02 / 05 / 2024

Adana Jurassic Park

Adana Jurassic Park

Doğal Park'ın Jurassic Park olarak işletilmesi Adana 2'inci İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Böylece, Eylül ayından beri faaliyette olan ve vatandaşların para ile girebildikleri Jurassic Park kapatılıp halka açılacak.

Adana Jurassic Park 3 Ekim'de açılacak!

Adana’nın Çukurova ilçesinde bazı iddialarla tartışma konusu olan Jurassic Park’la ilgili olarak açılan davada mahkeme, ‘yürütmenin durdurulması’ talebini oy birliğiyle reddetti. Parkın 3 Ekim Cumartesi günü açılacağı belirtildi.

Adana Jurassic Park davasına TMMOD da müdahil oldu!

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, yeşil alan içerisine ücretli giriş sistemine sahip Jurrasic Park yapılmasına karşı açılan davaya müdahil olduklarını açıkladı.

Park Adana AVM kapanıyor!

Adana'da 3 sene önce büyük umutlarla açılan Park Adana AVM 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle faaliyetlerine son verme kararı aldı.

Adana'da dev mangal park açıldı!

Adana'da vatandaşların rahatça piknik yapabilmesi için Menekşe Köyü civarındaki 16 bin metrekare alanda inşa edilen dev mangal parkı hizmete açıldı.

Adana'ya Mangal Park geliyor!

Adana Seyhan Baraj Gölü kıyısında vatandaşların kebap keyfi yapabilecekleri 'Mangal Park' adlı piknik alanı kazandırılıyor...

Yasemin Masis'in Seyhan Park Residence çalışmaları sürüyor!

Mimar Yasemin Masis eşi Dikran Masis ile çıktığı Venedik tatili sonrasında soluğu Adana'daki Seyhan Park Residence projesinde aldı.

Park Adana AVM açıldı!

MT Gayrimenkul tarafından Adana'da 130 milyon Euro'ya inşa edilen Park Adana AVM hizmete açıldı.

Park Adana AVM 21 Nisan'da açılıyor!

MT Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Park Adana AVM, 21 Nisan’da kapılarını ziyaretçilerine açıyor.

Demirel Park projesi Adana İnşaat 2017 Fuarı’na katıldı!

İbrahim Demirel İnşaat tarafından inşa edilen Demirel Park projesi Adana İnşaat 2017 Fuarı’nda stant açtı.Demirel Park projesinde 2+1, 3+1 ve 4+1 daireler bulunuyor.

Demirel Park, Adana İnşaat Fuarı'nda tanıtılacak!

İbrahim Demirel İnşaat, 16-19 Şubat tarihlerinde düzenlenecek Adana İnşaat Fuarı'na katılıyor. Demirel Park projesini fuarda yatırımcılarla buluşturacak.

Park Adana AVM 24 Şubat'ta açılıyor!

Park Adana’nın 24 Şubat’ta açılacağını açıklayan MT Gayrimenkul Genel Koordinatörü Tekin Taylancı, “Adanalılara yeni bir alışveriş merkezinden öte yeni bir yaşam alanı sunuyoruz” dedi.

Mehmet Ziylan: Gayrimenkule 1 milyar TL yatırım yaptık!

Ziylan Grubu Başkanı Mehmet Ziylan "İstanbul’da Atlaspark ve Watergarden'ı yaptık.Adana’da Park Adana’nın inşaatı devam ediyor. AVM yatırımlarının yanında bir de konut projemiz var. " diye konuştu.

Adana 15 Temmuz Parkı tasarım ödülleri sahiplerini buldu!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, merkez Yüreğir İlçesi Seyhan Nehri kıyısında yapımını planladıkları 15 Temmuz Demokrasi Parkı ve Sanat Galerisi için açılan mimarı proje yarışmasında dereceye gelen genç mimarları ödüllendirdi.

M1'de çocuk inşaat parkı açıldı!

ADANA'da M1 alışveriş merkezinde çocuk inşaat parkı ünlü oyuncu Alp Kırşan'ın katılımıyla yapılan açılışta çocuklarla buluştu.

Adana Arif Nihat Asya Bayrak Parkı ve Müzesi tamamlanıyor!

İnşaatı devam eden Arif Nihat Asya Bayrak Parkı ve Müzesi’nde 70 metrelik direğin montajı tamamlandı, 96 metrekarelik Türk Bayrağı, Seyhan Nehri ve Sabancı Merkez Camii ile bütünleşti.

Adana Jurassic Park Haberi

Adana Jurassic Park

Adana'nın Çukurova ilçesinde bulunan Doğal Park-2'nin CHP'li ilçe belediyesi tarafından 10 yıllığına özel bir şirkete tahsis edilerek Jurassic Park olarak işletilmesi kararı Adana 2'inci İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Böylece, Eylül ayından beri faaliyette olan ve vatandaşların para ile girebildikleri Jurassic Park kapatılıp halka açılması gerekiyor. 

Kararı veren mahkeme gerekçe olarak belediye meclisinin verdiği kararla tahsis ettiği yaklaşık 30 bin metrekare arazinin yaklaşık 12 bin metrekaresinin Maliye Hazinesi'ne, 2 bin 800 metre karesinin de Büyükşehir Belediyesine ait olmasını ve bu kurumlar tarafından Çukurova Belediyesi'ne tahsis edilmemiş olmasını gösterdi. Belediyeler kanununun "meclisin görev ve yetkileri" başlıklı maddesi ile "diğer kuruluşlarla ilişkiler" maddelerine dikkat çeken mahkeme, Belediyenin sadece kendine ait taşınmazları asli görev ve hizmetlerde kullanılmak üzere bedelli ya da bedelsiz tahsis...