30 / 04 / 2024

adana Merkezi İş Alanı

adana Merkezi İş Alanı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2 yıl önce gündeme getirdiğimiz Adana’daki Merkezi İş Alanları (MİA) vurgunu konusunda belediyelerin duyarsız kalmasına el koyarak, yanlışa son verilmesini istedi

Adana Tarım ve Sera Bahçe Fuarları 7 Kasım 2023'te kapılarını ziyaretçilerine açacak

Adana Tarım ve Sera Bahçe Fuarları 7-11 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek. TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek fuar, sektörün yerli ve yabancı paydaşlarını bir arada buluşturacak. İşte ayrıntılar...

Adana'da 01 OTO AVM'nin inşaatı başladı!

Savaş Yıldırım Orman Ürünleri Sanayi tarafından Adana'da hayata geçecek Otomobil Alışveriş Merkezi için inşaat çalışmaları başladı. Kaba inşaatın tamamlandığı projede Oto Showroom ve Home Ofis teslimleri 2022'nin ilk çeyreğinde yapılacak.

Adana'ya 26 milyon liralık yeni yatırım!

AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, kentin 7 ilçesine, yarı olimpik yüzme havuzu, gençlik merkezi, halı saha ve spor salonlarından oluşan 23 yeni proje hayata geçireceklerini açıkladı.

Adana'da tarım işçileri için Yaşam Merkezi inşa ediliyor!

Adana'da mevsimlik tarım işçileri için "Yaşam Merkezi" hayata geçiriliyor. Merkez tamamlanma aşamasına geldi.

Adana'daki Sahra Hastanesi için tutanak tutuldu!

Adana'daki Uluslararası Adana Fuar ve Kongre Merkezi'nde hayata geçirilen sahra hastanesi ile ilgili dün İl Sağlık Müdürlüğü tarafından tutanak tutuldu.

Adana Metal Sanayi Sitesi'ne sanayi kampüsü yapılıyor!

Adana Sanayi Odası tarafından verimlilik yolunda Adana sanayisinin yalın dönüşümü ile Sanayi 4.0'a geçiş için önemli fırsatlar yaratacak Adana Metal Sanayi Sitesi'nde Sanayi Kampüsü ve İnovasyon Merkezi yapılıyor.

M1 Adana AVM'ye Avrupa’dan ödül!

M1 Adana Alışveriş Merkezi European Property Awards 2018-2019 'Retail Development' kategorisnde ödüle layık görüldü.

Adana Kozan'a yeni sosyal yaşam merkezi projesi!

Adana Kozan Belediyesi tarafından 2 milyon bütçeye sahip olan sosyal yaşam merkezi projesi hayata geçecek. Proje, 2019 yılının ilk aylarında hizmete açılacak.

Adana'da girişimcilik merkezi ve kimya vadisi kurulacak!

Adana'nın yeni nesil teknoloji sektörlerinde girişimcilik üssü haline getirilmesini amaçlayan projelerin sözleşmeleri imzalandı. Proje kapsamında bölgede girişimcilik merkezi ve kimya vadisi kurulacak.

TOKİ Adana 154 konut ihalesi bugün!

Adana İli, Tufanbeyli İlçesi, Yenicami Mahallesi 154 Adet Konut, 1 Adet 3 Dükkanlı Ticaret Merkezi ve 1 Adet Camii İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

Çukurova Gayrimenkul'e Adana İnşaat Fuarı’nda yoğun ilgi!

SON Grup şirketlerinden Çukurova Gayrimenkul, 15-18 Şubat tarihleri arasında TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılan Adana İnşaat 2018 Fuarı’nda ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Çukurova Gayrimenkul Adana İnşaat Fuarı’nda 2 projesini tanıtacak!

Son Grup şirketlerinden Çukurova Gayrimenkul, 15-18 Şubat tarihleri arasında TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek Adana İnşaat 2018 Fuarı’nda 2 projesini tanıtacak. 

Reysaş GYO Adana'daki deposunu 6.5 milyon Euro'ya kiraladı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Adana Sarıçam'da bulunan deposunu  CarrefourSa Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi A.Ş'ye kiraya verdi. Deponun inşaat yapı ruhsat alındı.

adana Merkezi İş Alanı Haberi

adana Merkezi İş Alanı

Adana'da imar alanlarında haksız kazancın yolunu açan Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Merkezi İş Alanı'na (MİA) ilişkin aldığı kararı ve ilçe belediyelerinin verdiği inşaat ruhsatlarını kamuoyuna duyuran SABAH Güney'in haberinin doğruluğu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın belediyelere gönderdiği yazı ile tescillendi. MİA konusunda kanunları çiğneyen Adana'daki belediyeleri uyaran bakanlık, MİA yanlışından dönülmesini istedi. Adana'daki MİA vurgununun yolu Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz döneminde açıldı. Büyükşehir Belediye Meclisi, 2012 yılında onayladığı Merkezi İş Alanları (MİA) İmarlı, Kurtuluş, Cemalpaşa, Reşatbey, Çınarlı mahallelerini kapsayan 1/1000 Uygulama İmar Planı ve Plan Notları'nın birincisi maddesine düşülen "Ticaret kullanımına ayrılmış parsellerin üst katları, konut amaçlı kullanılabilir" ibaresi MİA vurgunun temel dayanağı oldu. Yönetmelikte aksi durum belirtilmesine rağmen ilçe belediyeleri de bu karara dayanarak inşaat ruhsatı verdi.


MİMARLAR ODASI DESTEKLEDİ

Seyhan...