28 / 04 / 2024

Adana kenleşme

Adana kenleşme

Çukurova'nın bereketli birinci sınıf tarım arazileri Adana'da 50 bin hektar tarımsal alanı kentleşmeye yenik düşürdü.

Soğan, enflasyon şampiyonu oldu! Kilosu 30 TL'ye kadar çıktı! Adana'da başlayan soğan hasadı fiyatları düşürecek!

Soğan fiyatları cep yakarken sevindirici haber Adana'dan geldi. Soğan hasadına başlayan Adana geçtiğimiz yıl 12 bin 500 dönüm olan ekim alanını bu yıl 23 bin dönüme çıkardı. Hasat sürecinde soğan fiyatlarının düşmesi bekleniyor. 

TOKİ Adana'da kentsel dönüşüme giriyor! 682 yeni konut müjdesi!

Yeni konut yatırımlarına devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Adana'da 682 konutluk kentsel dönüşüm projesi inşa edecek.

Ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili sevindiren gelişme! İyi haber üreticiden

Ayçiçek yağı fiyatlarına zam üstüne zam geliyor. Ayçiçek yağı için bu kez Adana’da sevindiren bir gelişme yaşandı. Hasat zamanını kısa bir süre kala sektör temsilcileri rekoltelere ilişkin umut veren rakamları vatandaşla açıkladı.

Türk petrolünde büyük gelişme! Adana'da petrol arayacağız, bulursak çok güzel

Adana'da bulunan 15 bin 398 hektarlık saha için Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) arama izni verildi.

Adana Göl Mahallesi sakinlerinden kentsel dönüşüme tepki!

Adana'da kentsel dönüşüm projesine dahil edilen Göl Mahallesi'ndeki vatandaşlar Adana Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ'ye tepki gösterdi.

Reysaş GYO Adana'da 10 milyon TL'ye depo yaptıracak!

Reysaş GYO'nun Adana'daki gayrimenkulü üzerinde bulunan 46 bin 946,40 metrekarelik arsanın üzerine 31 bin metrekarelik lojistik depo yapılacak. VYT İnşaat ile 10 milyon TL'lik sözleşme imzalandı.

Adana Buruk TOKİ'de sözleşme dönemi sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Adana Buruk projesindeki daireler için sözleşme dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

Adana Sarıçam TOKİ'de sözleşme dönemi sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Adana Sarıçam projesinde yer alan daireler için sözleşme dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

Buruk TOKİ'de sözleşme dönemi başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Adana Buruk projesinde yer alan konutlar için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

TOKİ Adana Sarıçam'da sözleşme dönemi başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Adana Sarıçam projesinde yer alan konutlar için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

TOKİ Adana Buruk'ta sözleşme dönemi başlıyor!

TOKİ Adana Buruk'ta yer alan 283 adet konut için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

TOKİ Adana Havutlu'da sözleşme dönemi sona eriyor!

TOKİ Adana Yüreğir Havutlu projesinde yer alan 187 adet konut için sözleşme dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

TOKİ Seyhan Barış Mahallesinde sözleşme dönemi başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Adana Seyhan Barış Mahallesi  1. Etap 2. Kısım projesinde sözleşme dönemine başlıyor.

Adana kenleşme Haberi

Adana kenleşme

Çukurova'nın bereketli birinci sınıf tarım arazileri Adana'da kentleşmeye yenik düşerek her geçen gün azalıyor. Son yıllarda 50 bin hektar tarımsal alan kentleşmeye yenik düşerken, Güney Kuşak Bulvarı projesiyle 200 bin hektar tarımsal alan tehdit altında. 90'lı yıllara kadar Türkiye'nin tarımsal sanayi lokomotifi konumunda bulunan Adana, 2000'li yıllardan sonra uygulanan yanlış kentleşme politikaları ve ekonomik politikalar nedeniyle her geçen gün kan kaybediyor.


Fabrikalar hızla kapanırken tarımsal gelişim de kentleşmeye yenik düşerek beraberinde pek çok probleme davetiye çıkarıyor. 


 Adana Büyükşehir Belediyesinin CHP'li Meclis Üyesi, Şehir Plancısı Ulaş Bahri Çetinkaya, Çukurova'nın geçmişten bu yana en verimli tarım arazilerini bulundurduğunu ve antik dönemden bu yana tarımın başkenti olması gerekirken günümüzde kentleşme problemiyle baş etmeye çalıştığını söyledi.



Yeni...