24 / 07 / 2024

Adana kaçak otel

Adana kaçak otel

Adana Çukurova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ruhsatı bulunmayan apart otel olarak kullanılan eski bir bina mühürlendi.

Kaçak yapılarla mücadelede tek Bakanlık sorumlu olsun önerisi!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Fatih Çekirge, Akdeniz ve Ege kıyılarındaki kaçak yapıları kaleme aldı. İşte Fatih Çekirge'nin 'Bekçi barakası nasıl butik otel oldu' başlıklı yazısı...

Çukurova Belediyesi kaçak yapıları ortadan kaldırıyor!

Adana Çukurova Belediyesi ilçe genelinde bulunan kaçak yapıların yıkım işlemlerine devam ediyor. 

Muğla'daki kaçak yapılar mercek altına alındı!

Muğla'da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da yakından izlediği çalışmalarda, villa, rezidans ve otel inşaatı gibi kaçak yapılarla ilgili çalışmalar devam ediyor.

Kaş’taki kaçak otel meclis gündeminde!

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Antalya Kaş'ta Çukurbağ Yarımadasında 3’üncü derece doğal sit alanı olan Hidayet Koyu’ndaki kaçak otel ve plaj işletmesini verdiği soru önergesi ile TBMM gündemine götürdü. 

Turizm merkezlerinde kaçak yapıya geçit yok!

Muğla'da, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da yakından izlediği çalışmalarda villa, rezidans ve otel inşaatı gibi kaçak yapıların yıkımı titizlikle sürdürülüyor.

Antalya Kaş'taki kaçak otel Meclis gündeminde!

Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu, Kaş’ın 3’üncü derece doğal sit alanı olan Hidayet Koyu’ndaki kaçak otel ve plaj tesislerine ilişkin yıkım kararı aldı. Alınan yıkım kararına karşı otelin hâlâ faaliyet gösterdiğini kaydeden CHP'li vekil Rafet Zeybek, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Kiracısı kaçak elektrik ve su kullanan 79 yaşındaki kadına 10 ay hapis!

Adana Seyhan'daki 2 katlı gecekondusunun birinci katında yaşayan kiracılarının kaçak elektrik ve su kullandığı ortaya çıkan Fikriye Tuna (79) kesilen 20 bin lira tutarındaki faturayı ödeyemeyince 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Senegal'de Batılı firmaların kaçak imar çalışmaları tartışma yarattı!

Batılı firmaların kaçak imar çalışmalarının tartışıldığı bugünlerde, imar yasağına rağmen yabancı şirketlerin gelip otel ya da restoran inşa etmeye çalıştığı belirtildi...

Alanya Avsallar’da 2 otelin kaçak yapıları yıkıldı!

Alanya Belediyesi tarafından Avsallar’da yer alan otel iskeleleri üzerinde bulunan kaçak yapıların yıkımı gerçekleşiyor. Başkan Yücel, “Kaçak konusunda taviz yok” diye konuştu.

Doğal yapıya zarar veren, kaçak ne varsa hepsi kaldırılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bodrum'daki villa, rezidans ve otel inşaatlarındaki kaçak yapılarla ilgili, "Doğal yapıya zarar veren, bölgeye zarar veren, kaçak ne varsa hepsi kaldırılacak" diye konuştu...

Seferihisar’daki kaçak restoran kaçak otel oldu!

Seferihisar'da belediyenin işletme ruhsatı verdiği ve üçüncü katı kaçak olduğu için 'yapı kayıt belgesi' iptal edilen restoranın bulunduğu kaçak bina butik otele çevrildi.

Datça'da sit alanındaki kaçak otelin inşaatı sürüyor!

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar,  sit alanına kaçak otel inşaatı yapılması konusunda yasal süre 27 Nisan'da sona erecek açıklamasını yaptı.

Marmaris'te kaçak otel inşaatı devam ediyor!

Marmaris Bozburun’da denize sıfır, kaçak yapılan otel kaymakamlığa ve valiliğe yapılan şikâyetlere rağmen tüm hızıyla devam ediyor.

Adana kaçak otel Haberi

Adana kaçak otel

Adana'da, çok sayıda öğrencinin yanı sıra Suriyelilerin de kaldığı kaçak apart otel olarak kullanılan bir bina mühürlendi.


Alınan bilgiye göre, Çukurova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, apart otel olarak kullanılan eski bir binanın ruhsatı bulunmadığı ihbarı üzerine çalışma başlattı.


Polis ekipleriyle beraber binanın bulunduğu yere giden zabıta ekipleri, yaptıkları kontrollerde, 5 katlı binanın 3 katının ruhsatsız olduğunu tespit etti. Ekipler, ayrıca 50 oda bulunan binanın izinsiz apart otel olarak kullanıldığını belirledi.


Binada incelemelerde bulunan ekipler, bir dairenin odalarının ayrı ayrı kiralandığını ve bütün odalarda su ve elektrik sayaçları konulduğunu tespit etti.


Öte yandan ekipler, binanın damına dahi oda yaparak kiraya verildiğini belirledi.


Ekiplerin uyarısının ardından öğrenci ve Suriyelilerin de aralarında bulunduğu 38 kişi binadan eşyalarını taşıdı. Bu sırada bina sahibi Ali T. ile eşyalarını taşıyanlar...