06 / 05 / 2024

Adana metrosu açılışı

Adana metrosu açılışı

Adana’nın kanayan yarası metronun ikinci etap projesi, bu sefer de istimlak engeli ile karşı karşıya kaldı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Adana Metrosu’nun ikinci etabını Ulaştırma Bakanlığı eliyle yapılacağı vaadine sevinen Adanalılar, artarak devam eden ulaşım sıkıntısına çözüm bekliyor. 

İzmirlilere müjde! Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu açıldı!

Milyonlarca İzmirli tarafından merakla beklenen Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu'nun açılışı yapıldı. Söz konusu metro hattı 15 Nisan tarihine kadar ücretsiz olacak.

Fahrettin Altay – Narlıdere Metrosu 24 Şubat'ta açılıyor!

İzmirli vatandaşlar tarafından merakla beklenen Fahrettin Altay – Narlıdere Metro Hattı 24 Şubat'ta hizmete açılıyor. 7 istasyondan oluşan hatla Evka-3’e kadar kesintisiz ulaşım sağlanmış olacak.

İzmir Narlıdere Metrosu 24 Şubat'ta açılıyor! 7 bin 750 araç trafikten çekilecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Tramvayı’nın ardından Narlıdere Metrosu'nun da açılışını 24 Şubat'ta gerçekleştirilecek. Peki Narlıdere Metrosu'nda hangi duraklar var? İşte ayrıntılar... 

İstanbul'un beklediği haber geldi! Bakan Uraloğlu, Halkalı - İstanbul Havalimanı metrosu açılışı için resmen tarih verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı - İstanbul Havalimanı metrosu açılışı için resmen tarih verdi. Bakan Uraloğlu, 2024 yılını işaret etti. 

Adana Stadyumu açıldı!

78 bin metrekare açık, 60 bin metrekare kapalı alana sahip olan Adana Stadyumu'nun açılışı gerçekleştirildi.

Yeni Adana Stadı bugün açılıyor!

Merakla beklenen Yeni Adana Stadı, bugün Adana Demirspor-Altay maçıyla hizmete açılıyor...

Yeni Adana Stadı yarın açılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımı tamamlanan 33 bin kişilik Yeni Adana Stadı hizmete açılıyor.

Yeni Adana Stadı kapılarını açıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımı tamamlanan 33 bin kişilik Yeni Adana Stadı açılıyor.

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı bugün açılıyor!

Tüm dünyayı derinden sarsan koronavirüs salgını sebebiyle test sürüşleri geciken Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu bugün açılıyor...

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı yarın açılıyor!

Tüm dünyayı derinden etkileyen Kovid-19 salgını sebebiyle test sürüşleri geciken Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu, yarın hizmete açılıyor...

Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu 28 Ekim'de açılıyor!

Temeli 2014'te atılan ve 6 ilçeyi birbirine bağlayan Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu 28 Ekim'de açılıyor...

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı 3 gün sonra açılıyor!

Tüm dünyayı derinden etkileyen Kovid-19 salgını sebebiyle test sürüşleri geciken Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu, 28 Ekim tarihinde açılıyor...

EmlakBank Adana Şubesi açıldı!

Türkiye Emlak Katılım Bankası (EmlakBank) Adana Şubesi açıldı. EmlakBank Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cantimur, kent sanayisi ve ticaretine de ellerinden gelen katkıyı vereceklerini belirtti. 

Adana metrosu açılışı Haberi

Adana metrosu açılışı

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre Adana Büyükşehir Belediyesinin güzergahındaki imar ve istimlak sorununu gideremediği için proje tamamlanamıyor. Üniversiteye, şehir hastanesine, stadyuma, adliyeye, otogara gitmeyen ve ring yapmayan Adana Metrosu ve hafif raylı sistemi yüzde 7-8 kapasite ile çalışmaya devam ediyor. 

Halkın ihtiyacına cevap vermediğini için düşük kapasite ile çalışarak zarar eden Adana Metrosu’nun ana ulaşım merkezinin Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi olması da sosyal medyada ironik paylaşımlara konu oluyor. 

Adana Metrosu’nun, 800 milyon liranın üzerinde borcu olduğuna ve bu rakamın Adana Büyükşehir Belediyesi için çok büyük bir para olduğunu dile getiren AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Zafer Kara,, "Adana Metrosu’nu Çukurova Üniversitesi’ne ve Yeni Adana Stadyumu’na kadar götürmüş olsak, çok işe yarar. Bir metro, ring yapmadığı sürece çok...