04 / 05 / 2024

Soğan, enflasyon şampiyonu oldu! Kilosu 30 TL'ye kadar çıktı! Adana'da başlayan soğan hasadı fiyatları düşürecek!

Soğan, enflasyon şampiyonu oldu! Kilosu 30 TL'ye kadar çıktı! Adana'da başlayan soğan hasadı fiyatları düşürecek!

Soğan fiyatları cep yakarken sevindirici haber Adana'dan geldi. Soğan hasadına başlayan Adana geçtiğimiz yıl 12 bin 500 dönüm olan ekim alanını bu yıl 23 bin dönüme çıkardı. Hasat sürecinde soğan fiyatlarının düşmesi bekleniyor. 



Yurt genelinde kilosu 30'TL ye ulaşarak ve bu yılın ilk 3 ayında tam 101 kez zam alan kuru soğan için sevindirici haber Adana'dan geldi. Adana'da kuru soğanın hasadı başladı.  Adana  Tarım Platformu Başkanı Cahit İncefikir, soğan hasadının başlamasıyla fiyatların düşeceğine ilişkin sinyaller verdi. 

 Soğan, enflasyon şampiyonu oldu! Kilosu 30 TL ye kadar çıktı! Adana da başlayan soğan hasadı fiyatları düşürecek!

Mutfakların vazgeçilmezi soğan, fiyatıyla muzu geçerken Adana'da hasadın başlaması alım gücünün artacağına işaret etti. Adana geçtiğimiz yıl 12 bin 500 dönüm olan ekim alanını bu yıl 23 bine çıkardı. Verimli arazilere sahip Adana'da yeni hasat dönemine ilk adımın atılmasıyla soğan fiyatlarında düşüş bekleniyor. 

ADANA'DA SOĞAN HASADI BAŞLADI! 

Adana Tarım Platformu Başkanı Cahit İncefikir, soğan hasadına ilişkin açıklamalarda bulundu. İncefikir, '' Soğanın kilosu 25 TL ye satılan muzu geçerek 30 TL'ye kadar dayandı. Adana'da geçen yıl 12 bin 500 dönümde ekilen soğan, bu yıl 23 bin dönümde ekildi. Türkiye'de en erken soğanın yetiştiği kent olan Adana'yı hasat heyecanı sardı. Hasadı başlanan ürün 17-18 TL’ye satılarak kamyonlara yüklenip hallere ve ülkenin dört bir yanına gönderilmeye başlandı. Kısa süre içinde Hatay başta olmak üzere diğer kentlerde de hasadın başlamasıyla fiyatlar dengelenecek'' dedi. 

Peki soğan fiyatlarında yaşanan dengesizlikler için nasıl bir çözüm üretilmelidir? 
 


Geri Dön