dedi.

Adana betona teslim edildi!

Dr. Müzeyyen Şevkin, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hasan Zengin'i ziyaret etti. Müzeyyen Şevkin, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hasan Zengin'le Adana'yı konuştu.

Zeki Kıvanç'tan Adana Kent Sorunları Sempozyumu'na destek talebi!

Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Hasan Emir Kavi Kurul üyeleri ile Adana Kent Sorunları Sempozyumu'na destek talebi için Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç'ı ziyaret etti.

Adana kent sorunları sempozyumda tartışılacak!

Adana 3'üncü Kent Sorunları Sempozyumu hazırlıkları sürerken destek ziyaretlerini sürdüren İKK Sekreteri Hasan Emir Kavi, ' Duyarlı herkesi Adana'nın geleceğine sahip çıkmaya çağırıyoruz ' dedi.

Adana Hasan Dede Türbesi restorasyon Haberi

Adana Hasan Dede Türbesi restorasyon

Adana Kozan Belediyesi tarafından ilçenin manevi değerlerinden olan Hasan Esad Bağdadi'nin türbesinde bakım, onarım ve çevre düzenlemesi çalışmaları başlatıldı. Kozan Belediyesi Şantiye Şefliği ekiplerince Yarımoğlu Mahallesi Hapisboğazı Sokakta bulunan tek odalı türbe ve çevresinde başlatılan çalışma kapsamında. öncelikli olarak sandukanın bulunduğu binada tadilat yapılacağı bildirildi. Yaklaşık 2 bin metrekare alana sahip türbenin bahçesine avlu duvarı çeken ekipler, bahçe içerisine mescit, şadırvan, kurban kesim odası, tuvalet ve bekleme odalarından oluşan yeni bir tesis inşa ediyor. Halk arasında Hasan Dede Türbesi olarak bilinen ve en son 2006 yılında yine Kozan Belediyesi tarafından bakım ve onarımı yapılan türbedeki çalışmaları yerinde inceleyen Kozan Belediye Başkanı Musa Öztıirk; "İlçemizin manevi büyüklerine sahip çıkarak, halkımızın bu mübarek zatların türbelerini ziyaret etmelerini daha da kolaylaştıracağız. Halk...