21 / 09 / 2024

adana konut piyasası

adana konut piyasası

Capital ve Ekonomist dergileri ile Garanti Mortgage' nin işbirliğiyle "Adana'da Konut Sektöründe Riskler ve Fırsatlar 2014" konulu panel düzenlendi. Panel Adana HiltonSA Hotel' de düzenlendi...

Adana'da konut piyasası şehrin kuzeyinde gelişiyor!

Adana'da yeni konut gelişim alanları, çoğunlukla şehrin kuzeyinde, Kabasakal, Karahan ve Şambayat ilçeleri çevresinde yer almaktadır

Kredi faiz indirimiyle konut piyasasında cümbüş başladı... 3 milyonluk evler 6 milyon olur!

Ziraat Bankası’nın konut kredi faizlerini düşürdüğünü açıklamasının ardından ilan sitelerinde yer alan ev fiyatlarında da yükseliş başladı. Doç. Dr. Muhammet Fatih Canbaz, bu haberle birlikte konut piyasasında cümbüşün başladığını belirterek şu tespitte bulundu: "3 milyonluk evler 6 milyona çıkar."

Konut piyasası için çarpıcı uyarı: Baskıları azaltmak için daha fazla faiz indirimi şart!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD'de konut piyasasındaki baskıların azaltılması için daha çok faiz indirimi gerektiğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Konut piyasasında rüzgar tersine dönüyor! Ev fiyatlarındaki artış durdu!

2019 yılından itibaren hızla yükselişe geçen konut fiyatları son dönemlerde düşmeye başladı. Peki bu düşüş devam edecek mi? Girişimci Mert Budak, konut piyasasındaki son durumu sosyal medya hesabından değerlendirdi. 

Kiralık konut piyasasında tehlike çanları! Kiralara yeni zam bekleniyor...

İTO Gayrimenkul Komite Başkanı Hakan Akdoğan, kiralık konut piyasasında yeni dalgalanmaların başlayacağın özellikle de büyükşehirlerde kiralara yüzde 30 zam beklediğini açıkladı. 

Düşük faiz politikası ve KKM işbirliğinin faturası konut piyasasına kesildi! 

Konut piyasası son zamanlarda yüksek fiyatlarla mücadele ediyor. Kira ve konut fiyatları fahiş rakamlara ulaşırken, Ekonomist Ensar Yılmaz, piyasadaki bu yükselişin nedenini düşük faiz politikası ve KKM işbirliğine bağladı. 

Asgari ücretteki yüzde 28’lik artış konut piyasasına nasıl yansıyacak? 

Asgari ücret zammı milyonlarca kişi tarafından merakla beklenirken, Girişimci, Tok’s Emlak ve D.T İnşaat Kurucusu Deniz Tok da asgari ücretteki yüzde 28’lik artışın konut piyasasına yansımasının yüzde 40 olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Konut piyasasını yakından takip ediyoruz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından önemli açıklamalarda bulundu ve konut piyasasına değindi. İşte o açıklama...

Emlakçılar konut piyasasında fiyatların yükselmesine neden oluyor iddiası!

Kiralık konut piyasasında sular durulmuyor. Şimdi de emlakçıların, konut piyasasında fiyatları yukarı çektiği ifade ediliyor. İşte ayrıntılar...

Konut piyasası hareketlenmeye başladı! Fed faiz indirimi gelirse neler olacak? 

Finansal danışman, yatırımcı Hüseyin Kantürk, konut piyasasının hareketlendiğini dile getirdi. Peki bundan sonra neler olacak? İşte o açıklama...

Satılık konut piyasasında emlakçılar için 'şans' dönemi! Ya satılırsa... Değerinin 2 katında ev satışları yapılıyor!

Konut piyasasında durgun bir dönem yaşanıyor. Bazı ev sahipleri evlerini iki katı fiyatına satılığa çıkarırken vatandaşlar yüksek kredilerden dolayı konuta erişmekte zorluk yaşıyor. Peki konut fiyatları nominal olarak ne zaman düşecek? 

Konut piyasası 2025'ten umutlu! Ucuz kredili günler geri gelecek!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği’nin sekizinci kuruluş yılı etkinliğinde konuşan Serdar Akdoğan, konut piyasasıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Konut piyasasının gözü 15 Eylül'de! Fiyatlarda nominal düşüş bekleniyor!

Emlakta, ilan sitelerinde doğrulanmış ilan dönemine 15 Eylül itibariyle geçilecek. Konut piyasasının gözü bu tarihe çevrilirken Turizmci Mert Budak fiyatlarda düşüşlerin olacağını açıkladı.

Satılık ve kiralık konut piyasası mercek altında! Konut satışları artıyor, kiralar düşüyor!

sahibinden.com’un, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) işbirliğiyle hazırlanan “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” raporunda kiralık ve satılık konut piyasasını mercek altına aldı.

adana konut piyasası Haberi

adana konut piyasası


Capital ve Ekonomist dergileri ile Garanti Mortgage'nin işbirliğiyle "Adana'da Konut Sektöründe Riskler ve Fırsatlar 2014" konulu panel düzenlendi.


Garanti Mortgage Genel Müdür Yardımcısı Kerem Ömer Orbay, HiltonSA Hotel'de düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, insanları ev sahibi yapmanın güzel bir duygu olduğunu belirtti.


Geçtiğimiz yıl yaklaşık 70 bin kişiyi, konut kredisi kullandırarak ev sahibi yaptıklarını ifade eden Orbay, "280 bin kişi Garanti Bankası tarafından finanse edilmiş evlerde yaşıyorlar. Bu bizim için gurur verici bir durum" dedi.


Garanti Mortgage'nin 2007 yılında Garanti Bankası'nın iştirakiyle kurulduğunu anlatan Orbay, ''Biz de şirket olarak Garanti Bankası'nın şubeleri aracılığıyla tüketicilere konut kredisi imkanı sunuyoruz. Konut kredisi bir amaç değil, konut alımını finanse etmeye yönelik bir araç. Bizim amacımız tüketici konutunu alırken, doğru finansal yöntemleri anlatmak. Türkiye'nin çeşitli üniversiteleriyle birlikte...