28 / 04 / 2024

Adana kültür turizmi

Adana kültür turizmi

Yaklaşık 270 arkeolojik sit alanı bulunan Adana'da kültür turizmini canlandıracak Anavarza, Magarsus, Aigeai antik kenti ile Tepebağ, Sirkeli, Misis ve Tatarlı höyük kazıları devam ediyor.

Morgan Kültür Turizmi Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi kuruldu!

Morgan Kültür Turizmi Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi Bahçelievler’de 100bin TL sermaye bedeli  ile Zeki    Zhang tarafından kuruldu.

Tülay Hatimoğulları'ndan Beyoğlu Kültür Yolu Projesi için soru önergesi!

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Beyoğlu Kültür Yolu Projesi kapsamında başlatılan inşaatlarda işçilerde Kovid-19 testinin pozitif olmasına rağmen şantiyelerin durdurulmamasını TBMM gündemine taşıdı. Hatimoğulları, "Koronavirüs tanısına rağmen hangi gerekçeyle şantiye durmadı" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, imar planlarıyla alakalı yönetmelik çıkarabilecek!

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edildi. Turizmi Teşvik Kanunu'nda yapılan değişiklik kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığınca tahsisi iptal edilen taşınmazların üzerinde yargılama yapabilecek…

Adana Şakirpaşa Kültür Evi'nin temeli atıldı!

Adana Seyhan Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Adana Şakirpaşa Kültür Evi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Projenin 5 ay içerisinde hizmete açılması planlanıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı turizm alanları için tahsis ihalesine çıktı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, termal, kış sporları ve deniz turizmi alanında toplam 7 bin 950 yatak için tahsis ihalesine çıktı. Başvurular 17 Mayıs'ta sona erecek. Taşınmazlar 49 yıla kadar tahsİs edilecek.

Kastamonu'da kültür turizmi canlanacak!

Kastamonu Belediye turizmi canlandırmak için çalışmalar başlattı. arihi konaklar, çarşılar, sokak sağlıklaştırmaları ve meydan projeleriyle kültür turizmi yeniden hayat bulacak.

İzmir Beydağ Kültür Merkezi için ilk kazma haftaya vurulacak!

İzmir’de, Beydağ Barajının turizmi için yapılan projenin 1 milyon TL hibe almaya hak kazanmasının ardından, kültür merkezi için çalışmaların haftaya başlayacağı duyuruldu.

Adana Sarıçam'a Kültür Merkezi yapılıyor!

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, inşaatına başlanan "Sarıçam Kültür Merkezi" ile ilçede kültür faaliyetlerine büyük destek olacaklarını belirterek, bu proje ile aynı zamanda geçmişten geleceğe bir köprü kuracaklarını söyledi.

Adana Çukurova'ya kültür merkezi inşa edilecek!

Başkan Soner Çetin, TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Yakup Kutluca, Semerkant Vakfı Başkanı Ümit Özlü ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Yemek sonunda iş adamları Başkan Çetin’e Kültür merkezi projesini tanıtarak destek istedi.

Adana'da Fatih Terim Kültür Evi açıldı!

Yüreğir'de adına yaptırılan kültür evinin açılışını gerçekleştiren Türkiye Futbol Direktörü Terim, ''Bu binanın hayırlı olmasını diliyorum. Burada inşallah çok mutlu günler, saatler geçirirsiniz'' temennisinde bulundu.

11 il kültür turizmi için toplandı!

11 ilin İl Kültür ve Turizm Müdürleri 'nin yanı sıra, seyahat acenteleri, sivil toplum kuruluşları, yerel, ulusal ve turizm basınının da katıldığı toplantı düzenlendi.

Murat Göğebakan Kültür Merkezi hizmete açıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Temmuz 2014'te ölen sanatçı Murat Göğebakan'ın adını taşıyan Adana'nın Ceyhan ilçesindeki kültür merkezini, anne Hatice Göğebakan ile birlikte hizmete açtı.

Adana'da Orhan Kemal Kültür Merkezi açıldı!

Adana’da, Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi ile Turhan Selçuk Sanat Okulu törenle açıldı. Törende Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin konuşma yaptı..

Adana kültür turizmi Haberi

Adana kültür turizmi

Adana'da kültür turizmini geliştirecek Anavarza, Magarsus, Aigeai antik kenti ile Tepebağ, Sirkeli, Misis ve Tatarlı höyük kazıları devam ediyor.


Doğal alanları, anıtsal ya da sivil mimari yapılarını, sanat ürünlerini, koleksiyonları, kültürel kimlikleri, gelenekleri ve farklı dilleri kapsayan, somut ve somut olmayan kültür mirasının tüm ürünlerini paylaşmayı ve tanımayı amaçlayan bir gezi türü olarak tanımlanan Kültür Turizmi bakımından Anadolu, barındırdığı doğa, tarih ve kültür zenginliği ve çeşitliliğiyle Türkiye’yi kültür turizminde iddialı bir sunucu konumuna taşıyor.


Türkiye'de özellikle arkeolojik zenginliğe sahip iller arasında öne çıkan Adana'da yaklaşık 270 arkeolojik sit alanı bulunuyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü denetiminde, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Arkeoloji Bölümü, Adana Arkeoloji Müzesi, Adana Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde kentte Anavarza, Magarsus,...