25 / 07 / 2024

Adana Kozan yapı ruhsatları

Adana Kozan yapı ruhsatları

Adana'nın Kozan ilçesinde 2014 yerel seçimlerinden bu yana 18 aydır verilemeyen inşaat izinleri yeniden verilmeye başlandı.

Adana'da yapılacak olan metronun ikinci etabı 5 yılda tamamlanacak

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, şehrin “ithalat vergisi” payını 5 senede 350 milyon liradan 2,5 milyar liraya yükselterek,  Adana’nın vergiden elde ettiği kazanımı senede 1 milyar liraya taşıdıklarını kaydetti.

Vakıflar'dan Adana'da yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Adana Seyhan'da yapım karşılığı kiralama ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 19 Ekim 2023 tarihinde yapılacak.

Adana Kozan'da 21 konut için temel atıldı!

Adana Kozan'da 2020 yılında meydana gelen orman yangınında zarar gören 21 konut ve 2 ahırın yeniden yapılması için harekete geçildi.

Adana'da 64 milyon TL kira yardımı yapıldı! 

Ceyhan Polipropilen Üretim Tesisi temel atma ve Adana'da yapımı tamamlanan projelerin toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yapılan kira yardımları açıklamalarda bulundu. 

Binalara neden yalıtım yapılmalı?

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER), enerji tasarrufu ve ısı yalıtımı seferberliği konusuna ilişkin kamuoyunda bilgi oluşturmak, farkındalık yaratmak için düzenlediği Anadolu Buluşmaları'nın 19. Adana'da yapıldı.

Seyhan Gölbaşı Mahallesi'nin tapu sorunu TBMM'de!

Adana'nın Seyhan ilçesinde bulunan Gölbaşı Mahallesi'nin tapu sorununa ve Adana iline yapılan yatırımlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Barut, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İnşaatı mühürlenen müteahhit evinde ölü bulundu!

Adana'da yap-sat inşaat işi yapan  51 yaşındaki Bahattin K'nin bir süre önce inşaatı mühürlenmişti. Bunalıma girdiği iddia edilen Bahattin K. evinde ölü bulundu.

Adana'daki imar ve altyapı çalışmaları konut talebini artırdı!

"Adana Gayrimenkul Sektörü" başlıklı araştırmasına göre Adana'daki yapılaşma Seyhan, Çukurova ve Sarıçam ilçelerinde yoğunlaşıyor. 

Adana'da yapılan sahra hastanesi mühürlendi mi?

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin koronavirüs tedbirleri kapsamında TÜYAP Fuar Alanı’nda yaptırdığı sahra hastanesinin Adana İl Sağlık Müdürlüğü tarafından mühürlendiği ileri sürüldü...

Adana'da yapımı devam eden millet bahçeleri TBMM gündeminde!

Adana ilinde yapımı devam eden millet bahçeleri meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adana’nın yeni stadı 2 aya hazır!

Adana'da yapımına 2014 yılında başlanan, UEFA ve FIFA standartlarındaki yeni stadın inşaatında sona yaklaşıldı. 33 bin kişi kapasiteli stadyumun 2 aya hizmete açılması planlanıyor.

Adana Kozan'a yeni sosyal yaşam merkezi projesi!

Adana Kozan Belediyesi tarafından 2 milyon bütçeye sahip olan sosyal yaşam merkezi projesi hayata geçecek. Proje, 2019 yılının ilk aylarında hizmete açılacak.

2018'de Adana'da yapılacak ulaşım yatırımları mecliste!

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, 2018'de Adana'da yapılacak yatırımları meclis gündemine taşıdı..

Adana Kozan yapı ruhsatları Haberi

Adana Kozan yapı ruhsatları

2014 yılı Mart ayında Bölge İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen imar planlan nedeniyle 18 aydır ilçede durma noktasına geldiği belirtilen inşaat sektörünün, inşaat izinlerinin kent merkezini de kapsayan 6 mahallede yeniden verilmeye başlanmasıyla canlandığı belirtildi. İnşaat sektörünün ilçe ekonomisinin bel kemiğini oluşturduğunu ve inşaata bağlı onlarca alt sektörün de yeniden canlanacağını vurgulayan Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, şunları kaydetti: "Göreve geldiğimiz gün iptal edilen imar planı nedeni ile ilçemizde inşaat sektörü durma noktasına gelmişti. Adana Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde 1/5000 ölçekli nazım imar planının ardından 1/1000 ölçekli uygulama ve revizyon planlarını da tamamladık. 6 etap olarak hazırladığımız 1/1000 ölçekli imar planımızın Eylül ayında son hali verilen ve onaylanan 5. etabıyla Tufanpaşa, Cumhuriyet, Karacaoğlan, Aslanpaşa ve Bağlar...